14.02.2012      11:26
Poslovni rezultati

Lenovo do novih prodajnih rekordov

Družba Lenovo Group je objavila poslovne rezultate za tretje poslovno četrtletje, ki se je končalo 31. decembra 2011. Podjetje je zabeležilo novo rekordno četrtletje in najvišje vrednosti prodaje, dobička pred obdavčitvijo ter tržnega deleža. Letna primerjava rasti pove, da je Lenovov obseg prodaje že enajsto četrtletje zapored rastel hitreje od rasti trga. Podjetje je zabeležilo svoj najvišji globalni tržni delež, saj je s 14 odstotki trga drugi največji proizvajalec računalnikov na svetu. Na Kitajskem je Lenovo dosegel kar 35,3-odstotni tržni delež, kar je prav tako nova rekordna vrednost.

Družba Lenovo je spet uspela uravnotežiti rast prodaje na vseh trgih in regijah ter posameznih tržnih segmentih in modelih. V tretjem poslovnem četrtletju poslovnega leta 2011/2012 je tako zabeležila kar 47-odstotno letno rast prodaje, prihodki od prodaje v omenjenem četrtletju so znašali 954 milijonov ameriških dolarjev. Hkrati je Lenovo dosegel največji tržni delež doslej, ta znaša 14 odstotkov, pri čemer se je tržni delež dodatno okrepil tako na Kitajskem, trgih v razvoju kot na zrelih trgih. Tudi skupna letna prodaja je z 8,4 milijarde ameriških dolarjev prihodkov od prodaje zabeležila nov prodajni rekord.

Bruto dobiček družbe je v omenjenem četrtletju v primerjavi z lanskim trimesečjem zrasel za 59 odstotkov, operativni dobiček pred obdavčitvijo je znašal 193 milijonov ameriških dolarjev. Delničarji si bodo razdelili 153 milijonov ameriških dolarjev dobička. Družba Lenovo je imela na dan 31. december 2011 tudi 3,9 milijarde ameriških dolarjev denarnih rezerv.

Pretekli mesec je Lenovo predstavil vrsto novosti na sejmu Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegasu. Med najbolj inovativnimi izdelki so izstopali IdeaPad Yoga – hibrid tablice in ultraprenosnega računalnika, vsestranski računalnik IdeaCentre A720 in hkrati najtanjši računalnik z vgrajenim 27-palčnim zaslonom, pametni televizor Lenovo K91 ter Lenovova različica storitev iz oblaka Lenovo Personal Cloud. Podjetje je v času sejma prejelo kar 23 priznanj in nagrad za najboljše izdelke v posameznih kategorijah.

“Težave z dobavo trdih diskov, ki so spremljale računalniško industrijo v preteklih mesecih, nas niso zaustavile pri doseganju novih poslovnih rekordov. V zadnjem četrtletju je Lenovo prvič v zgodovini prodal tudi največ komercialnih osebnih računalnikov in namiznih računalnikov med vsemi proizvajalci na svetu. Močno smo okrepili tudi razvoj mobilnih rešitev. V zadnjih treh mesecih smo prodali kar 6,5 milijona mobilnih telefonov, skoraj polovico prodaje so predstavljali pametni mobilniki. Odlično se prodajajo tudi tablice, na sejmu CES 2012 smo predstavili novost v prodajnem programu - pametne televizorje. Postavili smo močne temelje za razvoj naprav, ki se odmikajo od strogega računalništva,” je povedal izvršni direktor družbe Lenovo Yang Yuanqing.

Povezave:Lenovo

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Samsung Galaxy S8 skoraj zagotovo brez priklj... 7
NubCake  |  nebodo odstranli audio jack-a, to so sam...
Samsung Galaxy S8 skoraj zagotovo brez priklj... 7
NubCake  |  ne čakaj na Samsung, kupi OnePlus 3T, ki...