Računalništvo, telefonija
07.04.2014 22:43

Deli z drugimi:

Share

Lenovo z dvema oblikovalskima nagradama Red Dot “Best of the Best”

Družba Lenovo je s strani organizacije Red Dot prejela pet oblikovalskih nagrad za svoje izdelke, med njimi tudi dve prestižni nagradi Red Dot "Best of the Best" 2014. Nagradi za vrhunsko oblikovanje sta osvojila ultratanki prenosnik ThinkPad X1 Carbon ter panoramski računalniški monitor ThinkVision LT2934z. Med Lenovo napravami, ki po mnenju strokovne žirije, še izstopajo s svojimi oblikovalskimi vrlinami, so še tablica ThinkPad 8 z etuijem QuickShot Cover, torba za nošenje prenosnikov ThinkPad Ultra Messenger ter računalniški monitor ThinkVision LT1423p z na dotik občutljivim zaslonom.
Lenovo z dvema oblikovalskima nagradama Red Dot "Best of the Best"
Lenovo z dvema oblikovalskima nagradama Red Dot "Best of the Best"

Podeljene nagrade so rezultat odličnega dela oblikovalske ekipe družbe Lenovo, ki je lani prejela prestižni naziv ‘Red Dot design team of the year 2013’. Red Dot je mednarodna organizacija industrijskih oblikovalcev s sedežem v nemškem mestu Essen. Letos je imela 40-članska strokovna žirija v oceni več kot 5.000 izdelkov iz 53 držav, zato je uspeh družbe Lenovo še posebej velik.

“Nagradi Red Dot “Best of the Best” sta velika čast in dokaz odličnega dela naše oblikovalske ekipe. ThinkPad X1 Carbon in ThinkVision LT2934z sta izdelka, ki poosebljata ikonski oblikovalski jezik Think, saj sta v ospredju tako svoboda kot mobilnost ter izjemna uporabniška izkušnja, vse to pa je zapakirano v tanke in elegantne naprave,” je povedal šef oddelka Think Design and User Experience v družbi Lenovo David Hill.

Za ultra tanek prenosni računalnik ThinkPad X1 Carbon, katerega ohišje je zgrajeno iz trpežnih karbonskih vlaken, je to že druga prestižna nagrada letos, saj je januarja osvojil nagrado “best of CES 2014”. Prenosnik uporabnikom prinaša tudi inovativno prilagodljivo tipkovnico, na kateri se funkcijske tipke sproti prilagajajo uporabljeni aplikaciji, interaktivno izkušnjo pa še dopolnjuje s prepoznavanjem glasovnih ukazov in gest uporabnika. V prenosnik vgrajen zaslon s tehnologijo ColorBurst pa zagotavlja, da je prikazana slika vedno preprosto odlična.

Računalniški monitor ThinkVision LT2934z svojo individualnost podkrepi z izjemno panoramsko podobo na delovni mizi. 29-palčni monitor (diagonala zaslona znaša 73 cm) ima vgrajeno matriko AH-IPS in sliko prikazuje v ločljivosti 2560 x 1080 pik. Panoramskim zaslon z razmerjem stranic 21 : 9 nudi kar tretjino več delovne površine kot monitorji z razmerjem stranic 16 : 9 in lahko pričara pravo kinotečno izkušnjo. Monitor, ki ima vgrajeno tudi spletno kamero polne visoke ločljivosti (Full HD), par naprednih mikrofonov ter odlične zvočnike, lahko po zaslugi tehnologije slike v sliki prikazuje dva vira slike hkrati, kar še oplemeniti delo ali zabavo. Monitor ima vgrajeno tudi podporo za IP-telefonijo (VoIP), ki jo zna, tako kot sliko, hitro in učinkovito preklapljati med dvema nanj povezanima računalnikoma.

Prestižni nagradi Red Dot “Best of the Best” 2014 bo družba Lenovo prejela 7. julija na gala dogodku v Essnu, kjer bodo letošnji zmagovalci tudi predstavljeni v tamkajšnjem muzeju Red Dot Design Museum.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več