Računalništvo, telefonija
04.09.2012 14:47

Deli z drugimi:

Share

Lenovo predstavil več računalnikov Idea z nameščenimi Windows 8

Družba Lenovo je na sejmu zabavne elektronike IFA v Berlinu predstavila prenovljene modele prenosnikov IdeaPad. Te poganjajo najnovejši procesorji proizvajalcev AMD in Intel, vsi pa imajo nameščen najnovejši operacijski sistem Microsoft Windows 8. Nove računalnike, ki blestijo na področju mobilnosti in produktivnosti, odlikujejo elegantno oblikovanje, pestra izbira barv ter visoke zmogljivosti.
Lenovo predstavil več računalnikov Idea z nameščenimi Windows 8
Lenovo predstavil več računalnikov Idea z nameščenimi Windows 8

“Naši najnovejši računalniki iz družine Idea nudijo še več udobja, enostavnosti uporabe ter odzivnosti. Izdelani za nudenje optimalne izkušnje z operacijskim sistemom Windows 8 imajo vsi prenosniki drsno ploščico, občutljivo na 10-prstni dotik za kar največjo interaktivnost z uporabnikom. Pametna drsna ploščica pozna več gest, s katerimi uporabnik upravlja z različnimi ukazi operacijskega sistema ter nameščenimi programi. Za pestrost ponudbe in dostopa do tisočih aplikacij lahko uporabniki uporabijo Windows Store, namenjenih resnemu delu ali zabavi. Lenovo s ponudbo lastne hrambe podatkov v računalniškem oblaku Lenovo Cloud omogoča enostaven prenos vsebin med napravami Idea. Novi računalniki blestijo tudi na področju oblikovanja in nizke porabe energije,”

je povedal podpredsednik oddelka Idea v družbi Lenovo Wei Jun.

IdeaPad U510 Ultrabook – Ultra tanek in lahek
15-palčni IdeaPad U510 stopa po stopinjah izredno uspešnih modnih ultraprenosnikov U310 in U410. Elegantni zunanjosti z debelino 21 mm in težo 2,2 kg sodi med najlažje v svoji kategoriji. Vgrajene sodobne tehnologije na čelu s procesorjem Intel Core i7 skrbijo za visoke zmogljivosti in visoko odzivnost, saj se sistem iz stanja mirovanja v pripravljenost obudi v manj kot sekundi. Shranjevanje podatkov lahko uporabniki zaupajo pogonu SSD s kapaciteto 32 GB ali pa disku s kapaciteto 1 TB. Uporabniki bodo lahko izbirali tudi med vgrajenim optičnim pogonom DVD ali Blu-ray. Kljub velikemu zaslonu, ki je največji porabnik energije, pa IdeaPad U510 še vedno nudi zgledno avtonomijo, saj brez napajanja zdrži do 6 ur.

IdeaPad Y400 in Y500 – Multimedijska kralja
Najnovejša člana družine Y Series, modela IdeaPad Y400 in Y500, sta izdelana po okusu in pričakovanjih igričarjev in multimedijskih uporabnikov. Oba premoreta univerzalno razširitveno mesto UltraBay, v katerega lahko uporabniki vstavijo dodatno grafično kartico, disk ali dodaten ventilator. Prenosnika sta kos najzahtevnejšim nalogam, naj bo to obdelava fotografij in video posnetkov ali pa igranje računalniških iger. Prenosnika je mogoče naročiti z zmogljivimi procesorji iz družine Intel Core (do modelov i7), dvojno grafično rešitvijo NVIDIA® GeForce® GT655M 2GB ter opremiti z do 16 GB delovnega pomnilnika DDR3. Za hrambo podatkov je zadolžen disk kapacitete 1 TB. Podobno impresivna je tudi zunanjost prenosnikov, saj sta 14- oziroma 15,6-palčni zaslon visoke ločljivosti z LED-osvetlitvijo pokrita z ohišjem z vzorcem iz karbonskih vlaken. Tipkovnica AccuType, ki omogoča izredno udobno in natančno tipkanje, je dvonivojsko osvetljena, pod njo pa se nahaja velika drsna ploščica. IdeaPad Y400 in Y500 imata vgrajene zvočnike proizvajalca JBL® in podpirata tehnologijo Dolby® Home Theater® v4, kar iz njiju izvabi odličen zvok, tako pri poslušanju glasbe kot pri ogledu video vsebin visoke ločljivosti.

IdeaPad Z400 in Z500 – Tanka, a zmogljiva prenosnika
Prenosnika IdeaPad Z400 in Z500 sta 25 odstotkov tanjša od povprečnega prenosnika, a pri tem ne varčujeta na račun zmogljivosti vgrajenega procesorja ali grafike. Vanju so vgrajeni standardni procesorji 3. generacije Intel Core i7 (namesto nizkonapetostnih, ki jih najdemo v modelih Ultrabook). Z400 in Z500 sta na voljo v različnih barvah, med drugimi v koralno modri, čokoladno rjavi, rožnati in beli. Modela se ločita po 14- oziroma 15,6-palčnem zaslonu z LED osvetlitvijo. Za grafične zmogljivosti skrbijo grafični procesorji družbe Nvidia. Oba modela premoreta pametno drsno ploščico in dostop do storitev Lenovo Cloud.

Cene in dobavljivost
Novi računalniki IdeaPad bodo v Sloveniji na voljo sredi oktobra, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več