Računalništvo, telefonija
15.06.2012 10:04
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lokalni (in house) oblak – IT brez skrbi

IT sistemi v poslovnem svetu dandanes vse večji in večji pomen pripisujejo centralizaciji podatkov, optimizaciji in seveda zelo velik pomen ima tudi varnosti. Vse to nam seveda omogoča »cloud computing«.
Zagotovite si "IT brez skrbi" in se posvetite poslu!
Zagotovite si "IT brez skrbi" in se posvetite poslu!

Iz prakse je vidno, da podjetja svoje podatke zelo težko zaupajo nekemu zunanjemu podjetju, ki nudi storitve račaunalištva v oblaku. Prav to je razlog za rešitev, ki ji lahko rečemo tudi lokalni (in house) oblak. Privatni oblak se nahaja znotraj podjetja, kar mnogi povezujejo z visoko investicijo v strojno opremo, vendar temu ni povsem tako, saj na trgu obstajajo storitve, ki tudi strojno opremo, v sklopu celostne storitve, dajejo v najem. Prednosti privatnega oblaka (private cloud) so res velike. Naj omenimo le nekatere:

  • stopnja varnosti je precej višja, kot pri klasičnem oblaku;
  • podatki podjetja so na voljo v vsakem trenutku, saj delovanje ni odvisno od internetne povezave, kar pomeni, da se delo v podjetju ne ustavi, v kolikor se internetna povezava prekine;
  • prav tako so dostopni arhivi;
  • ker gre za lokalni oblak, ki je namenjen samo enemu podjetju, je prilagodljivost toliko večja in s tem seveda optimizacija procesov, le ta pa pripelje do znižanja stroškov.

Kar je še pomembno poudariti je to, da se podjetja pravzaprav dandanes lahko odločijo, da bo njihov IT brez skrbi. Tako odgovornost prenesejo na zunanjega izvajalca in se bolj posvetijo svojemu poslu. Prednost je tudi ta, da so vsi stroški in investicije planirani in napovedani, torej ni presenečenj in posledično slabe volje, ko je potrebno IT sistem na hitro sanirati.

Podjetje, ki želi dolgoročno znižati IT stroške, si zagotoviti varnost podatkov, nemoteno delovaje IT sistema, IT sistem prilagojen potrebam podjetja, transparenten nadzor nad delovanjem, vnaprej določene IT stroške naj izbere lokalni (in house) oblak in IT skrbi prepusti strokovnemu zunanjemu partnerju.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INOVIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INOVIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logotip podjetja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INOVIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888