20.10.2010      11:29
FlipIT

Mineva eno leto od ustanovitve Virtual Computing Environment

Letos se je VCE partnerjem pridružilo tudi slovensko podjetje NIL.Letos se je VCE partnerjem pridružilo tudi slovensko podjetje NIL.

Koalicijo VCE so 3.11. 2009 ustanovili IT velikani Cisco, EMC in VMware, da bi z združenimi močmi spodbudili vsesplošno virtualizacijo podatkovnih centrov in infrastruktur zasebnih oblakov. Letos se je VCE partnerjem pridružilo tudi slovensko podjetje NIL.

Partnerstvo VCE je bilo ustanovljeno, da bi odjemalcem ponudili možnost za povečanje prilagodljivosti poslovanja prek večje fleksibilnosti IT infrastrukture ob nižjih IT, energetskih in nepremičninskih stroških. VCE želi to doseči z vsesplošno virtualizacijo podatkovnih centrov in z množičnim prehodom podjetij na infrastrukture zasebnih oblakov.

Gre za popolnoma novo obliko sodelovanja med vodilnimi ponudniki IT rešitev, ki s skupnim razvojem, ponudbo storitev in s partnerskim delovanjem strankam ponujajo poenostavljeno in izjemno učinkovito transformacijo podatkovnih centrov. Tak prehod v zasebni oblak ob minimalnih tveganjih obljublja drastično znižanje kapitalskih in operativnih stroškov. Koalicija VCE namreč podjetjem ponuja pripravljene IT infrastrukturne pakete ter enoten kontakt za svetovanje, projektiranje, storitve, strateško načrtovanje in podporo.

Zasebni oblak je virtualna IT infrastruktura, ki je varno nadzorovana in upravljana za eno samo organizacijo. Upravlja jo lahko organizacija sama ali pa tretja stran, nahaja pa se lahko znotraj ali zunaj organizacije. Računalništvo v zasebnem oblaku ponuja enako stopnjo nadzora in varnosti kot klasični podatkovni centri, ob tem pa tudi visoko stopnjo prilagodljivosti, ki je potrebna za vse nujnejšo poslovno inovativnost – vse to ob relativno nizkih stroških.

Z uvedbo pripravljenih infrastrukturnih paketov, poimenovanih Vblock, koalicija VME strankam zagotavlja visoko racionalizacijo in optimizacijo IT strategij. Infrastrukturni paketi Vblock so v celoti integrirani, testirani, validirani in pripravljeni na uporabo oz. na prihodnje nadgradnje. Vključujejo kombinacijo najboljših virtualizacijskih, omrežnih, računalniških, shranjevalnih, varnostnih in upravljavskih tehnologij podjetij Cisco, EMC in VMware. Podjetjem, ki želijo preiti na virtualizirano infrastrukturo podatkovnih centrov, ni več treba kupovati in sestavljati posamičnih komponent, saj paketi Vblock vključujejo vso potrebno infrastrukturo in podporo. Močna konkurenčna prednost globalne koalicije VCE je tudi ponujanje enotnih pred- in poprodajne aktivnosti (svetovanje, strateško načrtovanje, projektiranje, implementacija itd.) ter nenehne tehnične podpore, s čimer si prizadeva graditi dolgoročne in uspešne partnerske odnose s končnimi kupci.

Koalicija VCE vključuje tudi ekosistem kvalificiranih partnerjev, med katerimi so sistemski integratorji, ponudniki storitev, prodajalci in ponudniki programske opreme. Septembra se je sistemu kvalificiranih partnerjev VCE pridružil tudi slovenski NIL, ki je tako postal član elitne skupine vodilnih ponudnikov naprednih IT rešitev. Vsi kvalificirani partnerji VCE morajo namreč izpolnjevati zelo stroge zahteve.

Povezave:Nil

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Prihaja prvi poceni telefon, ki bo nadomestil... 3
zgubar  |  gre za dodaten zaslon!
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 5
markobarko  |  kako dolgo še bomo brali o novih super "...
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 5
abhorsen.  |  Ha ha ha še 1 izmet tisti sanja prase ku...