18.11.2015      15:40

Lenovo najavil nov inovacijski center in industrijska partnerstva

Lenovo logotipLenovo logotip

Družba Lenovo je danes na dogodku Supercomputing Conference 2015 (SC15) objavila odprtje najnovejšega inovacijskega centra. Enterprise Innovation Center (EIC) bo podjetje odprlo v Pekingu v začetku 2016. Lenovo je sočasno objavil razširitev sodelovanja s centrom Barcelona Supercomputing Centre in novo partnerstvo z univerzo v Oxfordu. Računalniški velikan je prav tako razširil sodelovanje v projektu Intel Scalable System Framework, ki se osredotoča na oblikovanje in optimizacijo rešitev s področja visokozmogljivega računalništva. Lenovo je eden izmed ustanoviteljev organizacije OpenHPC, ki na omenjeno področje prinaša stroškovno učinkovitost odprtokodnih rešitev.

Centri Lenovo Enterprise Innovation Center

Opremljen s skoraj tisoč strežniki se bo novi EIC v Pekingu pridružil inovacijskemu centru v Stuttgartu, ki ga je družba Lenovo odprla letos. Center bo namenjen inovativnemu sodelovanju znanstvenikov z globalnim dosegom. Področja raziskovanja bodo tesno povezana z visokozmogljivim računalništvom, analitiko in velikimi podatki, oblakom in hiperskalabilnostjo, osredotočala pa se bodo na industrijska področja življenjskih znanosti, proizvodnje, energetike in inženirstva.

Lenovo sodeluje s partnerji, kot so Intel, NVIDIA in Red Hat, pri oblikovanju okolja, v katerem lahko partnerji, ponudniki rešitev in stranke v inovacijskem centru in njegovih inkubatorjih skupaj delajo na rešitvah s področij:

• procesorjev Intel® Xeon®, Intel® Xeon Phi™, arhitekture Intel® Omni-Path Architecture in rešitev Intel® Solutions for Lustre
  • visokozmogljivih tehnologij GPGPU za strojno učenje
  • izboljšane povezljivosti (gruče strežnikov)
  • optimizacije oblačnih aplikacij
  • energijske učinkovitosti hiperskalabilnih sistemov v podatkovnih centrih
  • zaupanja vrednih varnostnih platform

Nova sodelovanja z univerzo v Oxfordu in centrom Barcelona Supercomputing Center (BSC)

Univerza v Oxfordu je najnovejši partner Lenovo inovacijskega centra. Raziskovalci bodo skupaj delali na višanju energijske učinkovitosti visokozmogljivih centrov in okolij z velikimi podatki. Eden izmed skupnih projektov pa načrtuje razvoj odprtokodne programske opreme, ki bo zmanjšala stroške postavitve visokozmogljivih okolij v manjših podjetjih. Lenovo je okrepil sodelovanje s centrom Barcelona Supercomputing Centre (BSC), kjer prav tako dela na rešitvah za izboljšanje zmogljivosti in energijske učinkovitosti superračunalnikov. Obe partnerstvi sta lep dokaz podpore iniciativi rabe odprtokodnih rešitev v poslovne namene, ki jih promovira organizacija OpenHPC.

Partnerstva za prihodnje zmogljivosti superračunalnikov

V želji po dvigu vrednosti superračunalniških okolij ter uporabi le teh na čim širšem področju analize podatkov, strojnega učenja in drugih nalog, ki jih z njimi rešujejo podjetja, Lenovo uvaja rešitve na ogrodju Intel Scalable System Framework. V začetku prihodnjega leta bo podjetje predstavilo strežnike z novo generacijo procesorjev Intel Xeon in IntelXeon Phi, arhitekturo Intel OmniPath ter programsko opremo Intel Enterprise Edition of Lustre software. Nekatere izmed omenjenih rešitev lahko stranke podjetja že preizkusijo v inovacijskem centru Stuttgart EIC.

“Poslovna strategija družbe Lenovo temelji na odprtih, prilagodljivih in inovativnih rešitvah zmogljivega računalništva, ki podjetjem ustvarjajo vrednost. Z inovacijskimi centri in partnerstvi z vodilnimi podjetji v industriji želimo uporabnikom superračunalnikov po vsem svetu zagotoviti boljše rešitve,” je povedal vodja oddelka HPC v skupini Enterprise Business Group v družbi Lenovo Brian Connors.

“Veselimo se sodelovanja z družbo Lenovo v njihovem novem centru za visokozmogljivo računalništvo v Pekingu. Tako kot v obstoječem inovacijskem centru v Nemčiji je za stranke pomembno prav to, da dobijo zgoden dostop do najnovejših tehnologij, kakršna je Intel Scalable System Framework, in preverijo njihovo delovanje v praksi,« je dodal vodja oddelka HPC Platform Group v družbi Intel Charles Wuischpard.

“Center za napredne računalniške raziskave (Advanced Research Computing Centre (ARC)) na univerzi v Oxfordu je postal partner inovacijskega centra Lenovo HPC v Stuttgartu. Skupni raziskovalni projekti se bodo osredotočali na doseganje čim večje energijske učinkovitosti in rabe odprtokodnih programskih ekosistemov, saj obe organizaciji ciljata na razvoj čim bolj cenovno učinkovitih rešitev s področja visokozmogljivega računalništva, ki jih bi uporabljala tudi manjša podjetja,” je povedal vodja ARC Andrew Richards.

"Prepričani smo, da bo Lenovo že v kratkem postal eno vodilnih podjetij na trgu rešitev HPC, verjamemo, da bo tudi naše sodelovanje prispevalo k doseganju tega cilja," meni Mateo Valero, profesor na Universitat Politècnica Catalunya in direktor centra Barcelona Supercomputing Centre.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  Zgleda, da prav tako 925.
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Krivici za slab rezultat smo uporabniki ...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Kateri model pa imaš? Jaz sem na moji Lu...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
fabjanjan01  |  W10M je čist uredu platforma, sam jo vsi...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  10.0.14393.448 devetega novembra?