Računalništvo, telefonija
06.02.2014 11:59

Deli z drugimi:

Share

MIT OrkesterM povečuje uspešnost v proizvodnih podjetjih

Manjša proizvodna podjetja z uporabo novih inovativnih zmožnosti poslovnega informacijskega sistema MIT OrkesterM pridobijo kompetence pri prodaji ter prek enostavnejšega načrtovanja proizvodnje izboljšajo uresničevanje zahtev kupcev.
MIT OrkesterM povečuje uspešnost v proizvodnih podjetjih
MIT OrkesterM povečuje uspešnost v proizvodnih podjetjih

Manjša proizvodna podjetja so na prodajnem področju močno podhranjena, pri čemer komercialisti le s težavo sledijo vedno večjim zahtevam kupcev. V podjetju MIT so v svojem informacijskem sistemu za manjša proizvodna podjetja MIT Orkester poenostavili delovne postopke in obvladovanje informacij pri prodaji. S tem so proizvodnim podjetjem omogočili večjo odzivnost prodaje in proizvodnje na zahteve kupcev ter povečanje konkurenčne prednosti.

Vgrajene dobre prakse iz prodaje

Prodajno osebje v proizvodnih podjetjih mora poleg prodajnih in produktnih znanj imeti tudi tehnološka znanja s področja načrtovanja proizvodnje, na osnovi katerih lahko kupcem ponudi hitre in kakovostne informacije o ceni in rokih izdelave. Po drugi strani je stanje na tržišču prispevalo k oblikovanju novega profila prodajnega osebja v proizvodnih podjetjih, tako imenovanega prodajnega tehnologa. Gre za tehnologe, ki se vključujejo v prodajni proces predvsem zato, da lahko podjetje zagotovi prave informacije o možnostih izdelave naročil, po drugi strani pa se s tem izognejo morebitnim izgubam ali zamudam zaradi neuresničljivih zavez pri prodaji. »V manjših proizvodnih podjetjih se soočajo s pomanjkanjem kadrov in znanja na področju prodaje, zato potrebujejo prilagojene informacijske rešitve, s katerimi postane delo prodajnega osebja bolj učinkovito in kakovostno,« je pojasnila Marjeta Povalej, direktorica podjetja MIT.

Celovit pregled nad poslovnim procesom

MIT je svoj poslovni informacijski sistem za manjša proizvodna podjetja MIT Orkester razširil z inovativnimi zmožnostmi, ki omogočajo združeno izvajanje celotnega procesa prodaje in proizvodnje na enem mestu. To pomeni, da ima prodajno osebje vpogled v celoten proces, od same prodaje, razpisanih delovnih nalogov, nabave materiala, proizvodnje in kooperacije do izstavljanja računov.

Uporabniki sistema MIT Orkester tako bistveno bolje upravljajo prodajni proces, hkrati pa izvajajo kakovosten servis kupcem, saj na enostaven in pregleden način dostopajo do različnih informacij iz proizvodnje, na primer o proizvodnem planu in zasedenosti kapacitet. Po drugi strani lahko že v prodajnem procesu optimizirajo zasedenost proizvodnih kapacitet in tako kupcem lažje izpolnijo njihove zahteve. »Ena od bistvenih koristi naših inovacij pri prodaji v proizvodnih procesih je ta, da prodajno osebje kupcem ponudi realne izvedbene roke. To pomeni, da bodo kupci v nadaljevanju bolj zadovoljni, proizvodne linije pa bolje izkoriščene, kar se bo odrazilo v izboljšanju ključnih pokazateljev, na primer v povečanju produktivnosti in prihodka ter večjem obratu kapitala in dobičkonosnosti,« je še poudarila Marjeta Povalej.

MIT Orkester izboljšuje tudi komunikacijo z vsemi deležniki v proizvodnem procesu, od kupcev do tehnologije in proizvodnje ter kooperantov. S tem podjetju zagotavlja kakovostne informacije o poteku izvajanja posameznega posla in omogoča izboljšanje poprodajnih storitev ter odnosov s strankami.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več