Računalništvo, telefonija
06.08.2014 14:23

Deli z drugimi:

Share

Kyocera Document Solutions tudi letos med pokrovitelji sarajevskega filmskega festivala

Sarajevo Film festival letos v znamenju 20. obletnice. Eden izmed vodilnih kulturnih dogodkov v regiji, ki bo potekal od 15. do 23. avgusta, se bo začel s projekcijo omnibusa Mostovi Sarajeva, za katerega je kratke filme prispevalo 13 priznanih evropskih režiserjev. Kyocera tudi letos med zlatimi sponzorji festivala.
Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo film festivala in Adel Mešić, direktor podjetja Xenon forte Sarajevo.
Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo film festivala in Adel Mešić, direktor podjetja Xenon forte Sarajevo.

Ob dvajsetletnici festivala bodo organizatorji predstavili tudi zgodovino življenja in razvoja tega izjemnega kulturnega dogodka. Med drugim bodo predstavili nekaj najboljših filmov iz regije in sveta, pričakujejo pa tudi obisk številnih filmskih zvezd in regionalnih filmskih ustvarjalcev.

Obletnici festivala je posvečen tudi film Mostovi Sarajeva, sestavljen iz 13 kratkih filmov evropskih avtorjev (Aida Begić, Leonardo Di Costanza, Jean-Luc Godard, Kamen Kalev, Isild Le Besco, Sergei Loznitsa, Vincenzo Marra, Ursula Meier, Vladimir Perišić, Cristi Puiu, Marc Recha, Angela Schanelec in Teresa Villaverde), v katerem kritično obravnavajo različne univerzalne teme, ki jih simbolizira Sarajevo.

Žiriji festivala bo predsedoval madžarski režiser Béla Tarr, ki mu je lani pripadlo častno srce Sarajeva. Letos bodo častno priznanje Srce Sarajeva prejeli trije ustvarjalci: oblikovalka in režiserka Agnès B., igralec Gael Garcia Bernal in režiser Danis Tanović. Nagrado podeljujejo posameznikom, ki so se izkazali z izjemnimi prispevki k razvoju filmske industrije in s podporo Sarajevskemu filmskemu festivalu.

Korporacija Kyocera je s partnersko podporo festivalu na dogodku prisotna že tretje leto. V skladu s temeljno filozofijo podjetja, ki sloni na doslednem spoštovanju ekološke, socialne in družbene odgovornosti, krepi svoj prispevek k širitvi družbene in tudi okoljske odgovornosti. S tehnologijo ECOSYS znatno prispeva k čistejšemu okolju, s podporo SFF pa spodbuja ustvarjalnost tudi na področju kulture in filmske umetnosti.

»Sodelovanje s Sarajevo Film Festivalom, ki poteka že tretje leto, je preraslo v prijateljsko partnerski odnos, tako s sodelavci in organizatorji, kot tudi z vsebinskimi cilji festivala, ki širijo sodelovanje, prepoznavajo ustvarjalnost in spoštujejo različnost. Veseli nas, da lahko Sarajevsko »zgodbo o uspehu« podpremo tudi ob 20. obletnici festivala«, je na novinarski konferenci poudaril Adel Mešić, direktor podjetja Xenon forte Sarajevo, ki kot lokalni partner in zastopnik korporacije Kyocera, aktivno sodeluje pri podpori tega odmevnega kulturnega dogodka.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo film festivala pa je ob tej priložnosti poudaril: “ Izjemno nas veseli, da lahko tudi letos objavimo sodelovanje z našimi partnerji, podjetjem Xenon forte, ki zastopa veliko mednarodno korporacijo Kyocera. V treh letih je naše sodelovanje preraslo v pravi prijateljski odnos. Skupaj skrbimo za to, da so festivalski materiali visokokakovostno in pravočasno natisnjeni na napravah z najvišjimi standardi. Kyocera je svetovno prepoznavna blagovna znamka, katere ime srečujemo v družbi najboljših, zato je to sodelovanje velik kompliment tudi za nas. Prepričani smo, da bomo skupaj uspešno pospremili 20. obletnico festivala in po tem napovedali tudi naše nadaljnje sodelovanje”.

O Festivalu:

Sarajevo film festival je ena največjih kulturnih prireditev na področju Balkana, kot pomemben festival filmske umetnosti pa je prepoznan tudi v širši evropski regiji. Festival je nastal v času vojnega obleganja Sarajeva, leta 1995. Odmeven filmsko –kulturni dogodek vsako leto prikaže aktualne dosežke regionalne in svetovne kinematografije, s posebnim poudarkom na spodbujanju ustvarjalnosti, drugačnosti in podporo mladim talentom. Festival v Sarajevu je središče zanimanja tako publike, kot medijev, saj se po rdeči preprogi vsako leto sprehodijo številni zvezdniki, umetniki in filmski ustvarjalci. Kyocera Document Solution je, kot zlati sponzor, Sarajevski festival podprla v letih 2012 in 2013.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več