Računalništvo, telefonija
05.11.2011 12:15

Deli z drugimi:

Share

Lexmark širi portfelj poslovnih rešitev za upravljanje z dokumenti

Lexmark širi portfelj poslovnih rešitev za upravljanje z dokumenti
Lexmark širi portfelj poslovnih rešitev za upravljanje z dokumenti

Družba Lexmark je kupila nizozemsko podjetje Pallas Athena, ki se ukvarja z rešitvami na področju upravljanja poslovnih procesov ter upravljanja dokumentov. Lexmark je kupnino v višini približno 50,2 milijona ameriških dolarjev poravnal z gotovinsko transakcijo. Do popolnega prevzema in integracije družbe bo Pallas Athena delovala kot samostojna enota znotraj družbe Perceptive Software, ki je prav tako v Lexmarkovi lasti.

Družba Pallas Athena, ki ima svoje podružnice v različnih evropskih državah ter ZDA, velja za vodilnega ponudnika rešitev s področja upravljanja poslovnih procesov ter upravljanja dokumentov, premore pa tudi programsko opremo za t. i. procesno rudarjenje. Družba je dejavna predvsem v panogah zavarovalništva, znanosti ter sodeluje pri različnih projektih vlad posameznih držav. Programska oprema družbe Pallas Athena vsebuje številne rešitve s področja BPM, skupaj z integriranimi funkcionalnostmi dinamičnega obravnavanja in upravljanja nalog ter komunikacije s strankami. Med prednostmi te poslovne programske opreme sta tudi hitra implementacija v poslovna okolja ter enostavna uporaba.

Lexmark bo z nakupom in integracijo družbe Pallas Athena omogočil svoji podružnici Perceptive Software širitev v regijo EMEA ter dodatno ponudbo na trgu rešitev za upravljanje poslovnih vsebin (ECM). Pridobljene tehnologije bodo v prihodnosti postale tudi del rešitev, orodij in storitev za upravljanje tiskanja v poslovnih okoljih, ki bodo tako postala še bolj funkcionalna in učinkovita.

John Hoogland, predsednik uprave in generalni direktor družbe Pallas Athena, bo neposredno podrejen Scottu Coonsu, predsedniku Perceptive Software in podpredsedniku družbe Lexmark.

Lexmark bo več podrobnosti o nakupu družbe Pallas Athena predstavil ob zaključku nakupnega postopka, predvidoma v naslednjem četrtletju.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več