Računalništvo, telefonija
17.03.2016 12:26

Deli z drugimi:

Share

MMD predstavlja prvi monitor s tehnologijo Quantum Dot Color na svetu

MMD, licenčni partner za blagovno znamko monitorjev Philips, je predstavil prvi monitor na svetu, ki uporablja tehnologijo prikaza barv Quantum Dot Color. Ta 27-palčnemu monitorju Philips 276E6ADSS iz družine E-Line zagotavlja bolj žive in pristne, skratka naravne barve. Prikaz barv je na ravni profesionalnih monitorjev, saj zaslon pokriva 100% barvnega spektra NTSC in 99% spektra Adobe RGB, obenem pa je monitor potrošnikom na voljo po privlačni ceni.
Prvi monitor s tehnologijo Quantum Dot Color na svetu - Philips 276E6ADSS
Prvi monitor s tehnologijo Quantum Dot Color na svetu - Philips 276E6ADSS

Quantum Dot Color – tehnologija, ki dela razliko

Quantum Dot Color je inovativna tehnologija uporabe nanomaterialov, ki omogoča prikaz natančnih in živih barv. V praksi monitor prikaže več kot 30% več barv kot tipični monitorji z LED-osvetlitvijo, ki so optimizirani za prikaz barv barvnega spektra sRGB. Obenem je nova tehnologija bistveno cenejša od drugih profesionalnih tehnologij prikaza barv, monitor pa za prikaz slike porabi 25 odstotkov manj električne energije.

Artem Khomenko, produktni vodja za monitorje Philips v družbi MMD, je takole pojasnil delovanje nove tehnologije: “Tipični zasloni LCD ne morejo skrajno natančno uravnavati barvnih kanalov RGB, zato je njihov prikaz barv omejen. Monitorji s tehnologijo Quantum Dot Color pa bistveno natančneje upravljajo s posameznimi barvami, ki sestavljajo barvni spekter, in tako zagotavljajo zelo natančen prikaz barv preko celotnega barvnega spektra.”


Novi 27-palčni monitor je dokaz MMD-jevih prizadevanj uporabnikom ponuditi kar najboljšo sliko. Monitor pa ni namenjen zgolj profesionalcem, ki zahtevajo kar se da natančen prikaz barv, namenjen je vsem, ki si želijo zelo dober monitor. Razširjena barvna paleta bo dvignila kakovost uporabniške izkušnje tudi ob gledanju filmov ali ogledu/urejanju fotografij prav tako kot pri grafičnih oblikovalcih, ki želijo natančno vedeti, kako bo njihov izdelek videti, ko bo natisnjen ali izdelan.

Prepričljive zmogljivosti
Nadpovprečno kakovost prikaza barv najnovejši monitor v družini E-Line dopolni še z vgrajeno matriko IPS-ADS, ki sliko prikazuje v polni visoki ločljivosti (Full HD) 1920 x 1080 pik in uporabniku nudi izjemno širok vidni kot (178 stopinj). Monitor je opremljen še z vrsto Philipsovih pametnih tehnologij, ki poskrbijo za natančno uravnavanje kontrasta in svetilnosti slike. Mednje sodi funkcija SmartContrast, ki samodejno prilagaja osvetlitev in prikaz barv glede na predvajano vsebino. SmartImage Lite dinamično prilagaja kontrastno razmerje, barvno saturacijo in ostrino na zaslonu prikazani vsebini. Tehnologija SmartResponse pa prilagodi odzivni čas monitorja (do 5 ms), če zazna, da ima opravka z igrami ali akcijskimi filmi.
Dodatno tehnologija MHL poskrbi, da se na monitorjev zaslon preslika slika z mobilnih naprav uporabnikov, preko namenskega kabla MHL pa monitor tudi hitro polni povezane naprave. Za manjšo gnečo s kabli poskrbita v monitor vgrajena zvočnika.


Eleganca za pisarno ali dom
V pisarnah in urejenih domačih okoljih je zelo pomembno, da je računalniški monitor videti impresivno tudi takrat, ko je ugasnjen. Kombinacija zanimivo oblikovanega podstavka srebrne barve in belega ohišja daje novemu 276E6ADSS posebno eleganco, s katero se odlično poda v vsako okolje. Skrb za podrobnosti je vidna povsod – namesto gumbov uporabnik monitor nastavlja preko na dotik občutljivih površin. S tem so oblikovalci in inženirji dosegli še tanjšo in čistejšo obliko monitorja.

Monitor Philips 276E6ADSS je že na voljo po priporočeni prodajni ceni 345 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več