23.04.2014 16:05

Lenovo s prenosniki FLEX 2 nudi še več uporabniške svobode

Družba Lenovo predstavlja dva nova člana družine prilagodljivih računalnikov FLEX. Generacija prenosnikov FLEX 2 prinaša modela s 14- oziroma 15,6-palčnim zaslonom, ki omogoča izjemen zasuk – kar do 300 stopinj. Tako uporabnikom še olajšata ogled multimedijskih in drugih vsebin, ki so v navezi zaslona polne visoke ločljivosti in zmogljive grafične kartice videti naravnost odlično.
Lenovo s prenosniki FLEX 2 nudi še več uporabniške svobode

Prilagodljivi prenosniki FLEX v drugi generaciji prinašajo še izdatnejši zasuk zaslona (do 300°, prej 180°). Oblikovni osvežitvi je sledila še nadgradnja strojne opreme, zato novi prenosniki niso le lepi, temveč tudi zmogljivi. Pogled se takoj zaustavi na odličnem na večprstni dotik občutljivem zaslonu, ki lahko sliko prikazuje v polni visoki ločljivosti 1920×1080 pik (Full HD, odvisno od modela). Bogata je tudi izbira procesorjev in grafičnih kartic, saj se uporabniki lahko odločijo za kombinacijo četrte generacije procesorjev Intel Core (do modela i7) in grafične kartice NVIDIA GeForce ali pa za kombinacijo AMDjevih procesorjev (do modela A8) z vgrajeno grafiko in dodatno grafično kartico AMD Radeon R5 M230. V obeh primerih bodo prenosniki FLEX 2 kos igranju tudi zahtevnejših iger. Kupci lahko izbirajo tudi med navadnimi ali hibridnimi diski (do 1 TB kapacitete) ali vgradnjo pogona SSD (do 256 GB). Modele FLEX 2 odlikuje zelo dolga avtonomija delovanja baterije.

Prenosniki FLEX 2 so opremljeni z zvočno tehnologijo Dolby Advanced Audio v2, ki poleg kakovostnega predvajanja zvoka ob poslušanju glasbe, ogledu filmov ter igranju iger, skrbi tudi za poslušanje uporabnika in pretvarjanje njegovega govora v govorne ukaze. Par stereo zvočnikov, izboljšan mikrofon ter kamera visoke ločljivosti pa poskrbijo, da so tudi video klici ali video konference videti in slišati kar se da realistično. Ob doplačilu so novi prenosniki na voljo tudi z osvetljeno tipkovnico.

FLEX 2 se odlično znajdejo v tradicionalni vlogi prenosnika, saj uporabnikom omogoča udobno delo s tipkovnico in veliko drsno ploščico, občutljivo na večprstni dotik. S preprostim zasukom tipkovnice za 300° pa v načinu stojala ponujajo enostavnejše uživanje ob ogledu filmov in drugih digitalnih vsebin. Nove uporabniške načine dopolnjuje operacijski sistem Windows 8.1, ki v ospredje postavlja uporabniško izkušnjo, temelječo na dotiku. Zaslon prenosnikov FLEX 2 podpira sočasni dotik do 10 prstov.

Novi prilagodljivi prenosniki Lenovo FLEX 2 bodo v Sloveniji naprodaj konec maja, njihove cene pa se bodo začele pri 519 evrih za 14-palčni model in pri 539 evrih za model s 15,6-palčnim zaslonom.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več