Računalništvo, telefonija
10.04.2013 11:28

Deli z drugimi:

Share

Lenovo z najboljšo oblikovalsko ekipo in nagrado red dot

Oblikovalska ekipa družbe Lenovo je prejela prestižni naziv ‘red dot design team of the year 2013’, največje industrijsko priznanje na področju oblikovanja izdelkov, ki priča o odličnem delu oblikovalcev največjega proizvajalca računalnikov na svetu. Hkrati je prestižno oblikovalsko nagrado ‘red dot: best of the best’ prejel tudi stilsko dovršen prenosni računalnik Lenovo IdeaPad U430s.
Oblikovalska ekipa družbe Lenovo je prejela prestižni naziv ‘red dot design team of the year 2013’.
Oblikovalska ekipa družbe Lenovo je prejela prestižni naziv ‘red dot design team of the year 2013’.

Organizacija red dot je delo oblikovalcev in načrtovalcev uporabniške izkušnje v družbi Lenovo označila za izjemno, saj so izdelki podjetja prepričali strokovno žirijo, zato je ta oblikovalski ekipi podelila nagrado ‘red dot: design team of the year 2013’. Nagrado za najboljšo oblikovalsko ekipo organizacija red dot podeljuje od leta 1988, v zadnjih letih pa so jo poleg Lenova prejele še družbe, kot so Nokia, Adidas, BMW, Bose in Porsche. Med kriteriji presojanja dela oblikovalcev ni le zunanja podoba, temveč žirija izdelke preverja z vidika inovacij ter uporabljene tehnologije, k skupni oceni pa štejeta tudi skupinsko delo oblikovalcev ter tržni uspeh rešitev/izdelkov.

Lenovo je prvo kitajsko podjetje, ki je prejelo nagrado ‘red dot design team of the year 2013’. Družba gradi na svoji globalni prepoznavnosti, ki jo dosega z inovacijami in tehnološkim vodstvom ter oblikovalskimi presežki. Podjetje je v svoji zgodovini sicer že prejelo 21 oblikovalskih nagrad red dot za svoje izdelke. Med njimi so izdelki Lenovo’s IdeaPad U430s (2013), ThinkCentre Edge 91 (2012) ter Yoga Concept (2005) prejeli tudi najprestižnejše nazive ‘red dot: best of the best’ kot najboljše zasnovani in oblikovani izdelki v industriji.

“Lenovo je mednarodno prepoznavno podjetje z velikim lastnim oblikovalskim oddelkom ter pomembno osredotočenostjo na kakovost. Vse to se odraža tudi na izdelkih družbe, saj je podjetje lani in letos zanje prejelo prestižno nagrado ‘red dot: best of the best’. Odkar je vodja oblikovalcev postal Yao Yingjia s svojo ekipo dosega številne uspehe, saj je podjetje uspelo oblikovati prepoznaven oblikovalski jezik, ki je všeč uporabnikom po vsem svetu. Izdelke Lenovo tako krasi privlačna podoba, hkrati pa so tudi pojem uporabnosti, dodatno pa je Lenovo na področje prenosnih računalnikov in tablic začel uvajati materiale, ki jih prej na tem področju ni bilo. Nagrado ‘red dot: design team of the year 2013’ si je oblikovalska ekipa v Lenovu resnično zaslužila,” je pojasnil ustanovitelj in direktor organizacije red dot dr. Peter Zec.

“To zgodovinsko priznanje je velika nagrada za našo oblikovalsko ekipo in strokovnjake, ki skrbijo za razvoj uporabniške izkušnje. Veseli nas, da stroka ceni naša dolgoletna prizadevanja po stalnem inoviranju in izboljševanju kakovosti dizajna. Lenovo želi postati vodilno tehnološko globalno podjetje v t. i. dobi PC Plus, kjer bodo tablice, pametni telefoni, pametni televizorji in računalniki predstavljali najtesnejše digitalne pomočnike ljudi. Naši oblikovalci bodo tudi v prihodnje skrbeli za odlične inovacije, s katerimi bomo uporabnikom postregli s še bolj funkcionalnimi, zanesljivimi ter zmogljivimi izdelki, ki jih bo krasila enostavnost uporabe. Nagrada ‘red dot: design team of the year 2013’ je veliko priznanje za naše delo, zato si bomo tudi v prihodnje prizadevali narekovati trende v industriji,” je dodal vodja oblikovalskega oddelka v družbi Lenovo Yao Yingjia.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več