17.02.2015 10:21
Posodobljeno 9 let nazaj.

Lenovo varnostni odpoklic: zamenjava napajalnega kabla LS-15

Družba Lenovo je ugotovila napako v napajalnem kablu LS-15, ki je bil priložen prenosnikom IdeaPad in Lenovo, izdelanim med februarjem 2011 in junijem 2012. Omenjeni kabel je podjetju dobavil zunanji dobavitelj, Lenovo pa bo strankam napajalni kabel zamenjal brezplačno.
Lenovo varnostni odpoklic: zamenjava napajalnega kabla LS-15

Zaradi težav v proizvodnem procesu dobavitelja se lahko omenjeni napajalni kabel pregreje in preneha delovati, kar lahko predstavlja potencialno nevarnost požara in opeklin. Uporabniki napajalni kabel prepoznajo po črni barvi z odtisom oznake LS-15, vsak kabel pa je opremljen tudi z nalepko, ki označuje njegov datum proizvodnje. Če ta datum sodi v obdobje med februarjem 2011 in junijem 2012, bo Lenovo strankam kabel zamenjal brezplačno. Zamenjan bo samo napajalni kabel, ki poteka od vtičnice do napajalnika, torej je potrebno napajalnik (škatlico, v katero se poveže omenjeni kabel) obdržati. Izklopljen in potencialno okvarjen napajalni kabel LS-15 naj uporabniki prerežejo s škarjami ter odvržejo v smeti.

Uporabniki lahko omenjeni kabel reklamirajo na spletni strani www.lenovo.com/powercord2014, kjer najdejo tudi seznam vseh prenosnikov, opremljenih s kablom LS-15. Ti so bili prodani med februarjem 2011 in junijem 2012 v računalniških trgovinah, trgovinah z elektronsko opremo, pri pooblaščenih trgovcih in prek spleta na www.lenovo.com, njihove cene pa so znašale med 270 in 1170 evri.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00