Računalništvo, telefonija
09.03.2013 10:22
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Leica Disto Sketch – program za skiciranje meritev na Android in iOS napravah

Leica Disto Sketch - program za skiciranje meritev na Android in iOS napravah
Leica Disto Sketch - program za skiciranje meritev na Android in iOS napravah

Znebite se papirja za risanje skice meritev. Z novo aplikacijo za risanje elektronske skice na vašem pametnem telefonu ali tablici lahko s pomočjo ročnega laserskega razdaljemera načrt naredite že med merjenjem.

Program Leica Disto Sketch se brezžično poveže z ročnim laserskim razdaljemerom Leica Disto (Disto D8, D3aBT) preko vmesnika Bluetooth. Iz vaše naprave Android lahko na daljavo prožite meritve, te pa se nato brezžično prenesejo v elektronsko skico. Skico lahko rišete celo na zajeto fotografijo, kar predstavlja popolno kombinacijo za evidenco vaših meritev.

Programček Leica Disto Transfer omogoča, da na terenu med meritvami sproti izdelate preprost načrt merjenega objekta. Prave vrednosti meritev, ki jih pridobite z ročnim laserskim razdaljemerom Leica Disto, se brezžično prenesejo na vašo Android ali Apple napravo, samo z enim pritiskom gumba na razdaljemeru. Vrednost meritve nato v programu Disto Sketch izriše daljico, ki ji še določite smer in opombo. Tako vaš načrt nastaja sproti med meritvami. Programček omogoča celo dodajanje poljubnega besedila na grafiko, zato si lahko vse opombe shranjujete neposredno med izvajanjem meritev.

Slika pove več kot tisoč besed. Fotografija je odličen nosilec opisnih podatkov o objektu. Ko pa na fotografijo narišete še skico, pridobite popolno dokumentacijo meritev. Fotografije lahko zajamete s kamero, vgrajeno v vašo napravo Android, ali pa uporabite obstoječe fotografije (npr. obstoječ načrt, ki ga morate dopolniti).

Fotografije, opremljene z meritvami in grafiko, lahko shranite, poimenujete in pošiljate po elektronski pošti. Nadaljnje delo v pisarni bo povsem enostavno, saj boste imeli na voljo kakovostno dokumentacijo o meritvah.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GEOSERVIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GEOSERVIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GEOSERVIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več