Računalništvo, telefonija
08.08.2013 18:36

Deli z drugimi:

Share

Merite moč, kjer je pomembno: Garmin Vector

Merite moč, kjer je pomembno: Garmin Vector
Merite moč, kjer je pomembno: Garmin Vector

Garmin je najavil razpoložljivost težko pričakovanega Vectorja – izredno natančnega merilnika moči v pedalih – oblikovanega za kolesarje s strani kolesarjev. Vector je lahek neposredni merilnik moči, zasnovan za hitro namestitev, prenosljivost in enostaven za uporabo. Za namestitev je potrebnih le nekaj minut. Vector zagotavlja točne in zanesljive podatke ločeno za levo in desno nogo in jih prikazuje na združljivih ANT+™ napravah. Vector je na voljo in bo predstavljen na sejmih Eurobike, Interbike ter na Ironman svetovnem prvenstvu v Koni na Havajih.

“Hvaležni smo za razumevanje kolesarjev, ki so spremljali napredek Vectorja in nam omogočili zagotoviti, da Vector presega industrijske standarde,” je povedal Dan Bartel, Garmin podpredsednik svetovne prodaje. “Navdušeni smo, da delimo Vector s svetom in kolesarji, ki lahko vidijo iz prve roke bogastvo v podatkih in zmogljivosti, ki prihaja iz kombinacije naše lokacije merjenja – pedal – in dizajna senzorja. Od nakupa v vaši lokalni kolesarski trgovini in namestitve doma v nekaj minutah, do točnih in zanesljivih skupnih ter neodvisnih meritev moči nog, postane Vector ena od najbolj zaželenih rešitev na kolesarskem trgu,” je nadaljeval Bartel.

Hitro in enostavno: za mnoge ljubitelje kolesarjenja je nakup merilnika moči zastrašujoč in potencialno zapleten proces, ki pogosto vključuje mehansko kompromisne rešitve za kolo. Vector poenostavlja odločitve in proces. Kolesarji lahko sedaj opravijo nakup v lokalni kolesarski trgovini in sami opravijo namestitev v nekaj minutah. Ni potrebe za naročilo po meri ali pomoč serviserja. Z vgrajenim merjenjem kadence ni potrebno namestiti dodatnih senzorjev, začetna nastavitev z napravo Edge® je zelo enostavna. Enostavna oblika Vectorja omogoča prenos med kolesi tudi v primeru najema ali izposoje kolesa. Njegova lahka teža in trpežna kompozitna pedala so LOOK Keo združljiva, imajo nosilno ploščo iz nerjavečega jekla, njegovi ANT+ brezžični pedalni oddajniki se prilegajo večini setov gonilk. Vector je bil zasnovan tako, da se lahko preprosto posodablja, ko se narejene programske izboljšave, zahvaljujoč svoji ANT+ brezžični tehnologiji in Vectorjevi aplikaciji za posodabljanje. Če si želite ogledati Vector v akciji, obiščite www.garmin.com/Vector.

Čarovnija skrita za vati: Vector zagotavlja objektivno in ponovljivo vrednost za treniranje ter ocenjevanje uspešnosti – vate, stopnjo energije, ki jo proizvaja kolesar. To je neprecenljivo orodje, ki pomaga tekmovalcem in ljubiteljem razumeti prednosti ter slabosti z namenom, da bi bolj učinkovito trenirali in postali močnejši ter hitrejši na kolesu. Zaradi teh prednosti so bili profesionalni kolesarji med prvimi, ki so uporabljali merilnike moči in danes skoraj vse profesionalne vodilne ekipe trenirajo ali tekmujejo z merilniki moči. Vector meri moč skozi celotni krog poganjanja pedal. S primerjavo izmerjenega odklona glede na tovarniško kalibriran odklon, ki ga povzroči znana obremenitev, lahko Vector določi s kakšno silo kolesar pritiska na pedala. Z meritvami sile, kadence iz Vectorjevih vgrajenih merilnikov pospeškov in časa, Vector natančno izračunava vate. Senzorji sile so trajno in varno zaprti v osi pedala, eno od najbolj robustnih komponent na kolesu.

Imejte prednost pred konkurenco: za uporabnike, ki že uporabljajo Garmin Edge 810/800, Edge 510/500 kolesarski računalnik ali Forerunner® 910XT, bo dodani Vector merilnik moči omogočil trening na naslednji stopnji. Edge ne bo prikazal le skupne moči, moči leve in desne noge ter kadence, temveč tudi splošno sprejete parametre o moči poznane iz TrainingPeaks™: Normalized Power (NP ™), Intensity Factor (IF ™) in Training Stress Score (TSS ™).

“Team Garmin-Sharp je navdušen nad razpoložljivostjo Vectorja in potencialom, ki nam ga da za merjenje naših treningov in izvedbe,” je rekel Robby Ketchell, direktor Sport Science, Garmin-Sharp profesionalne kolesarske ekipe. “Podatki, ki jih nudi Vector, nam bodo dali več možnosti za analizo in zagotavljali smernice za naše kolesarje.”

Končajte serijo: za post-kolesarske analize, načrtovanje, ustvarjanje prog in vadb ter podrobnih meritev moči, je Garmin Connect™ pravo orodje za vse stopnje kolesarjev. Z več kot 3 milijardami zabeleženih milj, uporabniki ne bodo nikoli obtičali brez nove načrtovane poti za raziskovanje. Na spletnem portalu Garmin Connect lahko kolesarji raziskujejo treninge drugih kolesarjev in si jih pošljejo na svoje združljive športne naprave Garmin. Ko imajo vso kolesarsko elektroniko in analize ene blagovne znamke to pomeni, da lahko zaupajo opremi, uporabniški izkušnji in podpori.

Vector je na voljo pri specializiranih prodajalcih kolesarske opreme in trgovinah Garmin za

€ 1.575. Vector je najnovejša Garminova tehnološka rešitev v naraščajočem segmentu naprav za šport, ki se osredotoča na razvoj tehnologij in inovacij za izboljšanje kakovosti življenja uporabnikov ter promocijo zdravega in aktivnega življenjskega sloga. Ne glede na vrsto športa (tek, kolesarjenje ali ostale discipline), postajajo Garminove naprave za šport nepogrešljivi pripomočki vrhunskih in rekreativnih športnikov. Za več informacij o lastnostih, funkcijah, cenah in razpoložljivosti, kot tudi za informacije o drugih izdelkih Garmin za šport in storitvah, obiščite www.garmin.com/intosports, www.garmin.blogs.com, http://twitter.com/garmin in www.garmin.si.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GARMIN d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GARMIN d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Pridružite se GARMIN SLOVENIJA na družabnem omrežju Facebook!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GARMIN d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več