30.05.2015 10:52

Lenovo predstavlja napravico za deljenje vsebin

Lenovo je na dogodku Lenovo Tech World predstavil majhno napravo Lenovo Cast, namenjeno prenosu vsebin z manjših naprav na velike zaslone.
Lenovo Cast

Spodbuja deljenje večpredstavnostnih vsebin

Vedno več uporabnikov zajema in hrani svoje najljubše fotografije, videe in aplikacije na mobilnih napravah, kot so pametni telefoni in tablice. Le redki jih delijo z drugimi na velikih zaslonih. Namesto, da bi se drenjali za majhnim zaslonom telefona ali tablice pri ogledu fotografij s prijateljevega dopusta ali ob športnem prenosu, lahko sedaj te vsebine enostavno prenesemo na zaslon televizorja.

Raziskave kažejo, da kar 80 odstotkov uporabnikov tablic te uporablja v gospodinjstvu, 52 odstotkov pa jih na njih spremlja tv programe. Številni te vsebine delijo z drugimi člani gospodinjstva. Lenovo je zato izdelal napravo Lenovo Cast, prvo pretočno multimedijsko napravo, ki uporabnikom omogoča deljenje priljubljenih vsebin preko brezžične povezave na zaslon televizorja.

Lenovo Cast zahteva le tri preproste korake: vklop, povezavo in predvajanje. Napravo Lenovo Cast priklopimo v režo HDMI na televizorju in jo nato brezžično povežemo z mobilno napravo, ki podpira tehnologiji DLNA ali Miracast za predvajanje vsebin. Lenovo Cast je žepne velikosti, zato napravico brez težav priklopimo neposredno v televizor ali blizu njega. Za razliko od podobnih naprav Lenovo Cast podpira dvoje frekvenc WiFi, domet naprave pa je do 20 metrov, pretakanja vsebin po brezžični povezavi ne zmoti niti stena. Naprava ni omejena le na prenos video posnetkov ali glasbe, preslika lahko celoten zaslon mobilne naprave.

“Danes ljudje od mobilnih naprav pričakujejo več funkcionalnosti in svobode. Želijo si preprosto deliti svoje vsebine s pametnih telefonov in tablic na velikem zaslonu, pa tudi na njem predvajati spletne videe ali igre. Lenovo Cast jim omogoča prav takšno personalizirano izkušnjo,” je povedal predsednik oddelka Mobile Business Group v Lenovu Liu Jun.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81