Računalništvo, telefonija
17.04.2012 11:06
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mojstri interneta v Ljubljani

Dr. Žiga Turk odpira srečanje RIPE 64
Dr. Žiga Turk odpira srečanje RIPE 64

Ponudniki internetnih storitev (ISP-ji), predstavniki iz državne uprave in tehnični strokovnjaki iz raziskovalnih omrežij so se zbrali na 64. srečanju RIPE (European IP Networks – Réseaux IP Européens) v ljubljanskem Grand hotelu Union, ki poteka med 16. in 20. aprilom 2012. Razprava teče o najnovejših dosežkih na področju omrežij IP in razvoju usmeritev. To je prvo srečanje RIPE, prirejeno v Sloveniji.

Srečanja RIPE imajo že več kot 20 let osrednjo vlogo v razvoju interneta v Evropi in okoliških območjih. V zadnjih letih se je srečanja RIPE udeležilo več kot 400 strokovnjakov za internet iz več kot 30 držav. Na tem dogodku se zbirajo delovne skupine in nosilci odločanja, ki pomagajo oblikovati prihodnost interneta.

64. srečanje RIPE poteka v Ljubljani, ki bo tako postala 21. evropsko mesto od leta 1989, ki gosti ta pomembni dogodek s področja interneta. Organizatorji dogodka so Zavod go6, Akademska in raziskovalna mreža Slovenije (ARNES) ter Laboratorij za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko (LTFE).

Kot na vseh srečanjih RIPE so se tudi na 64. srečanju zbrali najpomembnejši panožni strokovnjaki, operaterji omrežij in predstavniki državne uprave ter nadzornih organov, ki razpravljajo o tehničnih, administrativnih in političnih vprašanjih, ki se danes najpogosteje pojavljajo na področju omrežij IP. Srečanja RIPE so tudi dogodek, na katerem se zbere več kot 10 delovnih skupin RIPE, ki razpravljajo o najrazličnejših temah, od boja proti hekerjem in drugemu računalniškemu kriminalu do pomanjkanja naslovnega prostora IPv4, razvoja naslovnega prostora IPv6 in najnovejših internetnih meritev.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ARNES
Za več informacij so vam na voljo pri ARNES
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Zavod Arnes

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ARNES? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več