17.08.2016      9:01
IdeaCentre Y710 Cube in IdeaCentre AIO Y910 blestita z zmogljivostmi in varčujeta s prostorom.

Lenovo z novima igričarskima računalnikoma daje krila navidezni resničnosti

Lenovo IdeaCentre AIO Y910 Lenovo IdeaCentre AIO Y910
Lenovo IdeaCentre AIO Y910 Lenovo IdeaCentre Y710 Cube

Na sejmu gamescom je Lenovo danes predstavil dva nova igričarska računalnika, namenjena najbolj zahtevnim igričarjem, ki želijo uživati v navidezni resničnosti (VR). IdeaCentre Y710 Cube in IdeaCentre AIO Y910 spreminjata dojemanje klasičnega igričarskega računalnika, ki je prikovan na namizje. Vse več igričarjev, že 47 odstotkov1 si želi kakovostnega igranja vsepovsod. Lenovo IdeaCentre Y710 Cube ter IdeaCentre AIO Y910 kljub svojim minimalističnim meram omogočata resno igranje najnovejših iger praktično kjerkoli – v fotelju, na kavču in povsod drugje.

IdeaCentre Y710 Cube lahko sledi igričarju

Idealen za igričarje, ki želijo biti vedno konkurenčni, ne glede na to, kje igrajo. IdeaCentre Y710 Cube premore vgrajen ročaj za enostavno prenašanje, novo kompaktno ohišje s komponentami pa tehta le 7,4 kg. V računalnik so ob tem vgrajeni najnovejša grafična kartica NVIDIA GeForce (do modela GTX 1080), šesta generacija procesorja Intel Core (do modela i7) in do 32 GB pomnilnika DDR4 RAM, ki so seveda kos vsem najnovejšim in najbolj grafično zahtevnim igram. Uporabniki IdeaCentre Y710 Cube lahko brez težav igrajo igre v ultra visoki ločljivosti 4K, igre VR ter vrhunske računske zmogljivosti izkoriščajo tudi v druge namene ali pa za večopravilnost.

IdeaCentre Y710 Cube je opremljen tudi z zmogljivo brezžično tehnologijo Killer™ DoubleShot™ Pro Wi-Fi, ima nameščen operacijski sistem Windows® 10 Home, igričarje pa razvaja še zvok Dolby Audio™. Hrambi podatkov je namenjen bodisi disk (do zmogljivosti 2 TB) ali pogon SSD (do zmogljivosti 256 GB). Na seznamu doplačil najdemo brezžični sprejemnik Xbox One™ Wireless receiver v kompletu z Xbox One igralnim ploščkom, sam sprejemnik pa sicer podpira do osem ploščkov, ki lahko ponudijo večurno zabavo skupini prijateljev. Poleg računalnika lahko kupci naročijo tudi druge igričarske komponente kot sta Lenovo Y Series igričarska mehanska tipkovnica (Gaming Mechanical Keyboard) in igričarska miška (Precision Mouse).

IdeaCentre AIO Y910 – vrhunske zmogljivosti brez odvečne teže

Dokaz, da pravi igričarski računalnik ne rabi zasedati večino sobe, je IdeaCentre AIO Y910, ki predstavlja edinstveno kombinacijo nadvse zmogljivega namiznega računalnika ter koncepta vse-v-enem (AIO). Na hrbtno stran 27-palčnega praktično brezrobega monitorja ločljivosti 2560x1440 pik so vgrajene vrhunske komponente, uporabnik pa tako uživa v eleganci zaslona in pozabi na gromozanska ohišja in gnečo kablov, ki sicer spremljajo igričarske računalnike.

Do 44 odstotkov1 igričarjev svoje igričarske računalnike uporablja za vsa opravila – tako za delo kot zabavo. Profesionalni igričarji seveda zahtevajo kar najzmogljivejše računalnike, sposobne poganjanja iger s tehnologijo navidezne resničnosti (VR). IdeaCentre AIO Y910 jim vse to omogoča v obliki računalnika vse-v-enem, saj je opremljen z zmogljivim Intel Core i7 procesorjem šeste generacije, do 32 GB pomnilnika DDR4, kupec pa lahko izbira med grafičnimi karticami NVIDIA (do modela GeForce GTX 1080) ali AMD (do modela Radeon™ RX 480), prav tako pa si lahko za hrambo podatkov omisli klasični disk ali pogon SSD. Računalnik IdeaCentre AIO Y910 je pravcati igričarski stroj, seveda pa se odlično obnese tudi kot družinski računalnik ali večpredstavnostni center. Naloženi sistem Windows 10 in aplikacija Xbox igričarjem omogoča, da na računalniku igrajo tudi igre s svoje konzole Xbox One.

Elegantni IdeaCentre AIO Y910 je tako na delo ali zabavo pripravljen takoj, ko ga uporabnik vzame iz škatle. Kljub zasnovi vse-v-enem je enostavno nadgradljiv, saj snemljiva hrbtna plošča omogoča hiter dostop do ključnih komponent. V ohišje zaslona, ki se pohvali s 144 Hz osveževanjem in 5 ms odzivnim časom, je vgrajen še par zvočnikov Harman Kardon® zmogljivosti 5W. Mrežna rešitev Killer DoubleShot Pro Wi-Fi pa poskrbi, da je zamik v igrah zmanjšan na minimum, saj v hitro odvijajočih se igrah šteje vsaka milisekunda.

“Tehnologija navidezne resničnosti (VR), pretočne igre v živo in karseda realistična grafika ustvarjajo povsem nove igričarske izkušnje. Igralci se praktično zlijejo z igro. Naša nova igričarska računalnika IdeaCentre Y710 Cube ter IdeaCentre AIO Y910 sta rezultat uresničevanja želja igričarjev. Tem že vrsto let pozorno prisluhnemo, sedaj pa jim lahko ponudimo kompaktna in dimenzijsko skromna računalnika, s katerima imajo edinstveno svobodo pri igranju iger,” je povedal podpredsednik oddelka PC & Smart Device Business Group v družbi Lenovo Johnson Jia.

Dodatne podrobnosti o Lenovo izdelkih najdete na spletni strani www.lenovo.com/si.

• IdeaCentre Y710 Cube bo na voljo od avgusta dalje, cene pa se bodo začele pri 899 evrih.
  • VR-ready IdeaCentre Y710 Cube z grafično kartico NVIDIA GeForce GTX 1070 bo naprodaj septembra, njegova cena bo od 1.699 evrov naprej.
  • IdeaCentre AIO Y910 bo prav tako naprodaj septembra, njegova cena bo od 1.799 evrov naprej.
  • VR-ready IdeaCentre AIO Y910 z grafično kartico NVIDIA GeForce GTX 1070 bo naprodaj oktobra, njegova cena bo od 2.199 evrov naprej.

Za igričarske računalnike obiščite www.lenovo.com/gaming.

1 Ugotovitve raziskave Lenovo 2015 global PC gamer research, v kateri je sodelovalo 1800 igričarjev iz Nemčije, ZDA ter Kitajske.

www.lenovo.si

Povezave:Lenovo Slovenija

Boste uporabljali Uber, ko ta pride v Slovenijo?

Uber prihaja v Slovenijo!

Ali tudi vi shranjujete gesla v dokumente Wor... 6
mbedrac  |  Aja, KeePass je pa varen? Vsa svoja gesl...
Najhujša nesreča avtonomnega vozila doslej! K... 1
fronc  |  me zanima ko se bodo tile senzorji začel...
Seznam 20 najboljših pametnih mobilnih telefo... 1
skeptik  |  Do konca leta je ostal še Q4, torej je s...
Spoznajte čisto različico spletne strani The ... 2
samos  |  Res je, trditev ni ravno preveč razumlji...
Ali tudi vi shranjujete gesla v dokumente Wor... 6
DonWolf  |  Tudi Dashlane je ok alternativa.