Računalništvo, telefonija
03.09.2015 07:53
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo izdelal pametni telefon z dvema kamerama za selfije

Družba Lenovo je danes predstavila Lenovo VIBE S1, edinstven pametni telefon, ki premore kar dve sprednji kameri, s katerima omogoča še več kreativnosti pri zajemu selfijev. Telefon premore ukrivljen 5-palčni zaslon in modno podobo.
Lenovo VIBE S1 bel
Lenovo VIBE S1 bel

“Selfiji so najbolj priljubljena oblika fotografij na pametnih telefonih. Vsak dan uporabniki naredijo več kot milijon samoportretov, med katerimi jih kar 48 odstotkov delijo na družabnem omrežju Facebook. Vedno več pričakujejo tudi od pametnih telefon, zajem neprecenljivih trenutkov, samostojno ali v družbi, ne zadošča več. S selfiji želijo izstopati v svojih družabnih krogih. VIBE S1 smo zato ukrojili povsem po željah potrošnikov,” je povedal podpredsednik oddelka Lenovo Phone Product Management & Operations v družbi Lenovo Jerry Hsiao.


Moč dveh

VIBE S1 je po zaslugi dveh selfie kamer resnično edinstven. Primarna prednja kamera premore ločljivost 8 milijonov pik in zajema ostre posnetke, medtem ko sekundarna prednja kamera ločljivosti dveh milijonov pik analizira okolico in globino, podobno kot jo vidi človeško oko. Kameri delujeta v tandemu in omogočata vrsto novih kreativnih zajemov posnetkov selfie. Po zajemu slike z obeh kamer lahko uporabnik z vgrajenimi orodji uporabi številne učinke urejanja fotografij. Sliko lahko zamegli, ji doda t. i. bokeh učinek ali pa se preprosto znebi neželenih stvari v sliki. Programska oprema omogoča enostaven izrez osebe iz fotografije in njeno »lepljenje« na drugo fotografijo. Tako lahko uporabnik svoje prijatelje hitro postavi pred Eiflov stolp ali palačo Tadž Mahal.

Močno izboljšani so tudi selfiji, zajeti v temi ali slabih svetlobnih pogojih. Pri tem telefonu VIBE S1 pomaga bliskavica VIBE Xtension plug-in selfie flash, ki z enim polnjenjem baterije zmore bo sto bliskov, rezultat osvetlitve pa je naravna barva kože.

Tudi hrbtna kamera ločljivosti 13 milijonov točk zajema izredno ostre posnetke. Napreden sistem samodejnega ostrenja občutno poveča hitrost ostrenja, dvobarvni bliskavici pa poskrbita, da so na fotografiji zajete barve čim bolj pristne.

Zmogljivosti in slog z roko v roki

Oblikovalci so telefonu VIBE S1 namenili veliko pozornosti. Uporabnike bo prepričal 5-palčni zaslon polne visoke ločljivosti (Full HD), ki je rahlo ukrivljen in zaščiten z najnovejšim steklom Gorilla Glass. Vsega 7,8 mm tanek telefon tehta 132 gramov in se lepo poda uporabnikovi dlani.

VIBE S1 ne varčuje na zmogljivostih. Poganja ga osemjedrni 64-bitni procesor MediaTek, opremljen pa je tudi s kar 3 GB delovnega pomnilnika in 160 GB prostora za hrambo podatkov (podpira tudi microSD kartice do kapacitete 128 GB), zato lahko nanj shranimo okoli 40 tisoč fotografij. Telen ima nameščen operacijski sistem Android 5.0 ter več Lenovo aplikacij, tudi SHAREit, s katero je deljenje fotografij, video posnetkov in drugih vsebin z drugimi napravami in uporabniki otročje lahko. VIBE S1 podpira mobilna omrežja 4G LTE in visoke hitrosti prenosa podatkov.

Cene in dobavljivost

Pametni telefon VIBE S1 bo v Sloveniji naprodaj decembra, takrat pa bo znana tudi njegova cena. Na voljo bo v dveh atraktivnih barvah – beli ali modri.

www.lenovo.si

www.facebook.com/LenovoSlovenija


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več