Računalništvo, telefonija
14.04.2014 08:17
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft opušča podporo Windows XP, Bitdefender pa jo razširja

Pri Microsoftu so oznanili, da opuščajo podporo že 13 let staremu operacijskemu sistemu Windows XP. Ta se še vedno nahaja na več kot 27 % osebnih računalnikih, ki niso dovolj zmogljivi, da bi poganjali novejše različice oken. Ker si mnogi uporabniki ne morejo privoščiti nakupa novega računalnika, raste strah, kaj se bo zgodilo z njihovimi sistemi.
Pri Bitdefenderju ohranjajo podporo za uporabnike Windows XP.
Pri Bitdefenderju ohranjajo podporo za uporabnike Windows XP.

Vodilni ponudnik inovativnih globalnih antivirusnih rešitev Bitdefender je najavil, da bo Windows XP uporabnikom še naprej podpiral brezplačno zaščito pred zlonamerno programsko opremo za vsaj naslednjih 32 mesecev po 8. aprilu, ko je Microsoft končal podporo sistemu Windows XP SP3 in programski opremi Office 2003.

Bitdefender bo tako Windows XP uporabnike še naprej varoval pred virusi, trojanci, vohunsko programsko opremo in drugimi zlonamernimi programi vse do januarja 2016 za domače uporabnike, oziroma do januarja 2017 za poslovne uporabnike.

Microsoft je zaključil podporo Windowsim XP 8. aprila letos, kar pomeni, da uporabniki tega sistema ne bodo več dobili posodobitev, ki zagotavljajo nujno potrebne varnostne popravke za zaščito teh računalnikov.

Ker še kar petina računalnikov uporablja Windows XP, bo njihov prehod na novejše verzije počasen. Razvoj poslovnih oddelkov lahko traja mesece ali leta, domači uporabniki pa morajo pogosto čakati na finance potrebne za prehod.

Pri Bitdefenderju so povedali, da razumejo te težave, zaradi česar bodo zagotovili zaščito teh uporabnikov skozi proces prehoda. Poleg razširitve podpore za več kot 2 leti, lahko ta elitni ponudnik antivirusnih rešitev ponudi še dodatne razširitve.

»Še naprej bomo nudili podporo Bitdefender uporabnikom, ki se ne odločijo za nadgraditev ali so v procesu nadgradnje svojega operacijskega sistema,« je povedal vodilni varnostni strateg in direktor globalnih komunikacij Bitdefenderja Catalin Cosoi. »Njihovi računalniki bodo še naprej zaščiteni z zadnjimi varnostnimi posodobitvami, ki jih bodo ščitile pred zlonamerno programsko opremo in napadi ribarjenja. Ker smo fleksibilni, lahko ta datume še dodatno razširimo glede na stanje tržišča.«


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PARAMETICA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PARAMETICA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PARAMETICA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več