Računalništvo, telefonija
09.01.2013 09:44

Deli z drugimi:

Share

Lenovo z novim pametnim telefonom K900 premika meje dizajna mobilnikov

Družba Lenovo danes na sejmu CES 2013 predstavlja nov pametni mobilni telefon premijskega razreda. Mobilni telefon K900 se ponaša s super tanko obliko, napreden dizajn pa v vsega 6,9 mm debelem ohišju združuje velik 5,5-palčni IPS-zaslon, eno najboljših kamer v mobilnih napravah ter varčen in zmogljiv procesor Intel Atom.
Lenovo z novim pametnim telefonom K900 premika meje dizajna mobilnikov
Lenovo z novim pametnim telefonom K900 premika meje dizajna mobilnikov

“Pri snovanju mobilnega telefona K900 so naši inženirji začeli iz ničle. Pri tem se niso osredotočali na tehnične specifikacije, ki bi bile impresivne na papirju, temveč smo v ospredje potisnili želje in pričakovanja uporabnikov pametnih telefonov. Končni rezultat je zelo zmogljiv, a tanek mobilni telefon, ki deluje vsaj tako dobro, kot je videti,”

je povedal predsednik oddelka računalnikov Mobile Internet Digital Home v podjetju Lenovo Liu Jun.

Dizajn
Hitra rast števila pametnih telefonov je tudi pri uporabnikih ustvarila izbran okus. Vedno več si jih želi najnaprednejših naprav, ki bodo hkrati prijetno oblikovane in enostavne za uporabo. Mobilni telefon Lenovo K900 je z debelino le 6,9 mm najtanjši pametni telefon v svojem razredu, kljub velikemu zaslonu pa tehta le 162 gramov. Vitkost ohišja so inženirji dosegli z uporabo kombinacije legiranega nerjavečega jekla in polikarbonata, zato kljub tankosti ohišje ohranja svojo trdnost. A napredek v dizajnu ni povezan le z uporabo izbranih materialov. Postavitev kamere na hrbtnem delu zagotavlja, da le ta ne štrli iz ohišja in se tako ne zatika v žepih oblačil, prav tako pa se ob odsotnosti robov na njej ne nabira umazanija.

Kljub tankosti K900 ima ta kot eden prvih mobilnih telefonov na svetu vgrajen velik 5,5-palčni IPS-zaslon polne visoke ločljivosti. Na dotik občutljiv zaslon je še dodatno zaščiten s stekleno prevleko Gorilla Glass 2, ki živobarvno in ostro sliko na zaslonu varuje pred praskami in drugimi poškodbami. Velika površina zaslona je idealna za brskanje po spletu ter ogled s podrobnostmi bogatih video posnetkov.

Zmogljivosti
V elegantnem ohišju mobilnega telefona K900 se skriva zmogljiva strojna oprema. Za zmogljivosti in visoko odzivnost telefona skrbi procesorska platforma Intel Atom, Lenovo pa je eden prvih Intel partnerjev, ki platformo nove generacije že uporablja v svojih izdelkih. K900 se od konkurenčnih izdelkov loči tudi po zmogljivi vgrajeni kameri. Ta premore slikovni senzor Sony® Exmor BSI ločljivosti kar 13 milijonov pik, ki v navezi s K900 ustvarja trenutno najboljšo kombinacijo fotoaparat in kamere v segmentu mobilnih telefonov. Inženirji so z objektivom, opremljenim z lečami svetlobne jakosti F1.8 uspeli doseči vrhunske rezultate tudi pri fotografiranju v slabih svetlobnih pogojih.

Lenovo K900 bo prodajno pot začel aprila na Kitajskem, pozneje pa bo na voljo tudi na drugih trgih.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več