14.06.2017      11:30
Microsoft izbral partnerja leta

Microsoftov partner leta 2017 v Sloveniji je Skupina stroka.si

Uspešna ekipa Skupina stroka.siUspešna ekipa Skupina stroka.si

Skupina stroka.si, podjetje Stroka produkt d.o.o., je ponosni dobitnik naziva Microsoftov partner leta 2017 za Slovenijo. Nagrado si je omenjeno podjetje prislužilo s celovitim in edinstvenim prodajnim pristopom skozi vključitev certificiranih strokovnjakov za osebno produktivnost, kar strankam omogoča največjo možno mero izkoristka Microsoftovih oblačnih storitev. Kot eden največjih partnerjev za področje malih in srednje velikih podjetij (SMB) je Skupina stroka.si leta 2016 vzpostavila sodelovanje s 65 novimi strankami iz tega segmenta ter 12 strankami iz segmenta velikih podjetij.

Sandi Markon, lastnik in vodja Skupine stroka.si je ob priložnosti povedal: »V podjetju smo zelo ponosni, da nas je Microsoft že drugič prepoznal kot enega najbolj sodobnih in zaupanja vrednih partnerjev v svoji partnerski mreži. Že vse od leta 2002 zaupamo in trdno verjamemo v Microsoftovo filozofijo in tehnologijo. Leta 2012 smo se tako kot eden prvih partnerjev v Sloveniji usmerili v razvoj in ponudbo oblačnih storitev ter z uvedbo »povsem cloud poslovnega modela« naslednjega leta prvič pridobili naziv partner leta. Znanje in izkušnje zaposlenih ter sledenje jasno začrtani strategiji nas je pripeljalo do naziva Microsoft Partner leta za 2017 in verjamemo, da nam bo ta prinesel veliko pozitivnih učinkov.«

Ob podelitvi nagrade je podjetju čestital Robert Trnovec, generalni direktor Microsofta Slovenija: »Iskrene čestitke partnerju Skupini stroka.si, ki si je nagrado letos prislužil z izjemnim vlaganjem v načine, kako izboljšati svoje poslovne procese s pomočjo oblačnih rešitev in preobrazbe poslovanja, še posebej pa z razvojem svojih lastnih rešitev. Skozi vse leto smo bili priča nenehnim prizadevanjem, da bi dosegli več in bolje, zato je nagrada več kot upravičena.«

Sodoben Microsoftov partner

Skupina stroka.si je napreden Microsoftov partner (modern independend provider) s popolnoma prilagojenim oblačnim poslovnim modelom in naborom lastnih paketnih storitev in rešitev (IP in managed services), ki so prilagojene potrebam trga ter primerne za podjetja vseh panog.

Kot poudarja Marcel Škerjanc, izvršni direktor Skupine stroka.si: »Za uspeh trženja oz. vpeljave cloud rešitev na trg je ključna agilnost našega poslovanja, ki se odraža v nenehni optimizaciji internih procesov, kot so: transformacija marketinških in prodajnih pristopov ter partnerski odnos s strankami skozi celoten življenjski cikel projekta, vključno z vsemi aktivnostmi po njegovem zaključku. Naziv nam predstavlja potrditev naše usmeritve in uvedenih sprememb, ki smo jih začeli uvajati v podjetju z željo ponuditi našim strankam še boljšo uporabniško izkušnjo in doseči še večje zadovoljstvo z nami. Vse omenjeno se odraža v dejstvu, da so celotni prihodki od prodaje oblačnih storitev v letu 2016 znašali že več kot 50 odstotkov celotnega prometa podjetja. Osredotočeni ostajamo na področje oblačnih rešitev s poudarkom na razvoju in ponudbi rešitev na platformi Microsoft Office 365 in z jasno usmeritvijo na področje storitev Microsoft Azure.«

Skupina stroka.si je na trgu prisotna že več kot 20 let, leta 2014 je pridobila status Azure Circle Partner in MS Cloud Deployment Partner. Samo leto kasneje pa mu je bila dodeljena nagrada za izjemne dosežke na področju oblačnih storitev. Kot največji partner za področje malih in srednje velikih podjetij (SMB) je Skupina stroka.si leta 2016 vzpostavila sodelovanje s 65 novimi strankami iz tega segmenta ter 12 strankami iz segmenta velikih podjetij. Istega leta je podjetje vstopilo tudi na tuje trge, in sicer kot prvi izmed Microsoftovih ISV (independed service provider) partnerjev v Sloveniji.

Microsoftov partner leta izbran v več kot 115 državah

Naziv Partner leta Microsoft vsako leto podeli najboljšim podjetjem, ki izstopajo po poslovni odličnosti, inovativnih projektih ter uspešnem sodelovanju z Microsoftovimi strokovnjaki. Nagrade so bile podeljene v več kategorijah, nagrajenci pa so bili izbrani izmed več kot 2,800 kandidati iz 115 držav.

O Skupini stroka.si

V Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., so specializirani za hitre in učinkovite IT rešitve in sledijo viziji IT ljudem. So sodoben Microsoftov partner, usmerjen in specializiran za področje Microsoftovih oblačnih tehnologij in njihovo najučinkovitejšo izrabo (consuption). 54 strokovnjakov pri več kot 940 strankah celovito pokriva področja poslovnih, spletnih in mobilnih rešitev, sistemske integracije in razpolaga z močno razvojno-programersko ekipo strokovnjakov ter lastnim razvojnim oddelkom (DCC). Sedež podjetja je v Radljah ob Dravi, poslovalnice ima v Ljubljani in Trzinu ter podružnico v Tirani (Albanija).

Več o sami konferenci in ostalih nagrajencih poiščite tukaj: https://partner.microsoft.com/en-US/inspire/awards

Celoten seznam z izjavami vseh Microsoftovih partnerjev leta 2017 je na voljo na povezavi.

Katero družbeno omrežje uporabljaš najraje?

19 neverjetnih dejstev o Facebooku

Ali Intel izgublja bitko s podjetjem AMD? 3
laracroft  |  bedarija. pri obeh je osnova silicij in ...
5 razlogov, zakaj je električni avtomobil dob... 5