Računalništvo, telefonija
02.09.2014 09:13

Deli z drugimi:

Share

»Male tajne« velikih mojstrov spletnih in mobilnih aplikacij

»Male tajne« velikih mojstrov spletnih in mobilnih aplikacij
»Male tajne« velikih mojstrov spletnih in mobilnih aplikacij

Kljub temu, da je uporaba mobilnih naprav in tablic že nekaj časa realnost, se spletne strani s svojimi vsebinami le počasi prilagajajo trendom. V podjetju MZR so v podporo razvojnikom in oblikovalcem spletnih strani ter spletnih aplikacij pripravili jesenske tečaje, s pomočjo katerih se bodo lahko ustrezno odzvali na potrebe in zahteve trga.

Razvoj odzivnih spletnih strani (Responsive Web Development) in HTML5 tehnologije

Za hitrejšo in lažjo vpeljavo novih tehnologij v podjetju MZR organizirajo tečaj razvoja odzivnih spletnih strani s tehnologijami HTML5, CSS3, JavaScript in JQuery za oblikovalce in razvojnike. Skozi praktične vaje bodo tečajniki raziskali različne tehnike razvoja odzivnih spletnih strani (responsive web design).

Preko tečaja uporabniki osvežijo znanje HTML5 ter CSS3 tehnologij in njihovih prednosti pri oblikovanju, urejanju vsebin ter delu z video in avdio vsebinami. Spoznali bodo osnove in delo z AJAX razvojnimi tehnikami, s pomočjo katerih lahko ustvarjamo interaktivne spletne aplikacije. Poseben poudarek je namenjen osnovam razvoja odzivnega dizajna (responsive web design), razlikam pri postavitvi odzivnih spletnih strani (web page layout) in njihovi strukturiranosti. Tečajniki bodo spoznali delo z bootstrap razvojnim okvirjem, ki olajša izdelavo odzivnih spletnih strani. Samo delo z bootstrap orodjem bodo približali preko praktičnih vaj. Za zaključek bodo tečajnike popeljali še skozi izdelavo animacij, efektov in vtičnikov (plugins) s pomočjo jQuery tehnologije.

Po končanem izobraževanju bodo razvojniki sposobni aplicirati najboljše razvojne prakse na dizajne odzivnih spletnih strani, oblikovalci pa bodo pridobili širši vpogled v prakso razvoja odzivnih spletnih strani.

Odzivni dizajn (Responsive Web Development)

Odzivni dizajn je najnovejši pristop v razvoju spletnih strani, ki omogoča dinamično prilagajanje izgleda spletne strani glede na uporabnikov medij. Prilagaja se velikosti medija in položaju (npr. pri vertikalni postavitvi naprava ponuja drugačen prikaz kot pri horizontalni postavitvi). Odzivni dizajn na optimalen način rešuje težavo oblikovanja in prilagajanja vsebin za raznolike naprave od malih mobilnih telefonov, do velikih namiznih monitorjev. Preko uporabe t.i. točk preloma (»breakpoints«) določa, kako se bo spletna stran prikazala. Na vseh napravah se prikazuje enoten HTML, preko CSS tehnologij pa se prilagaja izgled spletne strani.

Bootstrap razvojno okolje

Bootstrap razvojno okolje predstavlja inovativno tehnologijo, ki krepko poenostavlja razvoj odzivnih spletnih strani. Ponuja brezplačen nabor HTML orodij za izdelavo spletnih strani in spletnih aplikacij. Vsebuje predloge tipografije, obrazcev, gumbov, navigacije, ikon, kakor tudi JavaScript komponente. Bootstrap omogoča enostavnejše razporejanje elementov spletne strani, saj zasnova temelji na vnaprej pripravljeni mreži. Enostavno razporejanje elementov na bootstrap mreži omogoča neokrnjen izgled in prilagajanje spletnega mesta različnim medijem (osebni računalniki, mobilni telefoni, tablice,…) in brskalnikom.

Aktualni tečaji za razvijalce in oblikovalce

HTML5 za vse, ki želijo spoznati ali utrditi osnove HTML5 jezika
25. – 26.9.2014

Razvoj odzivnih spletnih strani (Responsive Web Development) s tehnologijami HTML5, CSS3, JavaScript in JQuery
13. – 17.10.2014 in 8. – 12.12.2014

Za prijave in več informacij pokličite na 04 530 40 60 ali pišite na brigita.medja@mzr.si.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MZR, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MZR, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MZR, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več