01.09.2016      17:11
Novi prenosnik Lenovo Yoga 910 in Androidna tablica Yoga Tab 3 Plus sta zvezdi sejma IFA

Lenovo premika meje prenosljivosti z novimi prenosniki in tablicami Yoga

Yoga_Tab_3_Plus_10inch_Stand_mode_KitchenYoga_Tab_3_Plus_10inch_Stand_mode_Kitchen

Družba Lenovo je danes predstavila nova člana svoje najbolj prilagodljive družine naprav Yoga: nadvse prilagodljivi prenosnik Yoga 910 ter Androidno tablico Yoga Tab 3 Plus. Z njima Lenovo odgovarja na hiter razvoj digitalnih zahtev in sodobnega življenjskega sloga – tako na delovnem mestu kot doma. Pri razvoju novih naprav je Lenovo opravil številne raziskave in pogovore z uporabniki glede njihovih pričakovanj in želja. Prav zato vsaka nova Yoga naprava dodaja tehnološke novosti – prenosnik Yoga 910 je opremljen z bralnikom prstnih odtisov, ki olajša prijavo v računalnik.

Yoga 910 je najtanjši s procesorjem Intel Core i opremljen prilagodljiv prenosnik

Najnovejši ultratanki prenosnik je debel vsega 14,3 mm, hkrati pa sodi tudi med najbolj zmogljive, saj je lahko opremljen s procesorjem Intel Core i7 sedme generacije. Večina uporabnikov prenosnikov Yoga je te uporabljala kot platformo za delo in digitalno zabavo. Sedaj lahko izbirajo med zaslonoma ločljivosti 4K ali Full HD, v obeh primerih pa dobijo skoraj brezrobi zaslon (debelina strani je vsega 5 mm), 10 odstotkov več delovne površine ter 14 odstotkov višjo gostoto pik v primerjavi s predhodnim modelom. Zaslona z diagonalo 13,9 palca se lahko pohvalita s še bolj ostro sliko ter 100-odstotno pokritostjo barvnega spektra sRGB, zato je ogled filmov ali fotografij na njiju užitek. Za kakovostno predvajanje glasbe na prenosniku Yoga 910 skrbi tehnologija Dolby Audio Premium. Baterija zagotavlja do 15,5 ur avtonomije delovanja, zato uporabnikom ni treba skrbeti za to, da imajo polnilec vedno s seboj.

Uporabniki so si želeli tudi bolj privlačnih načinov prijave v računalnik, zato je Lenovo prenosnik Yoga 910 opremil z naprednim bralnikom prstnih odtisov. Ta podpira tehnologijo Windows Hello, s pomočjo katere se uporabnik z dotikom prsta lahko prijavi v računalnik, rešitev Lenovo App Explorer pa možnost prijave brez vnosa gesla, le z dotikom prsta, podaljša do priljubljenih aplikacij, kot so Skype, Facebook, Netflix in druge.

Pridih luksuza izraža že iz enega kosa kovine izdelano ohišje, ki je na voljo v zlati Champagne Gold, srebrni Platinum Silver ali sivi Gunmetal barvi. Ohišje ohranja posebne tečaje, ki omogočajo popoln zasuk zaslona in spominjajo na pas zapestne ure. Uporabniki lahko prenosnik uporabljajo na več načinov – tudi kot tablico. Preklop med načini prenosnika, šotora, stojala in tablice je še lažji in natančnejši. V kombinaciji z elegantno miško Yoga mouse (na voljo za doplačilo), ki lahko deluje tudi kot daljinski upravljalec, Yoga 910 predstavlja visoko zmogljiv, prenosljiv, vsestranski tanek in stilski prenosnik.

Yoga Tab 3 Plus – izjemen zaslon in zvočnika lahko nadomestita televizor – kjerkoli

Nova članica družine tablic Yoga Tab 3 stavi na kinematično izkušnjo. Vse več uporabnikov namreč tablice uporablja za ogled filmov in priljubljenih TV serij, zato od njih zahtevajo čim boljšo sliko in zvok, saj jih uporabljajo na različnih lokacijah in v različnih okoljih. Trajanje baterije je zanje prav tako zelo pomembno.

Yoga Tab 3 Plus premore vse našteto. 10,1-palčni zaslon s tehnologijo Technicolor Color Enhance prikazuje odlično sliko v ločljivosti 2560x1600 pik, JBL zvočniki, podprti s tehnologijo Dolby Atmos pa znajo ustvariti tridimenzionalni zvok, ne glede na to, v katerem položaju uporabnik tablico uporablja. Programska oprema Lenovo Media Cast uporabniku omogoča, da zvok (preko povezave Bluetooth) ter video (preko tehnologije Miracast) tablici dostavijo tudi z drugih naprav. Tablica Yoga Tab 3 Plus nadaljuje tradicijo popolne prilagodljivosti, saj jo uporabnik lahko uporablja v številnih položajih. Vgrajena baterija zmogljivosti 9300 mAh s pametnim upravljanjem energije dosega več kot 18 ur avtonomije delovanja, hiter polnilec (24W) pa ji zelo hitro povrne moč. Več informacij o tablici Yoga Tab 3 Plus najdete na tej povezavi.

Citat

“V svetu računalništva že dolgo ne velja več, da ena velikost ustreza vsem. Uporabniki si želijo izbire, naprav različnih velikosti, ki najbolj ustrezajo njihovemu življenjskemu slogu in ne obratno – da bi morali svoj življenjski slog prilagajati tehnologiji. Naprave Yoga prinašajo vedno nove inovacije. Zanje se zahvaljujemo tudi uporabnikom, saj so prispevali številne ideje in komentarje. Rezultat je tu – prepričan sem, da bo prenosnik Yoga 910 upravičil visoka pričakovanja uporabnikov,” je povedal podpredsednik oddelka PC & Smart Device Business Group v družbi Lenovo Johnson Jia.

Cene in dobavljivost

Prenosnik Yoga 910 bo na voljo po ceni od 1499 evrov dalje (z DDV), naprodaj pa bo oktobra.

Tablica Yoga Tab 3 Plus bo na voljo po ceni od 299 evrov dalje (z DDV), naprodaj pa bo novembra.

www.lenovo.si

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Hekerji skušali oškodovati Rusko centralno ba... 1
mbedrac  |  Hehe, nova svetovna vojna že poteka in t...
Legendarni Windows XP v novembru povečal dele... 1
mbedrac  |  Popolnoma logično. Na računalnik z XP-ji...