Računalništvo, telefonija
22.04.2016 13:37

Deli z drugimi:

Share

Leica in Huawei soustvarila modul kamere za P9

Leica in Huawei soustvarila modul kamere za P9
Leica in Huawei soustvarila modul kamere za P9


V februarju sta Huawei in Leica sklenila dolgoročno strateško partnerstvo. Ker je kamera najpogosteje uporabljena aplikacija na pametnih telefonih, si je Huawei zadal, da bo povzdignil standarde fotografiranja s pametnimi telefoni na nivo Leica standarda.


Leica v sodelovanje prinaša desetletja izkušenj in strokovnega znanja na področju optičnega inženiringa in dizajna. Cilj sodelovanja je razviti najboljšo možno kvaliteto slike, posnete s pametnim telefonom.

Podjetji sta tesno sodelovali, da bi soustvarili Huaweijev nedavno lansirani premium pametni telefon P9, osnovan na inovaciji in odlični izdelavi.

Modul kamere na P9 seriji in kvaliteta slik sta odraz intenzivnega tehnološkega sodelovanja Huaweija s podjetjem Leica. Leica je bila tesno vključena v razvoj modula kamere na telefonih P9 in P9 Plus. Skupni cilj je bil doseči najboljšo možno kvaliteto slik in optične zmogljivosti za potrošnike na področju mobilne fotografije. Rezultat povzdigne fotografiranje s pametnimi telefoni na popolnoma nov nivo.

Sodelovanje je globoko vgrajeno v izdelek in prispevek podjetja Leica vključuje:

  • Sodelovanje pri razvoju, oceni in optimizaciji optičnega dizajna (kalkulacije leče), v skladu s standardi Leica.
  • Sodelovanje pri razvoju mehanske konstrukcije modula kamere, z namenom redukcije odvečne svetlobe (funkciji ‘ghost’ in’ flare’).
  • Definicija kvalitete slik v smislu barvne ustreznosti, ravnovesja beline, redukcije odvečne svetlobe, precizne osvetljenosti, dinamike razpona, ostrine in lastnosti šuma.
  • Procesiranja slikovnih podatkov s pomočjo dolgotrajnega strokovnega znanja Leica o optičnem procesiranju in obdelavi signalov.
  • Definicija najbolj strogih skupnih standardov kakovosti in zahtev za serijsko proizvodnjo, s strani Huaweija, z namenom doseganja dosledne visoke kakovosti.

Globalno priznano znanje in strokovne izkušnje podjetja Leica so v veliki meri osnovane na zmožnosti zagotovitve najožje tolerance na trgu. Upravičena trditev odličnosti je seveda integralna komponenta tehnološkega partnerstva in je vgrajena v Huaweijev proces izdelave modula kamere na P9, z namenom zagotavljanja brezkompromisne kvalitete.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več