Računalništvo, telefonija
09.11.2011 15:56

Deli z drugimi:

Share

Lenovo ThinkPad X1 prejel oblikovalsko nagrado iF Design

Lenovo ThinkPad X1 je prejel prestižno nagrado iF Design v kategoriji računalništva
Lenovo ThinkPad X1 je prejel prestižno nagrado iF Design v kategoriji računalništva

Prenosnik Lenovo ThinkPad X1 je prejel prestižno nagrado iF Design v kategoriji računalništva. Izbran je bil med skoraj 3.000 prijavljenimi tehnološkimi izdelki v omenjeni kategoriji, ocenjevalci pa so pri Lenovo ThinkPad X1 izpostavili kakovost njegovega dizajna, izdelavo, izbiro materialov, inovativnost, vpliv na okolje, funkcionalnost ter ergonomijo.

“Ultraprenosni ThinkPad X1 je doživel zelo dober odziv poslovnih uporabnikov, ki kljub tankemu in lahkemu dizajnu v sebi združuje napredne funkcije, namenjene produktivnosti uporabnika, in vrhunske zmogljivosti. Priznanje s strani organizacije iF je dodatna potrditev, da so naša prizadevanja na področju inovacij ter dizajna prava,” je nagrado iF komentiral podpredsednik oddelka za korporativno identiteto in dizajn v družbi Lenovo David Hill.

Najtanjši Lenovo ThinkPad je tako debel manj kot 17 milimetrov, približno toliko, kot znaša premer kovanca za en evrocent. Kljub majhnim zunanjim meram so inženirji vanj vgradili drugo generacijo procesorjev Intel Core, na voljo so konfiguracije z modeli i3, i5 ter i7, ki jih navadno najdemo v večjih prenosnikih z diagonalami zaslona 14 ali 15 palcev. Najlažji ThinkPad X1 tehta le 1,68 kilograma, zahvaljujoč ohišju iz magnezija, ki vsebino prenosnika varuje pred udarci in padci, pa deluje zelo trdno in zanesljivo. 13,3-palčni visokoločljivi zaslon premore steklo Corning Gorilla Glass, ki jamči za dodano trpežnost zasnove in je odporen na praske. Tehnologija Lenovo RapidCharge pa prazno baterijo napolni do 80 odstotkov njene kapacitete v vsega 30 minutah.

ThinkPad X1 postreže s sodobno oblikovano in na politje odporno tipkovnico, ki premore tudi več namenskih multimedijskih tipk. Poleg zmogljivosti iz poslovnega razreda ponuja tudi zabavo, saj je prenosnik opremljen s kakovostnimi zvočniki in tehnologijo Dolby Home Theater v4, sliko in zvok pa prek vmesnika HDMI lahko pošilja tudi na digitalne televizorje in projektorje. Komunikaciji s svetom so namenjeni kamera visoke ločljivosti, kakovostna mikrofona ter opcijska povezava v mobilna omrežja.

Organizacija iF že 58 let podeljuje nagrade za najboljši dizajn izdelkov v posameznih kategorijah. Prejemniki nagrad iF product design award 2012, med katerimi je v kategoriji računalništva tudi prenosnik Lenovo ThinkPad X1, bodo javnosti predstavljeni na uradni podelitvi, ki bo potekla 10. februarja 2012 v Muenchnu.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več