Računalništvo, telefonija
14.10.2014 10:55

Deli z drugimi:

Share

Lenovo in Ashton Kutcher predstavila novo YOGA Tablet 2 Pro

Družba Lenovo je danes predstavila nov način kreiranja, branja, ogleda in deljenja vsebin s tablico YOGA Tablet 2 Pro. Ta je bila razvita v sodelovanju z Ashtonom Kutcherjem, ki je že leto dni tudi v vlogi inženirja družbe Lenovo. YOGA Tablet 2 Pro prinaša nadgrajeno uporabniško izkušnjo ter vrsto premijskih tehnologij in inovacij, ki naredijo kombinacijo strojne in programske opreme preprosto še boljšo.
Lenovo in Ashton Kutcher predstavila novo YOGA Tablet 2 Pro
Lenovo in Ashton Kutcher predstavila novo YOGA Tablet 2 Pro

Pri snovanju tablice YOGA Tablet 2 Pro so se inženirji osredotočili na multimedijsko izkušnjo, zato je njena najprepoznavnejša novost vgrajen t. i. pico projektor. Ta uporabnikom omogoča, da stene svojega doma spremenijo v projektorsko platno in si ogledajo fotografije ali video posnetke. Lenovo je to premijsko rešitev še nadgradil z vgradnjo za tablico neverjetno zmogljivih zvočnikov – ti so moči kar 8W in podprti z nizkotoncem. Prav zato tablica YOGA Tablet 2 Pro na multimedijskem področju prekaša vse konkurent(k)e.

“Tablico YOGA 2 Pro smo razvili na podlagi najbolj obširnih raziskav in mnenj uporabnikov, pri čemer nam je bil v veliko pomoč tudi Ashton, saj je stalno prispeval nove ideje in zagovarjal želje uporabnikov. Končni rezultat je naslednji – ohranili smo vse najboljše lastnosti originalne tablice YOGA Tablet, kot so različni načini uporabe in dolgo trajanje delovanja, in jim dodali nove tehnologije. V tablico smo vgradili tudi projektor in poskrbeli, da bodo uporabniki tablice odslej dojemali drugače,” je povedal podpredsednik marketing oddelka Mobile Business Group v družbi Lenovo Jeff Meredith.

Velik zaslon in multimedija

Vedno več ljudi tablice uporablja za spremljanje naraščajočega obsega digitalnih vsebin – fotografij, videov in iger. Uporabniki zato zahtevajo čedalje večje zaslone. Raziskava podjetja Lenovo je pokazala, da kar 88 odstotkov uporabnikov na svojih tablicah spremlja obilo digitalnih vsebin, več kot polovica jih na njih večkrat tedensko spremlja tudi TV program. Prav te ugotovitve so bile tudi izhodišče, da se je Lenovo odločil izdelati večjo tablico. Multimedijsko naravnana YOGA Tablet 2 Pro je opremljena s kar 13-palčnim zaslonom ločljivosti QHD (2560×1440 pik), ki prikazuje izjemno čisto in barvno bogato sliko.

“Naš cilj je bil ustvariti najboljšo tablico na trgu. Verjamem, da nam je z YOGA Tablet 2 Pro to tudi uspelo, saj tablica nudi najboljšo uporabniško izkušnjo. Izjemen zvok, kamera, zaslon, projektor in procesor so združeni na način, ki uporabnikom daje izjemno svobodo in multimedijsko izkušnjo. Komaj čakam, da ljudje preizkusijo, kaj smo ustvarili,” je dodal najbolj slavni inženir Lenova Ashton Kutcher.

Nov način gledanja in poslušanja

Ne glede na to, ali na poslovnem sestanku predstavljamo različne vsebine ali pa ležimo doma na kavču in gledamo film, nam tablica YOGA Tablet 2 Pro nudi enostaven način ogleda in deljenja vsebin – tudi s pomočjo vgrajenega projektorja. Uporabniki lahko projicirajo sliko visoke ločljivosti in v razmerju 16 : 9 na katero koli površino v velikosti do 50 palcev. Projektor zna samodejno prilagoditi prikaz slike glede na projicirano površino. Tablica ponuja do tri ure avtonomije v projektorskem načinu. Da bo uporabniška izkušnja ob ogledu filmov in serij na najvišjem nivoju, skrbi napreden zvočni sistem, ki s svojimi 8W moči podvoji zvočne zmogljivosti povprečne tablice. Zvočniški par z večjima membranama poskrbi za večji dinamični razpon, nizkotonec pa lepo zaokroži celotno zvočno podobo. Tehnologiji Dolby Audio in Wolfson Master HiFi pričarata pristno večkanalno zvočno izkušnjo.

Oblikovana za večplastni življenjski slog

YOGA Tablet 2 Pro uporabnikom prinaša nov način uporabe – obešalnik. Uporabniki lahko sedaj tablico obesijo kamorkoli želijo. Seveda tablica ohranja tri načine predhodnice – držalo za enostavnejše branje, nagib za lažje brskanje po spletu ter stojalo za spremljanje najrazličnejših digitalnih vsebin. Kljub številnim novim funkcijam in možnostim prilagajanja življenjskemu slogu uporabnikov tablica s 3,7 mm in 950 grami ostaja tanka in lahka.

Novo YOGA Tablet 2 Pro poganja četrta generacija procesorja Intel Atom, ki skrbi za tekoče predvajanje multimedijskih vsebin in pristno večopravilnost. Tablica, ki nudi do 15 ur avtonomije delovanja na baterijo, je opremljena s kamero ločljivosti 8 milijonov pik, vsebine pa lahko uporabnik hrani na notranjem pomnilniku (32 GB) ali pa karticah micro SD (do 64 GB). Na voljo bo tudi model s povezljivostjo v mobilna omrežja 4G.

Dinamičnemu življenjskemu slogu je prilagojena tudi programska oprema, ki pomaga uporabniku spremljati svoje aktivnosti, kontakte, e-pošto in vsebine na družabnih omrežjih. Prednaložena aplikacija Brewster zna združiti kontakte iz različnih aplikacij v enoten imenik ter ponuja njihovo napredno upravljanje.

Lenovo YOGA Tablet 2 Pro bo na voljo konec novembra, priporočena prodajna cena pa bo znašala 599 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več