Računalništvo, telefonija
09.01.2013 08:45

Deli z drugimi:

Share

Lenovo ThinkPad Helix in IdeaPad Yoga 11S prinašata novo dimenzijo mobilnega računalništva

Družba Lenovo danes predstavlja dva nova prilagodljiva računalnika, ki združujeta najboljše iz sveta prenosnikov in tablic. ThinkPad Helix je prilagodljiv računalnik, oblikovan po pristopu »odstrani in obrni« in namenjen poslovnim uporabnikom, obenem pa predstavlja osnovo za novo generacijo prilagodljivih prenosnih računalnikov. Z modelom IdeaPad Yoga 11S Lenovo v segment računalnikov Ultrabook prinaša zmogljivosti in produktivnost večjih modelov, saj je Yoga 11S opremljen z najnovejšimi procesorji Intel Core, ki poganjajo operacijski sistem Windows 8.
Lenovo ThinkPad Helix in IdeaPad Yoga 11S prinašata novo dimenzijo mobilnega računalništva
Lenovo ThinkPad Helix in IdeaPad Yoga 11S prinašata novo dimenzijo mobilnega računalništva

“Naša družina prilagodljivih računalnikov je pisana na kožo najrazličnejšim uporabnikom, tako študentom kot poslovnežem, in seveda vsem, ki se najdejo med tema dvema kategorijama. ThinkPad Helix poslovnim uporabnikom nudi dve napravi v eni, saj gre za visoko zmogljiv, tanek in lahek računalnik razreda Ultrabook, ki se lahko spremeni v tablico s sistemom Windows 8. Tudi mini prenosni računalniki, kakršen je Yoga 11S, so priljubljeni med uporabniki, ki zahtevajo vse več zmogljivosti in prav to jim nova generacija tudi ponuja, saj je kljub majhnim zunanjim meram kos tudi zahtevnejšim opravilom,”

je povedal podpredsednik in vodja oddelka računalnikov pri podjetju Lenovo Peter Hortensius.

ThinkPad Helix združuje prenosnik, tablico in pristop »odstrani in obrni«
Računalnik ThinkPad Helix predstavlja novo generacijo naprav mobilnega računalništva, saj uporabnikom prinaša nov dizajn naprave 2-v-1, ki ga najbolje povzema slogan »odstrani in obrni«. Nova zasnova uporabnikom omogoča absolutno mobilno svobodo in prilagodljivost ter kar štiri različne načine uporabe računalnika. ThinkPad Helix je visoko zmogljivi računalnik iz segmenta Ultrabook, za njegovo dodatno mobilnost pa poskrbi odstranljivi 11,6-palčni zaslon – na ta način se prenosnik takoj preobrazi v najtanjšo tablico, opremljeno s tretjo generacijo procesorjev Intel Core in tehnologijo vPro. Poslovna tablica tehta le 835 gramov, kar jo naredi za najlažji izdelek v tej kategoriji. Zasnova računalnika, ki temelji na inovativnem pristopu »odstrani in obrni«, tudi pomeni, da lahko uporabnik tablico obrne za 180 stopinj in jo vstavi nazaj v ležišče ter tako računalnik Helix spremeni v manjši video predvajalnik ali zaslon za predstavitev poslovnih vsebin na sestanku. Prilagodljivi tečaji omogočajo tudi popolni pregib zaslona s hrbtno stranjo naprave, v tem primeru ima uporabnik na voljo tablico z dodatni vmesniki in povezljivostjo.

Poleg povsem nove zasnove ThinkPad Helix prinaša še izjemne zmogljivosti za ta razred naprav. Kot vrhunski Ultraboo ThinkPad Helix omogoča do 10 ur avtonomije ob delovanju na baterijo, elektronsko pero pa še olajša interakcijo z napravo in poenostavi navigiranje. Računalnik je opremljen s tipkovnico, ki se lahko pohvali z 20 odstotki več prostora kot klasične tipkovnice, vgrajene v prenosne računalnike ThinkPad. Izjemen je tudi na dotik občutljiv zaslon računalnika, saj je Helix opremljen z 11,6-palčnim zaslonom polne visoke ločljivosti (Full HD, 1080p), matrika IPS in LED-osvetlitev pa poskrbita za živobarvne in ostre podobe v praktično vsakem okolju.

Povezljivost za ThinkPad Helix ni ovira, saj poleg hitre žične in brezžične povezave premore tudi vgrajeno tehnologijo Near Field Communications (NFC), ki mu omogoča, da z bližnjimi napravami enostavno izmenjuje podatke. Opcijsko je na voljo tudi modul za povezovanje v mobilna omrežja LTE naslednje generacije. ThinkPad Helix ostaja zvest vrednotam blagovne znamke ThinkPad, saj ga odlikujejo visoka zanesljivost delovanja, napredne možnosti upravljanja, visoka varnost ter vrsta tehnologij, uporabnih v poslovnih okoljih, npr. Intel vPro. Računalnik Helix, ki bo naprodaj spomladi, tako v eni napravi združuje več inovativnih tehnologij in izjemen inženiring ter odpravlja potrebo, da bi poslovni uporabniki s seboj prenašali prenosni računalnik in tablico.

IdeaPad Yoga 11S – majhen, a izjemno zmogljiv računalnik
Uporabniki med novimi modeli prilagodljivih računalnikov najdejo tudi model IdeaPad Yoga 11S, ki je opremljen z inovativnimi tečaji zaslona, ki omogočajo njegov 360-stopinjski zasuk. Računalnik Yoga 11S je opremljen z nizkonapetostnimi ultravarčnimi procesorji Intel Core i5 tretje generacije ter operacijskim sistemom Windows 8, ki zagotavlja večopravilnost pisarniških in drugih aplikacij. Vsega 17 mm debelo ohišje z izredno gibljivim zaslonom uporabnikom omogoča uporabo računalnika kot prenosnika ali tablice. Z zasukom zaslona v različne položaje lahko računalnik postane tudi multimedijski predvajalnik, saj mu zvočna tehnologija Dolby Home Theatre in integrirana grafika Intel HD Graphics omogočata tekoče predvajanje filmov in drugih večpredstavnostnih vsebin.

Zaslon računalnika IdeaPad Yoga 11S v diagonalo meri 11,6 palca in podpira 10-prstni dotik. Uporabnik lahko z gestami prstov in rok (izvajanje le-teh pred spletno kamero) upravlja ukaze operacijskega sistema in pogosto uporabljanih aplikacij za urejanje dokumentov, fotografij, video posnetkov … IdeaPad Yoga 11S privlačno zunanjo podobo prevzema po modelu Yoga 13 in bo tako kot predhodnik na voljo v srebrni ali oranžni barvni kombinaciji. V prodaji lahko računalnik Yoga 11S pričakujemo poleti.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več