Računalništvo, telefonija
15.08.2015 08:46

Deli z drugimi:

Share

Marketing automation – marketinško orodje za višjo prodajo

Marketing automation - marketinško orodje za višjo prodajo
Marketing automation - marketinško orodje za višjo prodajo

Danes nakupujemo online.

Časa nimamo na pretek in splet je izjemno priročen pri doseganju vseh vrst informacij – kje dobiti najboljše gume, katera jezikovna šola ima tečaj nizozemščine ravno v četrtek, ko imate čas, kateri službeni računalnik kupiti … vse te odgovore iščemo na spletu in se temeljito pozanimamo, preden dvignemo telefon ali stopimo v prodajalno.

Takrat smo pravzaprav že zelo blizu končne odločitve. V povprečju smo že opravili 70% nakupne poti. Skoraj tri četrtine raziskovanja, preverjanja in odločanja je že za nami.

Marketing automation omogoča dialog na spletu

Ponudnik računalnikov iz prvega odstavka si želi s kupcem pričeti pogovor čisto na začetku njegovega odločanja. Takrat, ko morda še sploh ne ve, ali bi kupil prenosnik ali tablico. Uporaba marketing automation sistema mu to omogoči.

S pomočjo podeljenega piškotka marketing automation spremlja obnašanje obiskovalca spletne strani ter vsakemu posamezniku zagotavlja vsebine in odgovore, ki jih potrebuje za nakup. Ponudnik računalnikov lahko na ta način vpliva že na zgodnje odločitve, ko pa kupec stopi v njegovo trgovino, je opremljen z vsemi podatki, da zaključi posel.

Spletni dialog se izkaže za profitabilnega tudi v B2B svetu poslovnih rešitev, kjer so cene višje in nakupne poti še daljše. Digitalna marketinška orodja z avtomatizacijo na čelu še nikoli niso bila tako uspešna.

Več o marketing automation rešitvi si lahko preberete tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MADWISE
Za več informacij so vam na voljo pri MADWISE
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MADWISE? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več