Računalništvo, telefonija
12.07.2012 12:51

Deli z drugimi:

Share

Multimedijsko središče vašega doma

D-Link Cloud usmerjevalnike je mogoče za prvo uporabo nastaviti kar iz udobja naslonjača, zahvaljujoč QRS funkciji (Quick Router Setup)
D-Link Cloud usmerjevalnike je mogoče za prvo uporabo nastaviti kar iz udobja naslonjača, zahvaljujoč QRS funkciji (Quick Router Setup)

D-Link je predstavil najnovejšo napravo v svoji liniji Wireless N brezžičnih oblačnih usmerjevalnikov, katero je mogoče konfigurirati s pomočjo mobilnih naprav kot so iPhone, iPad ali Android.

Gigabitni oblačni usmerjevalnik N300 (DIR-636L) in N600 (DIR-826L) omogočata delovanje s hitrostjo od 300 do 600 megabitov na sekundo. Oba usmerjevalnika sta opremljena s myDlink Cloud programsko opremo, ki omogoča izjemno enostavno »daljinsko« upravljanje in postavljanje SharePort tehnologij, ki dodatno izboljšujejo mobilno funkcionalnost deljenja datotek in multimedije.

Enostavno spajanje D-Link oblaka z dodatnimi USB napravami za shranjevanje podatkov razširi vaš virtualni prostor, ki je takoj dostopen vsem, ki imajo ustrezna dovoljenja. Odlično deluje tudi funkcija pretočnega videa iz zunanjih naprav, saj lahko iz dodatnega trdega diska vsebino enostavno predvajate na vseh napravah, ki pred imenom vsebujejo pridevnik »pameten«.

Poenostavljena je tudi aplikacija Share Point Mobile, ki je na voljo za priznane mobilne operacijske sisteme iOS in Android. Omogoča izdelavo varnostne kopije vsebine mobilnega telefona naravnost v vaš oblak, kar pomeni precej manjšo škodo v primeru kraje ali razbitja prenosnega telefona. Na voljo je tudi veliko varnostnih nastavitev, s katerimi lahko nastavljate katere datoteke so zasebne in vidne samo vam, ter katere datoteke želite delite s prijatelji ali vsemi ostalimi. Ena od zanimivih lastnosti je tudi možnost postavitve medijskega strežnika, ki omogoča predvajanje pretočnega videa na katerikoli DLNA kompatibilni odjemalnik, kar pomeni, da lahko video iz vašega trdega diska povsem brez računalniške podpore predvajate na vašem televizorju (če le ta podpira DLNA funkcijo – Digital Living Network Alliance).

Hitra postavitev mreže

D-Link Cloud usmerjevalnike je mogoče za prvo uporabo nastaviti kar iz udobja naslonjača, zahvaljujoč QRS funkciji (Quick Router Setup), ki je na voljo v obliki mobilne aplikacije za iPhone ali iPad. Postavljanje usmerjevalnika je končano v nekaj enostavnih korakih. Od fizične priključitve, zagona aplikacije in sledenja namestitvenemu postopku do končnega rezultata – postavljene mreže v nekaj minutah.

Brez zadržkov lahko rečemo, da so D-Link oblačni usmerjevalniki srce pravega multimedijskega doma, saj so v stiku s skoraj vsemi bolj ali manj prenosnimi multimedijskimi napravami.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več