Računalništvo, telefonija
17.08.2016 09:03
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Maslowa hierarhija potreb in 22. jesenski posvet ADMA

10. in 11. november v hotelu Habakuk, Maribor.
Maslowa hierarhija potreb in 22. jesenski posvet  ADMA
Maslowa hierarhija potreb in 22. jesenski posvet ADMA

Ljudje oziroma vsa živa bitja imamo potrebe. Po Maslowu obstaja med glavnimi kategorijami potreb hierarhija. Maslowa hierarhija potreb je pomembna pri načrtovanju osebnostne rasti, saj je pomembno, da se višje potrebe razvijejo šele, ko so zadovoljene nižje.

V uredništvu ADMA menimo, da moramo na te kategorije gledati celostno, saj ima lahko kritično stanje vsakega posameznega področja bistveno negativen vpliv tudi na druga področja. Tako stališče je posledica našega prepričanja, da ljudje pri svojem osebnostnem razvoju stopnic ne moremo in ne smemo preskakovati.

Potrebe se po Maslowu delijo na pet glavnih področij (kategorij):

  • fiziološke potrebe (hrana, kisik, voda, spanje itn.),
  • potreba po varnosti (fizični, materialni, čustveni, zdravstveni itn.),
  • socialne potrebe (pripadnost in ljubezen, prijateljstvo, intimnost),
  • spoštovanje,
  • samouresničenje.

Kaj imata skupnega Maslowa hierarhija potreb in 22. jesenski posvet ADMA?

Hierarhija potreb pomembno vpliva na motivacijske mehanizme in ADMA vas želi motivirati.

Beseda motivacija izhaja iz besede motiv (latinsko movere, kar pomeni »gibati se«). Motivacija pomeni v splošnem neko gibanje, smoter oziroma vodilo.

Na naše jesensko druženje, ki bo letos v hotelu Habakuk v Mariboru, gledamo celostno. V dveh dneh, na štirinajstih predavanjih, v delavnicah, na okroglih mizah, na večernem druženju in v bazenu bomo prepoznavali področja, ki so v kritičnem stanju, da bi jih sanirali in preprečili njihov vpliv na druga področja. Izmenjali si bomo informacije, se izobraževali, se razvijali, prenašali izkušnje, uporabne pristope in se (samo)spoznavali.

22. Jesenski posvet ADMA vas bo navdihnil, saj smo za vas pripravili predavanja z vseh področij:

  • Osnovne potrebe po hrani, vodi in kavi bomo pokrili že ob registraciji, med odmori in na kosilu. Prav tako pa nam bo predavateljica z 20-letnimi izkušnjami nutricionizma in osebne rasti razložila, kako prehrana vpliva na Razpoloženje in vitalnost na delovnem mestu.
  • O potrebi po varnosti bomo med drugim spregovorili na predavanju o socialnem inženiringu Zlata pravila zasebnosti. Torej, kako se izogniti zbiranju zasebnih informacij, kot so na primer uporabniška imena in gesla za dostop do spletnih bank, spletnih prodajaln, strani socialnih omrežij, elektronskih poštnih predalov, ipd.
  • Teme o socialnih potrebah se bomo dotaknili v predavanju Čustveno-inteligentna komunikacija ključ do uspešnosti in zadovoljstva. Pridobljeno oziroma osveženo znanje pa bomo poglobili še na predavanju o uporabnosti socialnih omrežjihCilji marketinga na socialnih omrežjih.
  • Spoštovanje do drugih si vedno izkazujemo, spoštovanje od drugih pa dobimo, saj smo spoštovanja vredni in dobro organizirani. Kako dobro oziroma kaj lahko še izboljšamo, bo povedano v okviru predavanja Organizacija dela v pisarni.
  • O samouresničevanju nam bo spregovoril Edvard Kadič v 100 Želja in izbira pravega cilja. O Doseganju ciljev pa bosta na okrogli mizi spregovorili Betka in Metka.

Več o posvetu najdete na spletni strani http://www.planetgv.si/jesenski-posvet-adma.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več