Računalništvo, telefonija
10.01.2012 17:47

Deli z drugimi:

Share

Lenovo inovacije prinašajo vsestranske računalnike

Lenovo IdeaPad YOGA
Lenovo IdeaPad YOGA

Družba Lenovo je danes predstavila prvi vsestranski računalnik v industriji. IdeaPad YOGA prinaša povsem nov dizajn, saj ponuja 360-stopinjski pregiben zaslon in zložljivo zasnovo. Tako so inženirji združili enostavnost uporabe tablice ter funkcionalnost ultraprenosnika, zato lahko IdeaPad YOGA nadomesti kar štiri izdelke. Med novostmi današnjega dne je tudi računalnik vse-v-enem IdeaCentre A720, ki je najtanjši računalnik z vgrajenim 27-palčnim zaslonom na svetu.

IdeaPad YOGA združuje stil in zmogljivost ultraprenosnika s prenosljivostjo tabličnega računalnika. Naprava, opremljena s 13,3-palčnim na dotik občutljivim zaslonom, ima povsem nove, patentirane tečaje zaslona, ki ji omogočajo sestavo štirih različnih položajev za uporabo – kot prenosnik, tablični računalnik, podstavek in šotor.

Dodatne inovacije je bil deležen tudi vsestranski računalnik IdeaCentre A720, ki je najbolj prilagodljiv računalnik z vgrajenim 27-palčnim zaslonom, saj uporabniku omogoča nagib zaslona med koti -5 in 90 stopinj. Na ta način uporabniki lažje najdejo idealni položaj za delo in zabavo, velik zaslon pa podpira kar 10-prstni dotik in je primeren za sočasno delo več uporabnikov.

“Povsem očitno je, da si uporabniki želijo štirih zaslonov: tistega na mobilniku, tablici, prenosniku in pametnem televizorju. Ne le to, želijo si, da bi bila uporabniška izkušnja med njimi brezšivna. Naprave želijo uporabljati kjerkoli in kadarkoli. Ne glede na to, ali gre za prenosnik, ki se zna preobraziti v tablico ali vsestranski računalnik, ki pojmu široki kot daje novo dimenzijo, so današnje novosti dokaz naše zaveze k uporabnim inovacijam v računalništvu. IdeaPad YOGA je lep zgled, kaj v praksi pomeni konvergenca med napravami in prinaša povsem novo uporabniško izkušnjo na področje računalništva,” je povedal izvršni direktor družbe Lenovo Yang Yuanqing.

Prenosnik IdeaPad YOGA: štiri uporabniške izkušnje v eni napravi
Ustvarjen z namenom doseganja sožitja med poslovnim in zasebnim življenjskim slogom IdeaPad YOGA prinaša intuitiven dizajn in optimizirano uporabniško izkušnjo; skratka najboljše iz dveh svetov – ultraprenosniškega in tabličnega. Tečaji zaslona omogočajo njegov 360-stopinjski pregib, obenem pa so inženirji poskrbeli, da so zanesljivi in trpežni. Kljub temu YOGA sodi med najtanjše računalnike v industriji, saj debelina prenosnika znaša vsega 16,9 mm, pa tudi s težo 1,47 kg je med lažjimi modeli. Računalnik poganja najnovejša družina Intel Core procesorjev, ki mu pri delu pomaga do 8 GB pomnilnika ter do 256 GB pogon SSD. Na IdeaPad YOGA bo ob prodaji nameščen operacijski sistem Windows 8, avtonomija delovanja pa znaša do 8 ur.

IdeaPad YOGA v vseh položajih omogoča udobno in naravno interakcijo z uporabnikom. Kapacitativni zaslon z matriko IPS je občutljiv na večprstni dotik ter denimo podpira večigralski način v igrah, spremenjen v tablico pa ponuja ločljivost 1600×900 pik. Ta dodatno olajša predvajanje zabavnih vsebin, branje knjig ali brskanje po spletu, pri čemer lahko uporabniki prenosnik YOGA postavijo tudi v obliko podstavka ali šotora, kar jim pač najbolj ustreza. Prav ta večuporabniška namembnost dela model YOGA idealno uporaben tako za ustvarjanje kot predvajanje vsebin.

IdeaCentre A720 All-in-One: na dotik občutljiv zaslon nove generacije
Računalnik IdeaCentre A720 ni zgolj najtanjši velik računalnik tipa vse-v-enem (debel je vsega 24,5 mm), temveč uporabnikom nudi 27-palčni zaslon, ki prepozna kar deset dotikov hkrati. Okvir zaslona je izredno tanek, slika pa je prikazana z razmerjem stranic 16 : 9. Takšna rešitev bo ugajala predvsem izredno naprednim uporabnikom, obenem pa se odlično odreže tudi v večuporabniških scenarijih, saj z zaslonom lahko delata ali se igrata dva uporabnika hkrati. Lenovo je poskrbel še za izboljšavo nagiba zaslona, saj je ta nastavljiv med koti -5 do 90 stopinj, kar zagotavlja, da bodo uporabniki brez težav uporabljali na dotik občutljiv zaslon tudi v daljših časovnih intervalih.

V IdeaCentre A720 je vgrajena najnovejša generacija procesorjev Intel Core ter grafičnih kartic NVIDIA GeForce, ne manjka niti hitri pogon SSD ali klasični disk visoke kapacitete. Za zabavo je poskrbljeno z vgradnjo različnih tehnologij, kot so zvočno razkošni Dolby Home Theatre V4, spletna kamera Lenovo High-Sense (720p HD) Webcam ter rešitev Lenovo IdeaTouch. Slednja predstavlja vrsto orodij za uživanje v aplikacijah in igrah, ki so prilagojene upravljanju prek na dotik občutljivih zaslonov. IdeaCentre A720 je tako ultra stilski in predvsem zabaven računalnik, pravi sodobni domači zabaviščni center.

Cene in dobavljivost
Vsestranski prenosnik IdeaPad YOGA bo na voljo v drugi polovici leta 2012, priporočena prodajna cena zanj pa bo znašala 1199 ameriških dolarjev. IdeaCentre A720 All-in-One bo na voljo v začetku poletja, prodajne cene pa se bodo začele pri 1299 ameriških dolarjih.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več