Računalništvo, telefonija
04.04.2016 10:51

Deli z drugimi:

Share

Lenovo pomaga odkleniti potencial podatkovnih centrov

Družba Lenovo je danes predstavila nove strežnike, programsko opremo in storitve, ki bodo podjetjem omogočili hitrejše delo, poenostavili upravljanje IT-okolij, zmanjšali stroške ter maksimizirali razpoložljivost rešitev. Opremljeni z najnovejšimi procesorji Intel Xeon, so strežniki Lenovo že postavili šest svetovnih rekordov v zmogljivostih na področjih virtualizacije, dela s podatkovnimi bazami, visokozmogljivega računalništva in stalnih obremenitev. Lenovo tako ohranja primat največjega proizvajalca strežnikov x86 na svetu ter na področju zanesljivosti delovanja ter zadovoljstva strank.
Lenovo datacenter potencial
Lenovo datacenter potencial

Novi Lenovo strežniki so na voljo v eno- ali dvoprocesorskih različicah ter različnih izvedbah, kot klasični stolpi, strežniške rezine ali ultra zgoščeni strežniki. Prenovljena je tudi programska oprema za upravljanje strežnikov, ki so dodatno optimizirani za poganjanje poslovne programske opreme neodvisnih ponudnikov.

Ultra zgoščeni strežniki so namenjeni najbolj zahtevnim okoljem z največjimi obremenitvami. Lenovo ThinkServer sd350 je optimiziran za hiperkonvergenčna okolja in obremenitve v oblaku, kjer stranke zahtevajo največjo gostoto in učinkovitost. Strežnik višine2U ima vgrajenih 24 diskov in nudi do 48 TB zmogljivosti hrambe podatkov, poganjajo pa ga procesorji IntelXeon E5-2600 v4.

Majhnim in srednje velikim podjetjem ter njihovim podružnicam so namenjeni enoprocesorski strežniki, kot je System x3250 M6, ki ima vgrajen procesor IntelXeonE3-1200 v5. Ti strežniki obvladajo delo z e-pošto, datotekami in tiskalniki, lahko pa skrbijo tudi za prodajna mesta ali delovanje oddaljenih pisarn (in aplikacij v njih).

Večina novih strežnikov je optimizirana za najrazličnejše naloge, ki jih najdemo tako v velikih kot majhnih podjetjih. Strežniki so optimizirani za računalništvo v oblaku, rabo virtualizacije, velike podatke in analitiko. Novi strežniki nudijo do 44 % več zmogljivosti, 12 % hitrejše delo s pomnilnikom ter do 23 % hitrejše delovanje Hadoop okolij in premorejo 22 % več jeder kot prejšnja generacija procesorjev Intel Xeon. Do 30 % hitreje opravijo tudi naloge kriptiranja podatkov. Vanje so vgrajene vodilne rešitve in funkcije, ki strežnikom zagotavljajo kar največjo razpoložljivost, hkrati pa inovacije na področju rabe energije skrbijo za visoko energijsko učinkovitost ter varčnost in dodatno nižanje skupnih stroškov lastništva (TCO).

Prenovljena družina strežnikov premore tudi zmogljive in zanesljive dvoprocesorske strežnike višine 2u, in sicer modele System x3650 M5, System x3550 M5, ThinkServer RD650, RD550, RD450, RD350, ThinkServer TD350, Flex x240 M5 ter NeXtScale nx360 M5.

Lenovo XClarity za enostavnejšo namestitev in upravljanje IT-infrastrukture
Rešitev XClarity, ki močno poenostavi upravljanje IT-okolja z avtomatskim odkrivanjem, nadzorom, konfiguriranjem in posodabljanjem, je na voljo pri vseh dvoprocesorskih strežnikih Lenovo. Novost je tudi podpora mobilnemu upravljanju in skrbnikom omogoča stalen dostop do upraviteljske konzole prek mobilnih naprav. Rešitev XClarity prav tako zmanjša zahtevano število korakov implementacije rešitev za tri četrtine in povprečen čas namestitve novega sistema iz 60 na vsega 6 minut.

Celovita ponudba rešitev in storitev
Lenovo podjetjem namenja tudi celovit nabor rešitev, ki vsebuje preverjene referenčne arhitekture s področja računalništva v oblaku, velikih podatkov, analitike, podatkovnih baz ter virtualizacije. Obstoječim referenčnim rešitvam je dodal še dve, in sicer VMware Software Defined Data Center ter Red Hat Enterprise Linux OpenStack, s katerima podjetja še pohitrijo svoj prehod v računalništvo v oblaku. Podjetjem je na voljo tudi vrsta Lenovo storitev.


“Krepimo ponudbo strežnikov in rešitev, ki podjetjem prinašajo več vrednosti, poenostavljajo upravljanje IT-okolij ter predstavljajo zanesljive temelje infrastrukture podatkovnih centrov. Združili smo leta izkušenj z izdelavo strežnikov z vrhunsko podporo in strankam ponudili zaupanja vredne rešitve za njihove za poslovanje kritične aplikacije, ki morajo delovati brez prekinitev in biti kar najbolj prilagodljive,” je povedal podpredsednik oddelka strežnikov in sistemov hrambe podatkov v Lenovo Data Center Group Madhu Matta.

Predstavitev Lenovo novosti si lahko ogledate tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50