Računalništvo, telefonija
19.06.2013 14:40

Deli z drugimi:

Share

Lenovo s 15-palčnim ThinkPad Ultrabookom na modnih brveh

Družba Lenovo je danes na dogodku iz visoke mode Fashion Week v Londonu predstavila svoj nov elegantni poslovni računalnik. ThinkPad S531 sodi v segment računalnikov Ultrabook, saj ga odlikujejo tanka silhueta in zaobljene linije. Poslovni prenosnik, na katerem je nameščen operacijski sistem Windows 8, je opremljen z zmogljivimi procesorji, ki v povprečju nudijo 15 odstotkov več zmogljivosti kot prejšnja generacija.
Lenovo s 15-palčnim ThinkPad Ultrabookom na modnih brveh
Lenovo s 15-palčnim ThinkPad Ultrabookom na modnih brveh

Družba Lenovo je tako predstavila svoj prvi 15-palčni prenosnik iz segmenta Ultrabook. Novinca, ki je namenjen stilsko zavednim uporabnikom v manjših in srednje velikih podjetjih, krasi kombinacija privlačnega oblikovanja in kakovostne vsebine. Gre za vsestranski prenosnik, ki se ne ustraši najrazličnejših delovnih nalog. Prenosnik ThinkPad S531 je eden prvih ThinkPadov, opremljenih z novo tehnologijo Lenovo OneLink, ki omogočajo priklop razširitvene postaje ThinkPad OneLink Dock, opremljene z namensko grafiko, dodatnimi vmesniki USB 3.0 ter gigabitnim mrežnim priključkom.

Eleganten dizajn
Ultratanko ohišje ThinkPada S531, dopolnjeno s sprednje strani in ob straneh zaobljenimi robovi, daje občutek, da prenosnik lebdi na mizi. Aluminijast pokrov zaslona, ki je na voljo v srebrni ali grafitno črni kombinaciji, je peskan in na dotik povsem gladek. Stilska zasnova se nadaljuje v čisti in preprosto oblikovani notranjosti, kjer izstopa steklena drsna ploščica s petimi gumbi.

Enostavna in interaktivna uporabniška izkušnja
ThinkPad S531 je na voljo z zaslonom visoke ali polne visoke ločljivosti. Trpežni tečaji zaslona omogočajo tudi njegovo odprtje do kota 180 stopinj, kar uporabnikom omogoča rabo prenosnika v najrazličnejših položajih. Tipkovnica, ki premore vrsto tipk z bližnjicami, optimiziranimi za sistem Windows 8, je osvetljena. Velika drsna ploščica pa prepozna večprstni dotik in geste, s čimer omogoča še bolj intuitivno, produktivno in interaktivno delo z računalnikom.

Zmogljivosti za vse naloge
Prenosnik ThinkPad S531 poganjajo procesorji Intel Core tretje generacije, ki ob vgrajeni bateriji nudijo do 9 ur avtonomije delovanja. V tanek prenosnik je mogoče vgraditi do 10 GB pomnilnika in 500 GB disk, s čimer uporabniki uživajo tako v visoki odzivnosti računalnika kot zmogljivostih. Prenosnik se dobro odreže tudi pri predvajanju multimedije, saj 15,6-palčni neodseven zaslon polne visoke ločljivosti (Full HD) ob zvočni tehnologiji Dolby Advanced Audio poskrbi, da filmi dobesedno oživijo. Hitremu prenosu podatkov na zunanje medije in naprave sta namenjena dva vmesnika USB 3.0.

Prenosnik ThinkPad S531 bo v Sloveniji naprodaj v začetku avgusta, cene pa se bodo začele pri 500€.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več