04.09.2014      13:32
Tehnična odličnost v privlačni podobi

Lenovo z novo tablico in igričarskimi računalniki

Družba Lenovo je danes na sejmu potrošniške elektronike IFA 2014 v Berlinu predstavila novo generacijo tabličnih in igričarskih računalnikov. Uporabnikom z mobilnim življenjskim slogom je namenjena tablica TAB S8 zgrajena na Intelovi osnovi, poganja jo sistem Android. Ljubitelji računalniških iger bodo navdušeni nad 17-palčnim prenosnikom Y70 Touch ter namiznim računalnikom ERAZER X310, medtem, ko je stilski prenosnik Lenovo Z50-75 namenjen igričarjem, ki bi si želeli za zmogljiv prenosnik odšteti manj.

“Najnovejše tablice in računalniki uporabnikom nudijo še več izbire in se bolje prilagajajo njihovemu mobilnemu življenjskemu slogu. Tablica TAB S8 velja za super mobilno, s podobnim pridevnikom pa bi lahko opisali tudi igričarski prenosnik Y70 ter računalnik ERAZER X310,” je povedal podpredsednik marketing oddelka Mobile Business Group v družbi Lenovo Jeff Meredith.

TAB S8: Androidna izkušnja in Intelove zmogljivosti

Lenovo tablico TAB S8 namenja uporabnikom, ki iščejo stilski, tanek in cenovno dostopen izdelek. Odličen 8-palčni zaslon se lahko pohvali z ločljivostjo 1920x1200 pik in odlično sliko, tanek rob pa dopolnjuje zelo elegantno obliko. TAB S8 blesti tudi na področju zajemanja vsebin, na hrbtni strani fotografije in video zajema kamera ločljivosti 8 milijonov pik z zaslonko f2.2, ki svoje delo odlično opravlja tudi v slabših svetlobnih pogojih. Na prednji strani jo dopolnjuje HD-kamera ločljivosti 1,6 milijona pik.

Inženirji so želeli narediti kar najbolj zmogljivo in prenosljivo mobilno napravo, zato je TAB S8 prva Lenovo tablica s sistemom Android, ki jo poganja Intelov procesor. Štirijedrni Intel Atom s tehnologijo Burst Technology zna zmogljivosti prilagoditi trenutni obremenitvi in tako kar najbolj podaljša trajanje delovanja na baterije – do kar 7 ur. Vsega 295 gramov težka in 7,9 mm debela tablica tako ne pristaja na kompromise, saj bo na voljo tudi v različici s povezovanjem v mobilna omrežja. TAB S8 ima nameščen najnovejši sistem Android 4.4 KitKat, premore 2 GB pomnilnika in 16 GB prostora za hrambo podatkov. Par zvočnikov na prednji strani premore tehnologijo Dobly za predvajanje zvoka.

Y70 Touch: ekstremne zmogljivosti za igranje v visoki ločljivosti

Prenosnik Lenovo Y70 Touch prinaša idealno kombinacijo komponent za igranje v visokih ločljivostih ali pa digitalno zabavo. Poganja ga namreč četrta generacija procesorjev Intel Core i7 ter grafike NVIDIA GeForce GTX. S 17 palci diagonale ima prenosnik Y70 Touch največji na dotik občutljiv monitor na prenosnikih blagovne znamke Lenovo. Velik in na dotik občutljiv zaslon ponuja tudi nove možnosti interakcije uporabnika z računalnikom, ne le v igrah, temveč tudi na družabnih omrežjih in glede urejanja videa. Lenovo Y70 Touch z zaslonom polne visoke ločljivosti prinaša fantastično avdiovizualno izkušnjo, saj zaslon prikazuje čiste in pristne barve, s strani podjetja JBL zasnovan sistem stereo zvočnikov in nizkotonca pa v navezi s tehnologijo Dolby Advanced Audio nudi odličen zvok, ki je prava redkost v svetu prenosnikov. Uporabniško izkušnjo še dopolni osvetljena tipkovnica.

Manj kot 3,4 kg težak Y70 Touch je tanjši in lažji od večine igričarskih prenosnikov, predvsem po zaslugi zunanjega optičnega pogona, ki predvaja tako medije DVD kot Blu-ray. Prenosnik navkljub izjemno zmogljivi strojni opremi – uporabnik lahko izbere do 16 GB pomnilnika DDR3 ter 1TB pogon SSHD ali 512 GB SSD – nudi kar pet ur delovanja na baterijo.

Z50-75: tanki in lahki prenosnik za igranje iger

Stilski prenosnik Lenovo Z50-75 je namenjen igričarjem, ki za zmogljiv prenosnik ne želijo odšteti gore denarja. 2,5 cm debelo ohišje v sebi skriva štirijedrni procesor AMD FX, ki mu družbo dela do 16 GB delovnega pomnilnika ter grafična kartica AMD Radeon R7-M260DX z 2 GB lastnega pomnilnika. Za odlično igričarsko izkušnjo poleg sožitja procesorja in grafike, ki po zaslugi AMDjeve tehnologije Mantle ponujata do 60 % boljše zmogljivosti, skrbi izjemen 15,6-palčni zaslon polne visoke ločljivosti 1920x1080 pik. Svoje doda tudi par zvočnikov, podprt s tehnologijo Dolby Home Theater. Prenosniku Lenovo Z50-75 je priložena tudi koda za nakup dveh sodobnih iger, pri čemer lahko uporabnik izbira tudi med najbolj priljubljenimi igrami, kot sta npr. Thief ali Darksiders 2. Ta promocija je časovno omejena, traja pa do konca marca prihodnje leto.

ERAZER X310 Smooth, Immersive Gaming with Design Flare

Družino igričarskih računalnikov dopolnjuje model Lenovo ERAZER X310, ki sodi med cenovno dostopne računalnike. Opremljen s štirijedrnim procesorjem ter grafično kartico NVIDIA GeForce GTX ponuja odlične zmogljivosti, uporabnik pa lahko izbira med rešitvama za hrambo podatkov – do 2 TB SSHD ali bliskovito hitrim pogonom SSD s kapaciteto do 256 GB, omisli pa si lahko tudi do 32 GB pomnilnika DDR3. Igričarsko izkušnjo ERAZER X310 še dopolni s 7.1-kanalno zvočno kartico s tehnologijami Dolby.

Novo je tudi ohišje računalnika, katerega zunanja podoba deluje futuristično in po obliki posnema vitezov oklep. Ventilatorji, ki hladijo notranjost računalnika, so spretno skriti očem, na delovanje sistema pa opozarjajo svetleče LED-diode. Poleg štirih vmesnikov USB 3.0 računalnik premore tudi vmesnik USB, namenjen polnjenju priključenih naprav tudi takrat, ko je računalnik zaustavljen.

Tablica Lenovo TAB S8, računalnik ERAZER X310 ter prenosnik Y70 Touch bodo v Sloveniji naprodaj še ta mesec za 199, 799 oziroma 1.099 evrov, prenosnik lenovo Z50-75 pa oktobra po ceni 599 evrov.

www.lenovo.si

Povezave:Lenovo Slovenija

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Če nameravate kupiti pogon Solid State, nikar... 2
Jan.Ethelwulf  |  samsung pro 960 je 3500/2100 :D
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 8
vazl  |  Ja, res, sem bral da so jih testiral in ...