25.02.2014      9:33
Premijska mobilna uporabniška izkušnja

Lenovo s še bolj vsestransko tablico YOGA Tablet 10 HD+

Družba Lenovo je danes na kongresu mobilne telefonije v Barceloni predstavila tablico YOGA Tablet 10 HD+. Najbolj vsestranska tablica poleg treh uporabniških načinov – držanje v rokah, nagib ter stojalo – prinaša še zaslon polne visoke ločljivosti, večjedrni procesor Qualcomm Snapdragon in odlično kamero, hkrati pa se lahko pohvali z avtonomijo delovanja, ki lahko doseže zavidljivih 18 ur.

Medtem ko je originalna tablica YOGA Tablet povsem prenovila oblikovanje sodobnih tablic, naslednica YOGA Tablet 10 HD+ inovativni dizajn še izboljšuje in mu dodaja nove funkcionalnosti. Uporabnik najprej opazi odlični 10,1-palčni zaslon, ki je zlit s srebrno obarvanim ohišjem. Zaslon, občutljiv na 10-prstni dotik, ponuja ločljivost 1920x1200 pik, zato so filmi in fotografije na njem videti naravnost odlično. Zahvaljujoč funkciji Smart Display tablica samodejno prilagaja prikaz slik in besedila na zaslonu zunanji svetlobi in tako skrbi za kar najmanj naprezanja uporabnikovih oči. Kakovostni zaslon lepo dopolnjuje vgrajena kamera z ločljivostjo 8 milijonov pik.

Tablica, namenjena predvajanju multimedijskih vsebin ter poganjanju zahtevnih aplikacij in iger, ima vgrajen štirijedrni procesor Qualcomm Snapdragon 400 in veliko prostora za hrambo podatkov (16 ali 32 GB). Prek vmesnika micro USB je moč na tablico priklopiti tudi druge naprave (npr. tipkovnico) ter pomnilniške medije.

Trojna uporabnost v eni napravi
YOGA Tablet 10 HD+ ohranja ključne prednosti originalne zasnove in jih še nadgrajuje. V prvi vrsti z izjemno avtonomijo delovanja, ki lahko doseže do 18 ur z enim samim polnjenjem. Edinstvena zasnova baterijskega dela služi tudi kot praktično držalo tablice in tako uporabniku še olajša branje vsebin. Za ogled filmov in fotografij je priročen nagibni način, saj izboljšan izskočni zatič olajša izbiro nagiba (med 30 in 80°) in omogoča postavitev tablice pod kotom, ki uporabniku najbolj ustreza.

“Uporabniki so navdušeni nad pametnim oblikovanjem tablice YOGA Tablet, ki jim omogoča različne načine uporabe. Z novo YOGA Tablet 10 HD+ smo ustvarili izjemno uporabno tablico in vanjo vgradili same vrhunske tehnologije, kot sta odličen zaslon in procesor, vse skupaj pa še nadgradili s programsko opremo, ki uporabniku še poenostavi delo ali zabavo,” je povedal podpredsednik marketinga v oddelku Mobile Business Group v Lenovu Jeff Meredith.

DOit Apps za večjo produktivnost
Lenovo je za tablico pripravil več mobilnih aplikacij DOit apps, ki še olajšajo deljenje, sinhroniziranje in zaščito podatkov. Z aplikacijo SHAREit lahko uporabniki na enostaven način delijo fotografije, video posnetke, zvočne datoteke, dokumente, kontakte in celo aplikacije z do petimi drugimi napravami – in to brez internetne povezave. Brezžična komunikacija med napravami je do 40-krat hitrejša od povezave Bluetooth. Aplikacija SECUREit optimizira varnost dela s podatki in jih dodatno zaščiti. Z enim samim klikom napravo, podatke in uporabnika ščiti pred virusi, neželeno pošto ter škodljivimi kodami, v primeru kraje ali izgube pa se aktivira zaklep naprave. SECUREit ni le varuh zasebnosti, temveč skrbi tudi za hitrejše delovanje tablice, saj zna zapreti odvečne in neaktivne aplikacije, ki delujejo v ozadju. SYNCit je rešitev, ki izdela varnostno kopijo kontaktov, sporočil, klicev in podatkov v oblaku. Uporabnik lahko te vsebine prenese tudi na drugo napravo s sistemom Android. Aplikacija SNAPit Camera pa uporabniku omogoča izjemno svobodo pri fotografiranju in zajemu videa, saj pozna veliko zelo praktičnih načinov, kot sta npr. panorama ali rafalni posnetek. Premore še vrsto slikovnih filtrov ter posebnih učinkov, uporabnik pa lahko fotografijo ureja kar znotraj aplikacije. Tako lahko iz fotografije odstrani neželene motive ali pa ustvari animacijo.

Povezave:Lenovo

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 11
pravi.bog  |  Ja, če z bakreno žico (dovolj debelo, da...
Bigpodgurc  |  Sorri cw ne razumes kr po domace pism
Zelo slaba novica za lastnike najboljšega pre... 39