10.06.2016      10:35
Tri nove naprave iz družine Phab 2 prinašajo nadgrajeno resničnost v svet pametnih telefonov.

Lenovo predstavlja prvi pametni telefon s tehnologijo Tango – PHAB2 Pro

Lenovo_PHAB2_Plus_v_rokiLenovo_PHAB2_Plus_v_roki
Lenovo_PHAB2_Pro_barveLenovo_PHAB2_Pro_HeroLenovo_PHAB2_Plus_barve

Družba Lenovo je predstavila težko pričakovan pametni telefon PHAB2 Pro. Gre za prvi telefon na svetu, opremljen s tehnologijo Tango, ki prinaša izboljšano resničnost v žep uporabnika. Družina novih izdelkov je bogatejša še za model PHAB2 Plus z dvema hrbtnima kamerama in tablifon PHAB2.

PHAB2 Pro: prvi telefon na svetu z vgrajeno tehnologijo Tango za nadgrajeno resničnost

PHAB2 Pro je pametni telefon, ki mu ni enakega. Poganja ga tehnologija Tango, vrsta senzorjev in programska oprema družbe Google, ki mu omogoča prepoznavanje in mapiranje okolice ter zagotavljanje izkušenj nadgrajene resničnosti (AR). Z uporabo različni AR-aplikacij lahko npr. študenti v predavalnico postavijo virtualne dinozavre ali pa svoje učenje izboljšajo z nadgrajenimi podatki, ki prekrivajo tako ustvarjeno okolje. Nadgrajena je tudi igričarska izkušnja, saj lahko z novim telefonom na kuhinjskem pultu igramo igro navideznih domin, skrbimo za digitalnega hišnega ljubljenčka ali pa se borimo proti tropu vesoljcev, ki je napadel naš dom. Tehnologija Tango, vgrajena v PHAB2 Pro, omogoča tudi mapiranje notranjih prostorov, ki jih nato različne aplikacije še nadgradijo – aplikacija GuidiGO to počne z obiski muzejev. Pametni telefon PHAB2 Pro tako prinaša povsem nove uporabniške izkušnje, ki bodo v prihodnje le še boljše, saj je tak telefon učljiv.

“Preprosto povedano smo želeli izjemen koncept, kar najhitreje uresničiti v pametni mobilni napravi. Od trenutka, ko smo spoznali tehnologijo Tango, smo vedeli, da predstavlja prihodnost, tako kot nekoč tehnologija GPS. V želji, da bi PHAB2 Pro res spremenil pravila igre na področju pametnih telefonov, smo morali zagotoviti tudi dostopno ceno. Uporabniki imajo danes na voljo ne le najbolj napreden telefon, temveč vsestransko in fantastično napravo, ki bo le še boljša,” je povedal vodja oddelka Android and Chrome Computing v družbi Lenovo Jeff Meredith.

“Tehnologija Tango napravam omogoča zaznavanje fizičnega sveta, gibanja in okolice. Posledično lahko spremenijo tudi našo interakcijo z okoljem. Verjamemo, da bodo naprave, ki bodo premogle funkcionalnost spremljanja in zavedanja svojega položaja, prinesle nove uporabniške izkušnje. PHAB2 Pro ljudem prinaša nove funkcionalnosti, ki naredijo telefon še bistveno bolj uporaben,” je povedal vodja razvoja v korporaciji Google Johnny Lee.

“Lenovo je za tehnologijo Tango potreboval robustno in zanesljivo platformo, veseli smo, da je izbral mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 652. Tesno sodelovanje med podjetji Lenovo, Google in Qualcomm Technologies je tako poskrbelo za novo in inovativno uporabniško izkušnjo, ki jo ustvarja napredna programska oprema,” je dodal podpredsednik družbe Qualcomm Technologies Inc. Alex Katouzian.

Ljudje, ki prenavljajo svoje bivalne prostore, lahko PHAB2 Pro uporabijo za napredno vizualizacijo postavitve pohištva in naprav v svojem domu. Veriga trgovin Lowe’s je eden prvih partnerjev, ki je že razvil ustrezno aplikacijo za rabo tehnologije Tango. Aplikacija Lowe’s Vision uporabnikom omogoča, da s pametnim telefonom, opremljenim s tehnologijo Tango, preprosto izmerijo notranje prostore in vanje virtualno umestijo pohištvo, naprave, dekoracijo in celo preverijo, kako bi bile te videti v kombinaciji z različnimi ploščicami, talnimi oblogami ipd. Nova generacija rešitev za nadgrajeno resničnost jim je dostopna preko aplikacij in zaslona na dotik.

“Tehnologija Tango strankam omogoča, da si vizijo prenove doma ogledajo, preden se je zares lotijo. Pametne telefone PHAB2 Pro bomo uporabljali tudi v trgovinah Lowe’s in strankam pokazali vse napredne možnosti, ki so jim sedaj na voljo pri oblikovanju novega doma ali prenovi prostorov. Verjamemo, da se bodo teh projektov ljudje lotili zelo samozavestno,” je dodal direktor razvoja v podjetju Lowe's Richard Maltsbarger.

Tehnologija projekta Tango

V PHAB2 Pro so vgrajene tri ključne tehnologije, ki omogočajo Tango izkušnjo: sledenje gibanju, zaznavanje globine ter učenje okolice. Prva telefonu PHAB2 Pro omogoča, da lastno lokacijo »vidi« v 3D-prostoru, z informacijami o globini pa prepozna podobo okolja, površine in ovire. Prvič v zgodovini zna pametni telefon vizualizirati in razumeti predmete v okolju, saj v sekundi preko senzorjev zajame več kot 250.000 meritev.

Premijski dizajn pametnega telefona

Medtem ko tehnologija Tango naredi telefon PHAB2 Pro edinstven, ta dodatno izstopa s svojim oblikovanjem in rešitvami. Vgrajen ima zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 652, najnovejšo 4G LTE povezljivost ter napredno kamero. Zahtevni obdelavi podatkov za t. i. računalniški vid je kos zmogljivi in izredno energijsko učinkovit Qualcommov procesor, ki skupaj s heterogeno in zelo uravnovešeno platformo omogoča optimalno Tango funkcionalnost ob celodnevnem trajanju baterije. Procesor Snapdragon 652 hitro obdela bogate podatke iz kamer, žiroskopa, pospeškomera in drugih senzorjev ter jih sestavi v uporabniško izkušnjo nadgrajene resničnosti, vidno kot 3D-nadgradnja fizičnega okolja.

Tako kot vse naprave iz družine PHAB2 je model PHAB2 Pro opremljen s tehnologijama Dolby Audio Capture 5.1 ter Dolby Atmos, ki zajetim vrhunskim video posnetkom dodata še zvok visoke kakovosti. Dolby Audio Capture 5.1 omogoča snemanje 5.1-kanalnega zvoka, ki še obogati video posnetek in mu doda globino. V ta namen je telefon opremljen s tremi mikrofoni, tehnologijami prostorskega zajema in zmanjševanja hrupa/šuma ter kamero s senzorjem ločljivosti 16 milijonov pik, ki zajema video posnetke v ločljivosti 4K. Tehnologija Dolby Atmos uporabniku ob uporabi slušalk pričara pristen in bogat prostorski zvok. Osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 652 je prilagojen prav delovanju s tehnologijo Tango, telefon pa ima vgrajene 4 GB pomnilnika. 6,4-palčni PHAB2 Pro premore pameten zaslon ločljivosti 2560 x 1440 pik (QHD), ki kakovost prikaza slike stalno prilagaja vsebini in svetlobnim pogojem okolice.

Več informacij o razvoju telefona Lenovo PHAB2 Pro in tehnologiji Tango najdete tukaj. Video predstavitev z dogodka Tech World si lahko ogledate tukaj

PHAB2 Plus: neverjetno fotografiranje

PHAB2 Plus bodo uporabniki cenili zaradi odličnih fotografij. Na hrbtni strani sta vgrajeni dve kameri ločljivosti 13 milijonov pik, ki premoreta tehnologijo hipnega ostrenja, odlično deluje tudi objektiv z goriščno razdaljo f1.8. Profesionalni slikovni procesor Fujitsu Milbeaut je identičen kot v fotoaparatu Leica camera. Navdušenci nad fotografijo bodo navdušeni nad ostrimi fotografijami tudi v pogojih slabe svetlobe ter visoko kontrastnih fotografijah, polnih življenjskih barv. Fotografije, zajete s PHAB2 Plus, premorejo obilo podrobnosti tudi v senčnih delih slike, uporabniki pa lahko ustvarijo tudi prepričljiv učinek zameglitve motiva. Programska oprema omogoča povsem ročno nastavljanje fotografskih parametrov, piko na i pa postavijo možnost nadgrajene resničnosti ter številni posebni učinki.

PHAB2: dostopna cena

PHAB2 predstavlja cenovno dostopen pametni telefon, sposoben nadgrajene resničnosti (AR). Telefon premore vrsto funkcij, ki jih sicer najdemo na bistveno dražjih modelih. Način nadgrajevanja resničnosti uporabniku omogoča ustvarjanje edinstvenih fotografij in video posnetkov z dodajanjem AR-učinkov, kot so navidezna ozadja, risani elementi itd. Rezultat so kreativni izdelki, idealni za deljenje na Snapchatu, Facebooku ali Instagramu. Telefon premore 6,4-palčni zaslon visoke ločljivosti, 13 MP kamero, opremljeno s sistemom hitrega ostrenja in 16 GB pomnilnika za shranjevanje podatkov (razširljivega z rabo kartice microSD).

Cene in dobavljivost

Telefoni Lenovo PHAB2, PHAB2 Plus ter PHAB2 Pro bodo na voljo septembra po cenah 199, 299 oziroma 499 evrov.

www.lenovo.si

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Zelo slaba novica za lastnike najboljšega pre... 32
Uroš Bilbija  |  Smo nekateri ki nismo ovce in smo pripra...
Zelo slaba novica za lastnike najboljšega pre... 32
Uroš Bilbija  |  Hahahaha ok najprej moraš ti razčistiti ...