05.09.2014      11:11
Lenovo pametni mobilni telefoni

Lenovo predstavil par premijskih mobilnih telefonov VIBE

Družba Lenovo je danes na sejmu potrošniške elektronike IFA 2014 v Berlinu predstavila dva nova člana družine premijskih pametnih telefonov VIBE. Tanki in lahki VIBE X2 prinaša edinstveno trinivojsko oblikovanje, zmogljiv 8-jedrni procesor True8Core ter zanimive dodatke. VIBE Z2 pa postavlja nov mejnik na področju oblikovanja ter samoportretiranja in fotografiranja.

»Sodobni potrošniki si želijo telefonov, ki bodo tako edinstveni kot oni sami. Naši oblikovalci so poskrbeli za nov oblikovalski pristop, poleg lepote pa je v ospredju tudi ergonomija,« je povedal podpredsednik prodaje oddelka Mobile Business Group v družbi Lenovo Colin Giles.

Lenovo VIBE X2: večslojno oblikovanje, zmogljivosti in kup dodatkov

Lenovo VIBE X2 je prvi pametni telefon na svetu, ki premore večnivojsko oblikovanje, saj ga krasi več barvnih slojev – kar štiri. Uporabniki lahko izbirajo med barvno kombinacijo z odtenki bele, rdeče, zlate ali temno sive barve. Lenovo je tudi prvi proizvajalec pametnih telefonov, ki uporablja novi mobilni osemjedrni procesor MediaTEK MT6595 4G LTE True8Core. Ta se lahko pohvali z izjemnimi zmogljivostmi ter vrsto tehnologij za varčevanje z energijo, zato tudi ob ogledu video posnetkov ter fotografij ali pa poslušanju glasbe avtonomija baterije ne peša tako hitro. Telefon je opremljen s 5-palčnim zaslonom polne visoke ločljivosti, ki postreže s širokim vidnim kotom.

VIBE X2 ima vgrajeni dve napredni kameri, ki premoreta vrsto slikovnih načinov ter funkcij olepšav posnetkov. Te tehnologije uporabnikom omogočajo zajem ostrih video posnetkov in fotografij praktično kadarkoli. Za kakovostno samoportretiranje skrbijo na prednji strani vgrajena širokokotna leča in senzor ločljivosti 5 milijonov pik ter funkcija samodejnega sprožilca – tega lahko uporabnik aktivira s pomežikom ali nasmehom. Kamera na hrbtni strani je opremljena z zadaj osvetljenim senzorjem ločljivosti 13 milijonov pik ter LED-bliskavico ter je sposobna zajema kakovostnih posnetkov in fotografij v vseh pogojih. 32 GB prostora za hrambo podatkov pa je odlična popotnica za shranjevanje najrazličnejših digitalnih vsebin.

Za dodatno personalizacijo mobilne izkušnje je Lenovo pripravil dva inovativna dodatka, poimenovana VIBE Xtensions. To sta VIBE X2 baterija in VIBE X2 zvočnik, njuna posebnost pa je v tem, da preprosto nadgradita večnivojski dizajn telefona – se preprosto namestita na hrbtno stran. Ultra tanka (5,1 mm) X2 baterija skoraj podvoji avtonomijo telefona (do 75% več zmogljivosti), medtem ko X2 zvočnik še izboljša zvok telefona pri poslušanju glasbe ali gledanju video posnetkov. Na voljo je s priročnim stojalom, ki omogoča prostoročno uporabo, vgrajen mikrofon pa je kot nalašč za opravljanje konferenčnih klicev.

Lenovo VIBE Z2 je prvi 64-bitni telefon iz Lenova, želi biti kralj »selfijev«

Oblikovanje in inženirska žilica sta združena v pametnem telefonu Lenovo Z2. Njegovo iz enega kosa brušenega aluminija izdelano ohišje je debelo vsega 7,8 mm, vanj pa je vgrajen 5,5-palčni zaslon visoke ločljivosti, ki se pohvali z izjemno svetilnostjo (600nit). Tako so fotografije in videi tudi v neposredni sončni svetlobi videti odlično.

VIBE Z2 je kot prvi Lenovo telefon opremljen s štirijedrnim 64-bitnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 64-bit, ki bo znal izkoristiti vse prednosti novih različic operacijskega sistema Google Android. Celodnevno avtonomijo delovanja mu zagotavlja baterija zmogljivosti 3000 mAh. V telefon VIBE Z2 lahko uporabniki vstavijo dve kartici SIM, podpira pa tudi hitra mobilna omrežja 4G LTE. Hrambi podatkov je namenjenih 32 GB prostora.

Telefon VIBE Z2 blesti na področju fotografiranja. Hrbtna kamera z ločljivostjo 13 milijonov pik premore optično stabilizacijo slike, senzor Sony Exmor BSI nove generacije pa zajema čudovite posnetke tudi v temi. Na prednji strani so inženirji vgradili kamero z ločljivostjo 8 milijonov pik in jo opremili z lečo proti popačenju. Te bodo veseli vsi, ki veliko uporabljajo funkcijo samoportretiranja (selfie). V pomoč jim bodo še številne funkcije lepšanja fotografij ter možnost upravljanja sprožilca brez pritiska gumba. Funkcija Instant On pa omogoča, da uporabnik kar se da hitro posname fotografijo, praktično takoj, ko zaslon preklopi iz stanja mirovanja.

www.lenovo.si

Povezave:Lenovo Slovenija

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Amazonova futuristična trgovina brez blagajn ... 1
x800xt  |  če imaš pare da tkole zapravljaš pa še v...
Bomo baterije prenosnikov kmalu polnili le še... 7
sphinxx  |  ha ha, ta cambridge je že dostikrat reši...