Računalništvo, telefonija
16.07.2014 12:06

Deli z drugimi:

Share

Maraton kratkih filmov

digiGRALov maraton ustvarjanja kratkih filmov MUVIT/6x60 izziva kreativne filmarje v nepozabno dogodivščino, ki bo nekatere razveselila z lepo denarno nagrado.
MUVIT/6x60 - filmski maraton
MUVIT/6x60 - filmski maraton

Premik v filmsko ustvarjalno poletje

Za vse ljubitelje in ustvarjalce filma bo letošnje poletje še posebej nepozabno in zabavno. Lahko se bodo družili, ustvarjali in potegovali za privlačne nagrade. V avgustu, od 18. do 21., podjetje digiGRAL v sodelovanju s kulturnim društvom Makin’GO iz Gorice in EGSŠ Radovljica, prireja prvi maraton filmskega ustvarjanja MUVIT/6×60.

Vabilo ekipam k prijavi je že odprto

MUVIT/6×60 je filmski maraton, kjer prijavljene filmske ekipe v 60-ih urah napišejo, posnamejo, zmontirajo in oddajo kratek film (najmanj 6 minut). Vsaka filmska ekipa dobi v ovojnici, ki jo izžreba, tri usmeritve, ki jim mora slediti pri ustvarjanju filma. Sodelujoče ekipe bodo pri ustvarjanju popolnoma samostojne in odgovorne za produkcijo. Prijave so možne do sobote, 11. avgusta ob 00:00 (oziroma do zapolnitve vseh mest). Število sodelujočih ekip je omejeno na največ 18 (že sedaj pa imajo polovico mest zasedenih). Sodelovanje na maratonu MUVIT/6×60 je brezplačno in popolnoma brez kotizacij.

Nepozabna ustvarjalna filmska avantura

Ustvarjalne filmske ekipe bodo za dva dni in pol svojo vsakodnevno resničnost zamenjale za razburljivo, čustveno nabito, energično, evforično, kreativno, družabno, filmsko resničnost. Te dni bo šlo filmsko zares! Domišljija bo lahko pokazala ves svoj potencial, improvizacija bo krpala kritične trenutke, znanje bo postavljalo temelje, spretnost komuniciranja bo povezovala in ustvarjala pozitivno vzdušje. Rok za dokončanje kratkega filma in realne razmere bodo ustvarili intenzivnost in humor, ki bosta premikala meje posameznikov in meje ustvarjanja mogočega.

Akcija snemamo!

Filmski maraton organizatorjem pomaga izvesti EGSŠ Radovljica, kjer bo tudi baza dogajanja. Skupaj z digiGRALom verjamejo, da tovrstni uspešni projekti doprinašajo družbi in navdihujejo nove zgodbe. Filmske ekipe se bodo zbrale na štartni lokaciji EGSŠ Radovljica, kjer bodo prejele svojo ovojnico z usmeritvami za delo. Da bo filmska avantura še bolj zabavna, bodo morale ekipe pri ustvarjanju svojega filma uporabiti predpisan predmet, filmsko akcijo in stavek. Najkrajša zapovedana dolžina, ki ji mora film zadostiti, je 6 minut.

MUVIT/6×60 se bo pričel v ponedeljek, 18. avgusta 2014 na EGSŠ Radovljica, ob 12:00 in se končal v sredo, 20. avgusta 2014, ob 23:59. Ekipe si bodo nato privoščile počitek, strokovna žirija, ki jo bodo predstavljali uveljavljeni filmski ustvarjalci, pa bo pričela z ocenjevanjem vseh uspešno končanih kratkih filmov. Zmagovalci bodo razglašeni na končni projekciji, v četrtek, 21. avgusta 2014 ob 21. uri, po kateri bo sledila tudi podelitev nagrad.

Denarni sklad za nagrade znaša 3.000,00 eur

Tri najuspešnejše ekipe kratkega filmskega projekta bodo razveselile tudi denarne nagrade. Zlati MUVIT bo v vrednosti 1.500,00 evrov pripadel zmagovalni ekipi. Drugo uvrščena ekipa bo prejela srebrni MUVIT, v vrednosti 1.000,00 evrov. Tretje mesto pa bo ekipo razveselilo z bronastim MUVITom, v vrednosti 500,00 evrov. Vsi pa bodo bogatejši za novo izkušnjo, za izpeljan odličen projekt, za nova poznanstva in veze, za nekaj promocije in prelep občutek, ko uspeš premakniti svoje meje in narediti nekaj, kar si si morda vedno želel – posneti čisto svoj film ter ga za nameček dati še v presojo strokovni žiriji.

Izredni pogoji kot olje na ogenj

Kot je dejal Gregor Graf, soorganizator maratona MUVIT/6×60: »Dandanes ima vse več ljudi na voljo videoprodukcijsko opremo, kar pomeni, da je okoli nas vse več filmskih ustvarjalcev. Nad konceptom 6×60 smo bili navdušeni, saj v svojem jedru zastopa enaka načela, kot digiGRAL. Maja Šest, ki v digiGRALu pokriva področje videoprodukcije, pa ima s konceptom 6×60 že precej izkušenj, saj se je v podoben izziv podala kar 4x! Zaradi prekrivanja interesov pa bo letos prisotna v organizacijski ekipi,« pojasnjuje Graf in dodaja:

»Aktivacija in ustvarjanje, ne samo konzumacija, so naše gonilo. Pokazati jim želimo, da lahko izredni pogoji (časovna stiska, neustrezni vremenski pogoji, omejenost lokacij in drugih virov), kakršnim bodo izpostavljeni v času udeležbe na MUVITu, predstavljajo dodatno spodbudo, ki prinese nepričakovano pozitivne rezultate. To je lahko najboljša lekcija, ki spodbudi kreativce, da premagajo svoje blokade in se preprosto odpravijo v akcijo. Nenazadnje želimo že zaradi narave našega dela spodbujati inovativne pristope in načine izražanja v formi kratkega filma ter s tem bogatiti družbo s pozitivnimi zgodbami.«


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Rubikon GRAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Rubikon GRAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Rubikon GRAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več