13.05.2016      15:44
Lenovov dolgoročni partner Flex bo s proizvodnjo začel poleti

Lenovo bo strežnike in rešitve za podatkovne centre izdeloval v Evropi

Lenovo tovarna FlexLenovo tovarna Flex
Lenovo logotip

Lenovo, največji proizvajalec računalnikov na svetu, je objavil, da bo v kratkem začel s proizvodnjo poslovnih rešitev za stranke v regiji EMEA v Evropi. V tovarni poslovnega partnerja, družbe Flex, na Madžarskem bodo izdelovali strežnike platforme x86 ter celovit nabor omrežnih naprav ter sistemov za hrambo podatkov v podatkovnih centrih. Stranke in partnerji v regiji EMEA bodo deležni hitrejših dobav izdelkov in višje prilagodljivosti le-teh.

Selitev proizvodnje poslovnih izdelkov v Evropo bo družbi Lenovo omogočila zagotavljanje kar najboljših storitev strankam in partnerjem v regiji EMEA. Proizvodnja bo začela obratovati poleti pri partnerskem podjetju Flex, ki je do zdaj že izdeloval nekatere izdelke iz družine ThinkPad.

Proizvodni obrat družbe Flex na Madžarskem bo povsem namenjen izdelavi izdelkov Lenovo, začenši s sestavo strežnikov x86, omrežnih naprav in sistemov za hrambo podatkov. Visoko integrirane strežniške rezine za podatkovne centre bodo v omenjeni tovarni lahko sestavili povsem po meri stranke.

Flex je že šesto leto strateški partner družbe Lenovo, za katero poleg strežnikov ThinkServer v omejenem obsegu izdeluje tudi osebne računalnike, telefone in izvaja popravila tabličnih računalnikov. Tovarna v mestu Sarvar je pred kratkim izdelala že pet milijonti Lenovo osebni računalnik, namenjen prodaji v regiji EMEA.

Sodelovanje Lenova z družbo Flex je strateškega pomena, saj Lenovo na ta način dosega kakovostno ravnotežje lastne izdelave izdelkov in izdelave pri pogodbenih partnerjih. Slednji morajo dosegati visoke kriterije kakovosti izdelave, ki jih zahteva inovativna proizvodnja.

Odločitev Lenova, da proizvodnjo nekaterih izdelkov preseli v Evropo, je neposredno povezana s strankami in partnerji, saj želi podjetje ugoditi njihovim zahtevam glede hitrosti dobav in prilagodljivosti izdelkov. Proizvodnja v Evropski uniji namreč čase dobav skrajša do pet dni (odvisno od posamezne države) in pomembno zniža operativne stroške (transporta in logistike). Slednje bodo občutile predvsem stranke, saj se bodo skupni stroški nabave izdelkov znižali. Lenovo bo strežnike x86 za trge v regiji EMEA sicer še vedno proizvajal tudi na Kitajskem in ohranil dosedanje logistične povezave v mednarodnem ladijskem prevozu.

Podjetje se osredotoča na zadovoljevanje potreb organizacij po poslovnih rešitvah in rešitvah za podatkovne centre, proizvodnja izdelkov v Evropi pa omogoča hitrejši in še bolj učinkovit tržni nastop. Razlik v kakovosti med izdelki, izdelanimi v Evropi ali na Kitajskem, ni.

Lenovo z lokalno proizvodnjo še krepi svoje tri stebre poslovnih IT-rešitev:

• Najboljša skupna vrednost – odlične cene in najnovejše inovacije.
  • Odprtost in prilagodljivost – številna partnerstva se osredotočajo na enostavno integracijo rešitev.
  • Enostavnost poslovanja – hiter odziv na potrebe strank, rešitve po meri.

“Selitev proizvodnje v Evropo je strateška poteza, ki bo imela občutne prednosti v očeh strank. Te so pozdravile našo odločitev o izdelavi poslovnih rešitev na Madžarskem. Prepričani smo, da bomo poslovnim strankam v regiji EMEA sedaj lahko ponudili še višji nivo storitev,” je povedal izvršni direktor oddelka Data Center Group v Lenovo EMEA Wilfredo Sotolongo.

“Zelo smo ponosni na strateško partnerstvo z družbo Lenovo, ki nam že vrsto let zaupa izdelavo številnih izdelkov. Veselimo se nadaljnje razširitve partnerstva na področju poslovnih izdelkov, ki jih bomo iz naše tovarne na Madžarskem dobavljali strankam v regiji EMEA,” je povedal predsednik Consumer Technologies Group v družbi Flex Mike Dennison.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Samsung Galaxy S8 skoraj zagotovo brez priklj... 7
NubCake  |  nebodo odstranli audio jack-a, to so sam...
Samsung Galaxy S8 skoraj zagotovo brez priklj... 7
NubCake  |  ne čakaj na Samsung, kupi OnePlus 3T, ki...