Računalništvo, telefonija
02.09.2016 06:11

Deli z drugimi:

Share

Lenovo Yoga Book – 2-v-1 tablica za delo in kreativnost

Lenovo je včeraj predstavil Yoga Book, najtanjšo in najlažjo tablico 2-v-1 na svetu[1], namenjeno mobilnemu delu. Yoga Book rešuje največji izziv tablic – kako dosegati produktivnost ob nudenju digitalne zabave. Velik izziv je bil predvsem vnos besedil, povezan s tipkanjem na navidezno tipkovnico na zaslonu ali uporabo digitalnega peresa. Yoga Book te omejitve odpravlja in gradi na pristnem DNA zapisu tablic – ohranja prenosljivost, dolgo trajanje baterije in nudi bogat ekosistem aplikacij. Z edinstveno tipkovnico in digitalnim peresom, s katerim lahko pišemo po papirju ali zaslonu, pa ponuja nivo ustvarjalnosti in produktivnosti, ki ji ni para.
Lenovo Yoga Book
Lenovo Yoga Book

Ultratanka in lahka

Dve tanki plasti tablice se odpreta v prenosnik, Yoga Book je zato najtanjša naprava 2-v-1 na trgu. Zaprta je debela le 9,6 mm, odprta pa 4 mm (na najtanjšem delu) in tehta le 690 gramov. Yoga Book je bila izdelana z namenom, da se po uporabnosti kosa z mobilnimi telefoni oziroma jih preseže, po enostavnosti uporabe pa primerja z zvezki oziroma beležkami.

Uporabniki se lahko z Yoga Book odpravijo na celodnevni izlet ali poslovno pot, z njo bodo ustvarjali kjerkoli – v prometu, natrpani čakalnici ali v vrsti. 15-urna avtonomija ponuja veliko možnosti, prav tako kot tečaji, ki omogočajo 360-stopinjski zasuk zaslona. Če uporabniku ni do dela in bi se raje zabaval, pa ga bo razvajal 10,1-palčni IPS-zaslon polne visoke ločljivosti v kombinaciji s kakovostnimi zvočniki in tehnologijo Dolby Atmos.

Tipkovnica Instant Halo Keyboard

Ključna komponenta, ki Yoga Book omogoča edinstveno produktivnost in tanko ter lahko zasnovo, je povsem nova tipkovnica. Ta je občutljiva na dotik, osvetljena in nudi prilagodljivo površino. Izdelana je iz matiranega stekla, ki ponuja dober občutek ob dotiku, to pa je še dodatno prevlečeno s prevleko proti bleščanju. Na tipkovnici ni fizičnih tipk, temveč le belo osvetljene obrobe programsko določenih tipk. Površina tipkovnice se tako po potrebi spremeni v na dotik občutljivo površino. Tipkovnica Instant Halo Keyboard se stalno uči uporabnikovih navad in se jim prilagaja ter za njim popravlja morebitne napake. Uporabniška izkušnja tako močno presega tisto na drugih tablicah.

Dvostransko uporabni dodatek – pero Real-Pen

Prazna površina tipkovnice Yoga Book hkrati omogoča vrsto dodatnih načinov rabe v kombinaciji z digitalnim peresom Real-Pen. Ta dodatek je vsestranski, pooseblja pa eleganco in preprostost pravih pisal, saj lahko z njim še vedno prosto pišemo ali rišemo po papirju ali pa po tipkovnici ali zaslonu. Še več, s papirjem lahko tudi prekrijemo površino tipkovnice in rišemo po njej. Pero, ki uporablja tehnologijo Wacom feel, ter najnaprednejši sloj za zaznavanje elektromagnetnega valovanja (EMR), omogoča takojšnjo digitalizacijo vsebin.

Občutek pri tovrstnem ustvarjanju je bistveno bolj naraven kot pri risanju na na dotik občutljiv zaslon, saj kombinacija tipkovnice in peresa nudi prepoznavanje kar 2048 točk pritiska ob vstopnih kotih do 100 stopinj. Peresa ni treba nikdar zamenjati ali napolniti, saj za svoje delovanje ne potrebuje baterij, osrednji črnilni vložek pa je standardnih mer in ga lahko zamenja kot v standardnem kemičnem svinčniku.


Napredni tečaji in vmesnik Book UI

Da naprava 2-v-1 resnično pride do izraza skrbi uporabniški vmesnik Book UI, ki je posebej prilagojen operacijskemu sistemu Android 6.0. Vmesnik Book UI omogoča sočasno delovanje več naprav v več odprtih oknih, ki jih je mogoče premikati, povečevati ali pomanjševati med delom. Za tekoče delo tablice skrbi vgrajen procesor Intel Atom X5 in 4 GB delovnega pomnilnika. Ista strojna platforma poganja tudi tablico Yoga Book z operacijskim sistemom Windows 10. Ohišje izdelano iz zlitine magnezija in aluminija tablici daje robustnost. Piko na i postavijo tečaji, ki spominjajo na pas kovinske zapestne ure, sestavlja pa jih kar 130 drobcenih mehanskih delcev, sestavljenih iz petih različnih materialov. Laboratorijski testi zagotavljajo vsaj 25 tisoč odpiranj in zapiranj tečajev ter enostavne in zanesljive prehode med štirimi načini delovanja – brskanje po spletu, ogled vsebin, kreativno ustvarjanje in tipkanje. Yoga Book s sistemom Android je na voljo v zlati ali sivi barvi, medtem, ko je različica s sistemom Windows na voljo v karbonsko črni barvni kombinaciji.

“Odločili smo se spremeniti kategorijo tablic, saj menimo, da uporabniki na potrebujejo stroge delitve na tablice za poslovno ali zasebno rabo. Njihove aktivnosti se prepletajo in prav to bi morala obvladati njihova naprava. Yoga Book prinaša novo tipkovnico, ki podpira ročni vnos besedil. Veliko pozornosti smo namenili obliki, elegantna in neverjetno tanka tablica 2-v-1 bo zadovoljila tudi kupce prenosnikov, še posebej, ko bodo ti preizkusili njene vrline,” je povedal vodja oddelka Android and Chrome Computing v družbi Lenovo Jeff Meredith.

Cene in dobavljivost

Cene tablice Yoga Book se bodo začele pri 499 evrih za različico s sistemom Android in 599 evrih za različico s sistemom Windows. Prodaja se začne že septembra.

www.lenovo.si


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več