Računalništvo, telefonija
23.01.2013 21:14

Deli z drugimi:

Share

Majhna podjetja na poti v oblak

2013: Majhna podjetja nimajo druge IT alternative, kot da gredo v oblak
Računalništvo v oblaku je prihodnost za mala podjetja - Flip IT
Računalništvo v oblaku je prihodnost za mala podjetja - Flip IT

Koncept računalništva v oblaku je relativno nov, zaradi česar seveda ni brez pomanjkljivost in dilem. Vendar so te dileme in bazična vprašanja za vsa podjetja podobna. Dejstvo je, da so prednosti, ki jih prinaša računalništvo v oblaku za podjetja takšne, da jih je nemogoče spregledali.

Wall Street Journal ugotavlja: “Izkušnja majhnih podjetij, ki uporabljajo računalništvo v oblaku zadnjih nekaj let, je v večini primerov izjemno pozitivna. Enostavnost in zanesljivost, cenovna privlačnost ter nizki vstopni stroški so preveč vabljivi, da bi jih podjetja spregledala”.

Osnovni pomisleki se nanašajo predvsem na vprašanja varnosti in kontrole nad podatki. Vendar je vprašanje varnosti vedno izpostavljeno, vprašanje kontrole nad podatki pa ponudnik in naročnik uskladita vnaprej.

Računalništvo v oblaku prinaša podjetju vrsto prednosti, ki jih v konkurenčnem boju ne more zanemariti. Že stroškovna komponenta je preveč vabljiva in v večini primeru odtehta morebitne pomisleke.

Računalništvo v oblaku seveda še ni popolno, vendar se razvija s svetlobno hitrostjo, tako na nivoju tehničnih kot poslovnih rešitev. Primerna je tako za majhna podjetja, kot tudi za velika, v katerega se lahko majhno podjetje čez noč razvije.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Virtu d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Virtu d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

FlipIT_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Virtu d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667