Računalništvo, telefonija
24.04.2014 15:23
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo s 15-palčnimi prenosniki za vse okuse in potrebe

Družba Lenovo je svojo ponudbo prenosnikov s 15-palčnimi zasloni osvežila v več modelnih družinah. Novinec B50 je namenjen potrebam malih podjetij in podjetnikov, saj prinaša ključne tehnologije ob dostopni ceni, medtem ko je model G50 uravnotežen po željah in pričakovanjih kar najširšega kroga uporabnikov. Prenosnik z oznako Z50 pa v ospredje postavlja večpredstavnostne vsebine in digitalno zabavo.
Lenovo s 15-palčnimi prenosniki za vse okuse in potrebe
Lenovo s 15-palčnimi prenosniki za vse okuse in potrebe

S ceno dobrih štiristo evrov za osnovni model prenosnik B50 predstavlja izjemno privlačno izbiro za manjša in nezahtevna poslovna okolja in uporabnike. 15-palčni zaslon sliko prikazuje v visoki ločljivosti 1366×768 pik, uporabnik pa lahko izbira med neodsevnim ali svetlečim premazom zaslona. Ob doplačilu je zaslon bodisi občutljiv na dotik ali pa ponudi polno visoko ločljivost 1920×1080 pik. Prenosnik B50 ima nameščen operacijski sistem Windows 7, kupci pa lahko izbirajo med bogato ponudbo strojne opreme. Prenosnik lahko poganjajo bodisi Intelovi Core ali AMD-jevi procesorji, pri čemer lahko v procesor vgrajeno grafično rešitev nadomesti namenska grafična kartica NVIDIA GeForce (820M) ali AMD Radeon (R5 M230). Hrambo podatkov lahko zaupajo klasičnemu disku ali pogonu SSD, DVD-zapisovalnik pa je vgrajen v vse modele. Del standardne opreme je tudi zvočna tehnologija Dolby Advanced Audio v2, medtem ko je bralnik prstnih odtisov na voljo za doplačilo.

Prenosnik G50 je prav tako lahko opremljen z Intelovimi ali AMDjevimi procesorji in grafičnimi karticami, visokoločljivim zaslonom in kamero, ki po zaslugi tehnologije Lenovo VeriFace Pro prepozna obraz uporabnika in mu tako omogoča enostavno prijavo v sistem. Tudi tu sta DVD-zapisovalnik in zvočna rešitev Dolby Advanced Audio v2 v pomoč pri predvajanju bogatih avdio in video vsebin. Uporabnikom pa enostavno in hitro delo s prenosnikom omogoča operacijski sistem Windows 8.1.

Z50 je oblikovno dovršen prenosnik, slogovni elementi pa so v službi digitalne zabave na poti. Manj kot 2,5 cm debel prenosnik je opremljen z izjemnim zaslonom polne visoke ločljivosti 1920×1080 pik in zvočno rešitvijo Dolby Home Theatre, ki poskrbita, da so igre in filmi slišati in videti čudovito. Prenosnik poganjajo najnovejši AMDjevi procesorji, ki jim pri obdelavi grafike lahko pomagajo še zmogljive grafične kartice AMD Radeon (do modela R7). Uporabniku je na voljo tudi več možnosti glede hrambe podatkov (diski, pogoni SSD), vse pa odlikujejo odlične zmogljivosti.

“Prenovljena paleta modelov družin od A do Z uporabnikom prinaša edinstvene kombinacije zmogljivosti, digitalne zabave in vrednosti. Uporabniki bodo sedaj še lažje našli prenosnik, ki jim je pisan na kožo, ne glede na to, ali gre za povsem nezahtevne uporabnike, ki si želijo le zanesljivega računalnika za vsakdanje delo ali pa multimedijsko navdahnjenega prenosnika,” je povedal podpredsednik oddelka trženja v družbi Lenovo Dilip Bhatia.

Novi prilagodljivi prenosniki Lenovo B50, G50 in Z50 bodo v Sloveniji naprodaj konec maja, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več