25.02.2016      15:14
Novi YOGA 710, 510 in ideapad MIIX 310 prinašajo vrsto izboljšav na področju teže, povezljivosti in zmogljivosti baterije.

Lenovo s tablico za popotnike in novimi YOGA prenosniki

Lenovo YOGA 710 14-inch_hero_silverLenovo YOGA 710 14-inch_hero_silver

Družba Lenovo je na dogodku Mobile World Congress predstavila svoje nove prenosnike z operacijskim sistemom Windows 10. Prilagodljiva prenosnika YOGA 710 ter 510 in hibridni ideapad MIIX 310 2-v-1 so rezultat raziskav, ki ugotavljajo, da si uporabniki želijo naprav, prilagojenih posameznim opravilom. Tako kratka sporočila najraje pišejo na telefonu, večje dokumente urejajo na prenosniku, berejo pa na tablici. Prav zato so vse nove naprave sposobne preobrazbe v tablico, hkrati pa uporabniki ohranijo možnost produktivnega dela s tipkovnico. Strojna zasnova, temelječa na najnovejši generaciji procesorjev Intel pa napravam zagotavlja dolgo avtonomijo delovanja ob visokih zmogljivostih.

Neverjetno kompaktna YOGA 710 za delo od kjerkoli

Nov 11-palčni YOGA 710 prilagodljivi prenosnik je namenjen popotnikom in mobilnim zaposlenim. Poganja ga Intel Core m5 procesor, 14-palčno različico pa Intel Core i7 procesor, zato prenosnikoma, ki imata prednaložen operacijski sistem Windows 10 zmogljivosti ne zmanjka. YOGA 710 stavi na večopravilnost in hipno preklapljanje med videokonferencami, e-pošto, urejanjem dokumentov itd. S težo 1,07 kg in kompaktnimi merami se prenosnik že spogleduje s tablicami, tako kot drugi prenosniki iz družine YOGA pa tudi model 710 omogoča popoln zasuk zaslona ter njegovo postavitev v enega izmed štirih praktičnih položajev – prenosnik za tipkanje, stojalo za predstavitve, šotor za ogled video vsebin in tablico za branje vsebin. 14-palčni model se lahko pohvali z inovativnimi rešitvami na področju anten za brezžično povezljivost, ki omogočajo še bolj zanesljivo WiFi povezavo. Vanj je vgrajen tudi hiter pogon SSD kapacitete 256 GB, opcijsko pa tudi nova generacija grafične kartice NVIDIA GeForce.

Obe različici prenosnika sta tanki in elegantni, hkrati pa zagotavljata do 8 ur delovanja na baterijo, kar je 14-odstotno izboljšanje glede na prejšnjo generacijo. Zaslon prenosnikov prikazuje sliko v polni visoki ločljivosti 1920 x 1080 pik (Full HD), na njem pa so tako slike kot filmi in dokumenti videti odlično. Zvočna tehnologija Dolby Audio Premium poskrbi za bogate in pristne zvoke.

YOGA 510 prinaša svobodo stran od električne vtičnice

Zahvaljujoč novemu oblikovanju je YOGA 510 glede na predhodnika dodatno shujšala, zato je še toliko bolj impresiven podatek, da je inženirjem uspelo avtonomijo delovanja na baterije izboljšati za več kot 50 odstotkov. YOGA 510 se potrebi po polnjenju baterije upira do 8,5 ure. 14-palčni prilagodljivi prenosnik s popolnim zasukom zaslona v 14-palčni različici tehta 1,75 kg, v 15-palčni pa 2,08 kg. Vanj je vgrajena šesta generacija procesorjev Intel Core (do modela i7), opcijsko pa so ti prenosniki opremljeni tudi z grafično kartico AMD Radeon R7 M460 2GB, zato so primerni tako za resno delo kot igranje igric.

Cenovno dostopni ideapad MIIX 310 omogoča tako delo kot zabavo

Prilagodljivi hibrid 2-v-1 ideapad MIIX 310 z odstranljivo tipkovnico tehta 580 gramov. Opcijsko je na voljo tudi v različici s povezljivostjo 4G LTE, zato je resnično uporaben povsod. Z dostopno ceno, ki se začne pri 269 evrih, ta 10-palčna tablica prinaša eno najboljših razmerij med napravo in njenimi zmogljivostmi v svetu prenosnikov in tablic. Za razliko od večine svojih tekmic je tipkovnica tablici priložena že v osnovni konfiguraciji. Vgrajena baterija ideapad MIIX 310 omogoča do 10 ur avtonomije, zaslon polne visoke ločljivosti pa je primeren tudi za vlogo prikazovanja filmskih maratonov. Za še boljšo uporabniško izkušnjo je Lenovo podvojil količino pomnilnika, delovnega pomnilnika je sedaj za 4 GB, za hrambo podatkov pa 64 GB (eMMC). Hibrid premore tudi digitalno pomočnico Cortano ter aplikacijo Lenovo REACHit, s katerima je iskanje dokumentov, fotografij, glasbe in video še bistveno bolj interaktivno in naravno.

“Tehnološki napredek nam omogoča vedno bolj aktiven in razgiban življenjski slog. Ljudje se želijo v internet povezati od koderkoli in s katerekoli naprave. Nove naprave YOGA 710 in 510 ter ideapad MIIX 310 s svojimi naprednimi funkcijami ugodijo zahtevam mobilnih uporabnikov glede produktivnosti, digitalne zabave in življenjskega sloga,” je povedal podpredsednik oddelka PC Business Group v družbi Lenovo Johnson Jia.

"Intel navdušeno sodeluje z družbo Lenovo pri uresničevanju izkušenj, ki si jih ljudje želijo. ProcesorjiIntel Core ter Intel Atom v navezi z inovacijami iz Lenova dosegajo neverjetne zmogljivosti in avtonomijo delovanja upoštevanje zunanje mere prilagodljivih naprav,” je dodal vodja oddelka Mobility Client Platforms v Intel Corporation Navin Shenoy.

Prenosnik YOGA 510 bo v 14- in 15-palčni različici na voljo od 479 evrov od aprila naprej, YOGA 710 pa v 11- in 14-palčni različici s cenami od 799 evrov prihaja v Slovenijo maja. 10-palčni ideapad MIIX 310 bodo trgovci začeli prodajati junija, cene pa se bodo začele pri 269 evrih.

Povezave:Lenovo Slovenija

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  Zgleda, da prav tako 925.
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Krivici za slab rezultat smo uporabniki ...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Kateri model pa imaš? Jaz sem na moji Lu...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
fabjanjan01  |  W10M je čist uredu platforma, sam jo vsi...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  10.0.14393.448 devetega novembra?