Računalništvo, telefonija
20.05.2012 12:24
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri operaterja fiksne telefonije?

Navajamo vam nekaj izhodišč, ki jih je vredno preveriti ko se odločate za menjavo operaterja fiksne telefonije.
Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri operaterja fiksne telefonije?
Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri operaterja fiksne telefonije?

1.) Ali operater ponuja bonus na dohodne klice?

Nekateri operaterji v Sloveniji nudijo t.i. bonus na dohodne klice. To pomeni, da več kot imate dohodnega prometa, manjši bo mesečni račun. Eden izmed njih je operater fiksne IP telefonije Mega M.

2.) Ali nameščena IP telefonska centrala omogoča integracijo z informacijskim sistemom (ERP) in sistemom za odnose s strankami (CRM)?

Znižanje trenutnih stroškov, nova oprema in ohranitev funkcionalnosti. Dovolj argumentov za menjavo operaterja? Pri podjetju Mega M se nam zdi vredno pogledati v bližnjo prihodnost in izbrati sistem, ki ne zadovoljuje le trenutnih potreb temveč je zasnovan tako, da ga bomo lahko učinkovito uporabljali tudi v prihodnosti.

3.) Ali operater omogoča brezplačne klice preko mobilnega telefona v tujini in integracijo s sistemi mobilnih komunikacij?

Ker ima Mega M fiksne telefone ustrezno tehnološko podporte, lahko na brezžičnih (WiFi) omrežjih v tujini z ustreznim programom na pametnem telefonu brezplačno kličete v pisarno in ste dosegljivi na lokalni številki brezplačno in brez stroškov gostovanja v tujem omrežju.

4.) Ali so instalacija, konfiguracija sistema in izobraževanje brezplačni?

Nekateri operaterji ponujajo nizke mesečne naročnine za telefonski priključek, zaračunajo pa visok strošek vzpostavitve in priklopa telefonije. Prav tako je ob vzpostavitvi novega sistema potrebno uporabnike naučiti uporabe novih telefonskih aparatov, programske opreme,… pri Mega M vam ne zaračunamo nobenih stroškov vzpostavitve in priklopa telefonije. Prav tako pa je izobraževanje o uporabi sistema brezplačno.

5.) Ali vam operater nudi zaščito pred zlorabami v IP telefoniji?

Priča smo vse večjemu številu zlorab v sistemih IKT. Hekerji nenehno iščejo nove namestitve IP telefonskih central, v katere poskušajo vdirati. Mnogo sistemskih administratorjev se ne zaveda potencialnih nevarnosti povezanih s tem in zaščiti sistemov IP telefonije ne posvečajo dovolj velike pozornosti. Ob vdoru prevzame heker nadzor nad IP telefonsko centralo, od koder začne vzpostavljati mednarodne telefonske pogovore proti najdražjim destinacijam, praviloma v afriške države. Slovenija po zlorabah oz. poskusih zlorab ne zaostaja za drugimi članicami EU. Operater od naročnika terja plačilo telefonskih pogovorov, ki lahko znašajo od nekaj tisoč, pa tudi nekaj deset tisoč evrov. Pri operaterju Mega M zagotavljamo varnost povezave z uporabo algoritma trojni DES, kar zagotavlja visoko stopnjo varnosti.

6.) Kaj je fokus in kakšna je finančna stabilnost operaterja?

Pomembno je vedeti kam operater usmerja svoj razvoj: v segment fizičnih oseb ali poslovnih uporabnikov? Kajti zahteve enih in drugih so različne. Za poslovno okolje se je smotrneje odločiti za operaterja, ki je usmerjen v razvoj storitev za poslovne uporabnike in si tako zagotoviti dolgoročno sodobno storitev, kar vam ponuja Mega M.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MEGA M d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MEGA M d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Napredni klicni center za radijske in TV postaje zaenkrat brezplačen!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MEGA M d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več