Računalništvo, telefonija
08.11.2011 18:06

Deli z drugimi:

Share

Lexmark z rešitvijo Print Release omogoča mobilno tiskanje od koder koli

Lexmark z rešitvijo Print Release omogoča mobilno tiskanje od koder koli
Lexmark z rešitvijo Print Release omogoča mobilno tiskanje od koder koli

Družba Lexmark je predstavila rešitev Print Release, namenjeno poslovnim okoljem. Print Release temelji na modelu programske opreme kot storitve (SaaS), saj kot gostovana rešitev upraviteljem IT v podjetjih omogoča dodajanje možnosti mobilnega tiskanja za uporabnike brez dodatnih naložb v infrastrukturo. Kot taka je rešitev Print Release, ki temelji na tehnologijah računalništva v oblaku, popolnoma skalabilna in znižuje stroške IT in podpore na področju tiskanja.

Podjetja lahko sedaj izbirajo med dvema možnostima: tradicionalno namestitvijo naprav na lokaciji podjetja s podporo mobilnim napravam ali gostovano storitvijo izpisovanja dokumentov z mesečno naročnico. Nov, storitveno orientiran model rešitve Print Release pomeni, da Lexmark na oddaljeni lokaciji v varnem podatkovnem centru upravlja s tiskalniško infrastrukturo.

Uporabniki lahko prek mobilnih naprav pošiljajo tiskalniške zahtevke in druge naloge, vse to pa jim omogoča aplikacija Lexmark Mobile Printing App, ki trenutno podpira mobilne naprave z operacijskimi sistemi Apple iOS ter Android, torej predvsem pametne mobilnike in tablične računalnike. Uporabniki lahko nastavijo izpis na želeni lokaciji in napravi, ki podpira storitev Print Release, prav tako lahko izbirajo med takojšnjim izpisom ali nastavijo drug termin izpisa dokumentov. Rešitev Lexmark Print Release podpira tudi tiskanje dokumentov, poslanih po elektronski pošti na elektronski naslov naprave, opremljene s storitvijo Print Release.

Lexmark Print Release v navezi z rešitvijo Document Accounting podjetjem omogoča tudi možnost sledenja in upravljanja tiskalniških opravil, poslanih z mobilnih naprav. Ta zmogljiva kombinacija upraviteljem IT v podjetjih omogoča boljši vpogled v stanje izpisovanja dokumentov ter večji nadzor le-tega. Lexmark Document Accounting o posameznih uporabnikih, skupinah uporabnikov ali napravah izdela tudi podrobna poročila, s katerimi lahko podjetja in organizacije opravijo dodatne analize ter prilagodijo izpisovanje dokumentov. Večjo učinkovitost tiskanja je pogosto moč doseči že z izboljšanjem navad tiskanja med uporabniki, dodatni prihranki pa so navadno dosegljivi v obliki manjšega števila izpisov dokumentov ter manjšega števila tiskalniških naprav.

“Tablice, pametni mobilniki in tehnologije računalništva v oblaku zelo hitro spreminjajo načine uporabe tehnoloških virov v podjetjih. Lexmark z rešitvijo Print Release še dodatno optimizira možnosti izpisovanja dokumentov v poslovnih okoljih ter uporabo novih strategij na področju tiskanja. V zadnjih 20. letih smo številnim podjetjem pomagali maksimizirati njihove naložbe v IT in izboljšati poslovne procese, tudi naša nova ponudba storitev je lep primer takšnega dosežka,” je povedal Lexmarkov podpredsednik ter vodja oddelka tiskalniških rešitev in storitev Marty Canning.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več