Računalništvo, telefonija
04.06.2012 10:57

Deli z drugimi:

Share

Kyocera praznuje 20. obletnico ECOSYS

Kyocera Document Solutions praznuje 20. obletnico koncepta ECOSYS, okoljevarstvenih načel, ki so temelj oblikovanja in izdelave njihovih tiskalnikov.
Kyocera praznuje 20. obletnico ECOSYS
Kyocera praznuje 20. obletnico ECOSYS

Kyocera Document Solutions praznuje 20. obletnico koncepta ECOSYS, okoljevarstvenih načel, ki so temelj oblikovanja in izdelave njihovih tiskalnikov. Ko je Kyocera leta 1992 predstavila FS-1500, svoj prvi tiskalnik, izdelan po načelih ECOSYS, je dala zgled tudi drugim. V tistem času je bil trajnostni razvoj namreč le tema razprav in ne dejanj. Kjotski protokol je bil, denimo, sprejet pet let kasneje, šele 13 let kasneje pa je začel veljati. Kyocera pa je že izdelovala trajnostno uravnotežene tiskalnike.

Trajnostni razvoj je eno izmed osnovnih načel korporativne filozofije Skupine Kyocera že od njene ustanovitve leta 1959. Razvoj okolju prijaznih tiskalnikov izpolnjuje cilj podjetja, tj. zmanjševanje vpliva človeka na naš planet, in gre v korak z drugimi okoljevarstvenimi dosežki, kot je izdelovanje komercialno dostopnih fotovoltaičnih (PV) celic.

Kako deluje ECOSYS
Tiskalniki ECOSYS so izjemni zato, ker je, ko zmanjka barve v tonerju, potrebna le zamenjava tonerja in ne vseh komponent. To se zdi danes popolnoma logično, a vse doslej je bilo treba ob izrabi tonerja zamenjati vse ključne komponente upodabljanja. Kartuša tonerja, ki gre v druge, ne Kyocerine, tiskalnike, pogosto vsebuje več komponent kot le toner, nekatere celo več kot 60 delov (slika »Običajna kartuša tonerja v primerjavi s Kyocerinim tonerjem«). Oblikovanje tiskalnikov ECOSYS z manj odpadnih snovi se odraža v do 85 odstotkov manj odpadkov v celotnem življenjskem ciklu tiskalnika. Poleg tega pa imajo njihovi preprostejši, manjši in lažji tonerji v primerjavi z drugimi kompleksnejšimi napravami tudi manj izpustov, povezanih s transportom.

ECOSYS temelji na edinstveni Kyocerini tehnologiji
Kyocerino znanje s področja keramične tehnologije je ključno pri oblikovanju tiskalnikov ECOSYS z nizko stopnjo odpadnih snovi. Uporabljene komponente z dolgo življenjsko dobo so pogostokrat uporabne dlje kot tradicionalni alternativni elementi, kar pomeni, da v večini primerov zamenjava katerekoli komponente v celotnem življenjskem ciklu tiskalnika sploh ni potrebna.

ECOSYS pomaga gospodarstvu, ekologiji in povezljivosti
Prednosti koncepta ECOSYS segajo dlje od trajnostnega razvoja. Izdelava Kyocerinega tonerja je preprosta in varčna, uporabniki Kyocerinih naprav pa lahko že 20 let izkoriščajo izjemno nizke stroške enobarvnega tiskanja, od leta 2001, ko je bil predstavljen FS-C5016N, pa tudi barvnega tiska.

S tako nizkimi tekočimi stroški poslovanja Kyocera dosledno poudarja pomembnost skupnih stroškov lastništva tiskalnika. Stroški tonerja z dolgo življenjsko dobo so pogosto enaki stroškom nakupa tiskalnika, zaradi česar se potrošniki za zmanjšanje stroškov vse pogosteje obračajo k tiskalnikom ECOSYS.

Sistem tiskanja je tretji element koncepta ECOSYS. Kyocerini tiskalniki nudijo širok nabor izboljšav, ustvarjenih za povečanje storilnosti izdelave dokumentov. Mednje sodijo prilagodljiv in zmogljiv krmilnik ter dodatne funkcionalnosti in nadgradnje, ki optimizirajo dolgoročne prednosti naložbe. Kyocerina integrirana sistemska programska oprema zagotavlja dolgoročno in napredno združljivost z različnimi omrežji.

ZGODOVINA KONCEPTA ECOSYS

1992 Predstavitev prvega tiskalnika ECOSYS FS-1500

1993 Dopolnjena družina tiskalnikov ECOSYS A4

1995 Prvi tiskalnik ECOSYS A3 FS-6500

1997 Prvi tiskalnik na svetu, nagrajen z ekološko oznako »Blue Angel« FS-1700

2001 Prvi barvni tiskalnik ECOSYS A3 FS-8000C

2003 Prvi barvni tiskalnik ECOSYS A4 FS-C5016N

2004 Prva večfunkcijska naprava ECOSYS A4 FS-1018MFP

2010 Prvi barvni večfunkcijski napravi ECOSYS A4 FS-C2026MFP, FS-C2126MFP

2011 Prve večfunkcijske naprave ECOSYS A3 FS-6025MFP, FS-6030MFP, FS-C8020MFP, FS-C8025MFP

2012 20. obletnica koncepta ECOSYS


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več