Računalništvo, telefonija
13.06.2017 11:07
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Moje delo v Comtrade Software – Več kot samo služba

Moje delo v Comtrade Software  -  Več kot samo služba
Moje delo v Comtrade Software - Več kot samo služba

Marko Ljubanović, zgovoren tehnični svetovalec, se je pred več kot 15 leti udeležil poletne šole EDIT. Z nami je delil svojo izkušnjo iz poletne šole, na kratko pa je opisal tudi svoje delo pri podjetju Comtrade Software.

Comtrade Software je mednarodno podjetje, ki s svojimi programskimi rešitvami za nadzor in zaščito podatkov deluje na globalnem trgu. Podjetje, ki na prvo mesto postavlja ekipno delo, se lahko pohvali z izjemnim naborom inženirjev, njihovi produkti pa partnerjem in strankam pomagajo poslovati z večjo gotovostjo. Ko gre za kakovost, ne sklepajo kompromisov. Partnerstvo gradijo na spoštovanju ter stremijo k sodelovanju z ljudmi in podjetji, s katerimi delijo miselnost in skupne cilje glede reševanja težav. Zaposlene ženejo uspeh, novo znanja in dosežki. Učijo se iz lastnih napak, poskrbijo za zabavo in se osredotočajo na zadeve, ki so v življenju pomembne. Najsrečnejši so, ko so postavljeni pred nove izzive. So neizmerno radovedni in prav ta radovednost jih je pripeljala do izjemnih produktov, ki so jih razvili.

Kakšno je tvoje delo pri podjetju Comtrade Software?

Trenutno delam na položaju tehničnega svetovalca pri prodaji najnovejšega produkta z ogromnim potencialom za ponovni uspeh na globalni ravni. Delo zahteva povezovanje več področij. Biti moraš družaben, narediti dober prvi vtis in navdušiti stranko, hkrati pa dovolj tehnično podkovan, da razumeš želje in potrebe stranke. Tesno sodelovanje s produktno in inženirsko ekipo je pomembno, saj skupaj delamo na tem, da je izdelek čim boljši in da strankam zares zagotovi dodano vrednost. Je precej zahtevno, ampak tudi zelo zanimivo delo, kjer vsak dan srečujem različne ljudi iz različnih kultur in z različnih koncev sveta.

Kako se je skozi leta razvijala tvoja poklicna pot? Kako si poklicno rasel/gradil kariero?

Začel sem s poletnim delom, ko sem bil še študent. Pisal sem razne skripte in se poskusil čim več naučiti. Prav tako pa sem komaj čakal, da se delo konča in poletje zares začne – z nekaj denarja v žepuJ. Ko sem se še pred diplomiranjem zaposlil, pa so se stvari začele odvijati resneje. Prišel sem v odlično skupino, z mentorjem, ki je spominjal na Dr. Housa, od katerega pa sem se veliko naučil o programiranju, še več pa o načinu razmišljanja in reševanja težav. Ko sem kot tehnični vodja začel voditi večje projekte, sem spoznal, da imam žilico tudi v organizacijskem smislu, ne samo tehničnem. Tako sem prišel bolj v vodstvene vode, kjer sem vodil mednarodne projekte. Bolj kot v projektnem vodenju pa sem užival v vodenju ekipe. Svojo ekipo vodim na način, da so vsi čim bolj zadovoljni, da v svojem delu vidijo perspektivo in da jim delo predstavlja izziv. Zelo pa uživam v druženju s fantastičnimi sodelavci.

Tako je prišla ponudba, da se preizkusim še po poslovni plati.

Kako si prišel v Comtrade Software?

Ko sem končal srednjo šolo, nisem vedel kaj študirati, verjetno tako kot večina srednješolcevJ. Doma pa smo naleteli na članek o perspektivnem informacijsko-tehnološkem podjetju, ki se je v kratkem času izjemno razvilo. Ker so mi dobro šli predmeti, kot sta matematika in fizika, smo jih poklicali v upanju, da dobim kadrovsko štipendijo. Eden od predpogojev pa je bila poletna šola EDIT. Če sem iskren, razen igric in programskega jezika Logo o računalništvu nisem vedel veliko, zato je bila poletna šola odlična odskočna deska v svet računalništva. Na srečo sem pozneje štipendijo tudi dobil in jo prejemal še naslednjih 6 let študija.

Kaj si odnesel od poletne šole EDIT?

Ko pogledam skoraj 20 let nazaj, se ne spomnim, kaj je bil cilj naloge, niti v katerem programskem jeziku. Spomnim pa se pomembnosti ekipnega dela in želje po doseganju skupnega cilja, ki ga v omejenem času poskusiš doseči z novimi prijatelji. Spoznal sem, da ni pomembno, kakšno je tvoje predznanje, ampak ali si odprt za nove stvari, koliko truda si pripravljen vložiti v to, kar delaš, in kako veliko željo imaš, da dosežeš to, kar si želiš.

Če želite tudi vi pridobiti novo znanje, ki bo obogatilo vaš življenjepis, se prijavite na poletno šolo EDIT. Prijavite se lahko tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRADE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več