01.04.2016 09:57

Lenovo Y700 – pošten igričarski prenosnik

Prenosniki za igre niso poceni, drži. Drži. Koliko torej odšteti za prenosnik, s katerim se bomo lahko brez zadreg igrali več let? Lenovo pravi, da dobrega »jurja«, kolikor stane model Y700. In za vsakega od tisočih evrčkov vemo, da je dobro naložen.
Lenovo IdeaPad Y700 - test

Lenovo Y700 ima zelo pomembno nalogo. Igričarje širom sveta prepričati, da je tudi prenosnik več kot kos poganjanju zahtevnejših iger. Ker vemo, da vas zanimajo predvsem tehnične specifikacije, preden sploh še preberete dodaten odstavek ali dva, vam bomo ugodili. Intel Core i7-6700, 16 GB DDR4 RAM in Nvidia GeForce GTX 960 so tehtni argumenti, katerim ni moč oporekati. Igrali se boste. Veliko. Z veseljem.

Kaj pa zaslon, povprašate? 15,6-palčen, IPS matrika, visoka svetilnost, ločljivost 1920×1080 pik. Ja, ravno toliko, da bo doseganje in preseganje 50 ali 60 FPS za vgrajenega »điforsa« mala malica. Vse skupaj je zapakirano v lepo oblikovano ohišje iz brušenega aluminija, črna mat barva z rdečimi dodatki pa se prenosniku odlično poda. Zaslon je dober, ni odličen, a ker je nadpovprečno svetel, je skupna ocena: zelo dobro (4/5).

Kaj vas kot gamerja še zanima? Tipkovnica. Je prisotna, polne velikosti in z namenskimi tipkami. Je rdeče osvetljena, seksi. Manjši minus lahko zapišemo le neenakomerni temperaturi pod prsti, pa saj smo si sami krivi, če smo pod njo želeli imeti vgrajen Core i7 procesor. Jeseni in pozimi nam bo prijetno, poleti se utegnejo naši prsti za odtenek več znojiti (kar se že sicer). In ko smo že pri prstih – prstni odtisi se na ohišju prenosnika poznajo – nič hujšega, ga bomo vsaj pogosteje obrisali, kar sploh ni slabo (ne za nas, ne za prenosnik, hehe). Touchpad je tudi razkošno odmerjen in normalno odziven, brez pripomb.

15-palčni Lenovo Y700 ima še eno dobro lastnost. Tehta dobri dve kili in pol, kar je vsaj pol kilograma manj od podobno opremljenih konkurentov (npr. Dell ali Alienware), zato si kitajski inženirji lahko čestitajo. Ohišje je še vedno zelo trpežno. In vanj so vgrajeni JBL-zvočniki, ki dobesedno posekajo konkurenco. Veseli dejstvo, da znajo v Lenovu prisluhniti uporabnikom in nato izdelati prenosnik po njihovih željah. Saj vemo, da veliko igričarjev prav zaradi »gnilih« vgrajenih zvočnikov raje uporablja slušalke, no, z Y700 se lahko vrnemo nazaj k v ohišje vgrajenim razbijačem (no, na 100% jih vseeno ne gre navijati, saj je tam popačenje že prehudo).

To je na kratko to, zdaj pa še k številkam, ki povejo več kot vse ostale – to smo dosegli v igrah:

• Max max 1080p / 18 fps
  • Civilization: Beyond Earth 1024 x 768 / 32 fps
  • Far Cry 4 1366×768 / 31 fps
  • Battlefield 4 1366×768 / 43 fps

Aja, še glede baterije. Hja, vitko ohišje in velika baterija ne gresta skupaj. Kaj bistveno več kot 4 ure iz nje ne bomo iztisnili, če nismo res med najbolj šparovnimi.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

VIBOR d.o.o.