Računalništvo, telefonija
27.01.2016 13:59

Deli z drugimi:

Share

Lepota ukrivljenega zaslona – Philipsov računalniški monitor v središče postavi uporabnika

Novi Philipsov 34-palčni model BDM3490UC premore ukrivljen zaslon ločljivosti 3440 x 1440 pik (Quad HD), edinstveno multimedijsko izkušnjo pa dopolnjujejo vgrajeni zvočniki s podporo tehnologiji prostorskega zvoka DTS.
Tehnologija MultiView zna sočasno prikazati več virov slike in še dodatno vpliva na produktivnost uporabnika, profesionalci pa bodo cenili tudi natančen prikaz več kot milijarde barv barvnega spektra sRGB (pokritost 99%).
34" ukrivljen moniitor Philips BDM3490UC
34" ukrivljen moniitor Philips BDM3490UC

Ukrivljen zaslon monitorja v domačem ali pisarniškem okolju obda uporabnika in mu zagotovi več zasebnosti, zato se lahko ta osredotoči na delovne naloge ali zabavo. Sedenje pred monitorjem da uporabniku občutek, da je zaslon povsem osredotočen nanj, saj ukrivljena oblika zaslona od uporabnika zahteva manj zasuka glave, da bi videl vsebine v kotu zaslona. Ultra tanki robovi zaslona pa poskrbijo za še bolj prestižen občutek, saj elegantno oblikovan monitor izstopa v vsakem okolju.

“Ukrivljen zaslon prinaša robove in pike zaslona bliže uporabaniku ter tako poskrbi za večje udobje dela ali zabave. Uporabnik namreč sedi bistveno bliže računalniškemu monitorju kot televizorju, zato pride v tem primeru ukrivljen zaslon resnično do izraza,” je povedal Artem Khomenko, produktni vodja za Philips monitorje za regijo EMEA v podjetju MMD.

Uporabniško izkušnjo nadgradijo še zvočne tehnologije. Podpora prostorskemu zvoku DTS in vgrajeni zvočniki z globokotoncem poskrbijo za kakovostno reprodukcijo zvoka.

Preprosto vrhunska slika

34-palčni monitor Brilliance premore tehnologijo CrystalClear in prikazuje kristalno čisto sliko v širokokotni ločljivosti 3440 x 1440 pik. Prikazana slika je čista, barve naravne, barvni prehodi izjemni in brez lis. Barva reprodukcija dosega več kot 99% razširjenega barvnega spektra sRGB, kar bodo cenili vsi, ki si želijo natančnih barv v svojih aplikacijah. Širok kot gledanja in visok kontrast omogoča matrika vrste AH-IPS. Razmerje stranic zaslona znaša 21 : 9, velika delovna površina pa uporabnikom omogoča, da imajo sočasno prikazanih več dokumentov ali programskih oken. Monitor še dodatno olajša prikaz vsebin z različnih virov (tudi različnih naprav), saj s tehnologijo MultiView te sočasno prikaže na zaslonu.

Da je slika resnično vrhunska poskrbi še vrsta tehnologij, poimenovanih Philips Smart Technologies. Mednje sodi funkcija SmartContrast, ki samodejno prilagaja osvetlitev in prikaz barv glede na predvajano vsebino. Monitor pozna tudi varčni način delovanja, namenjen večurnemu pisarniškemu delu. Tehnologija SmartResponse pa prilagodi odzivni čas monitorja, če zazna, da ima opravka z igrami ali akcijskimi filmi.

Odlična povezljivost

Novi monitor blesti tudi na področju povezljivosti. Po en vmesnik DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, HDMI 1.4 (z MHL) in HDMI 1.4 (navaden) poskrbijo, da lahko monitorju dostavimo sliko z različnih naprav npr. računalniško in tv sliko hkrati. Tehnologija MHL pa poskrbi, da se na monitorjev zaslon preslika slika z mobilnih naprav uporabnikov. Monitor je opremljen s štirimi vmesniki USB 3.0, ki omogočajo tudi zelo hitro polnjenje baterij povezanih naprav.

Novi Philipsov monitor BDM3490UC je že naprodaj po priporočeni maloprodajni ceni 1.240 EUR.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več